Kasap: “Kimse korkmasın! Bayburt sahipsiz değil…”

MHP MYK Üyesi Bekir Kasap, yazılı bir basın açıklaması yaparak Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’e cevap verdi...

Kasap: “Kimse korkmasın! Bayburt sahipsiz değil…”

30 Mart yerel seçimleri öncesi, siyasi arena iyice ısındı. Özellikle Bayburt’ta son yılların en sert ve çetin seçimi yaşanıyor diyebiliriz. Dolayısıyla, demeçlerde aynı sertlikte seyrediyor. 

Geçtiğimiz günlerde, AK Parti aday tanıtım toplantısında konuşan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, MHP’ye sert eleştiriler yöneltmiş, “MHP iktidardayken ve Belediye’yi yönetirken, bizim dönemimizde yapılanların yüzde 5’ini yapmışsa siyaseti bırakmaya razıyım” demişti. (Özbek'in açıklamalarına bu linkten ulaşabilirsiniz...)

Özbek’e cevap gecikmedi... 

MHP MYK Üyesi Bekir Kasap, yazılı bir basın açıklaması yaparak Özbek’e cevap verdi. Kasap, Türkiye gündemine de değindiği açıklamasında, “bu millet Habur’u ve çadır mahkemelerini unutmadı” dedi. 

Engin Alan’ın tutukluluk halinin devam etmesine de değinen Kasap; “PKK’ya destek vermek için kurulmuş  terör örgütü üyeliği yapmak suçlarından hüküm giymiş KCK’lı ve PKK’lı vekiller serbest bırakılmış ancak ne  acıdır ki yıllarca dağlarda PKK terör örgütü ile mücadele eden Engin Alana Paşa hala zindanlarda mahkûmdur.” Dedi. 

“Sayın Milletvekili, üç ortaklı koalisyon hükümeti ile yarışıyor”

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’in açıklamalarına değinen Bekir Kasap, “Kop tünelinin henüz gerçekleşmeyen keşif bedelini (300 trilyon), bitmiş bir yatırım olarak halkımıza sunan Sayın Milletvekili, üç ortaklı koalisyon hükümetinin yatırımları ile yarışıyor.  MHP; iki büyük deprem ve iki büyük ekonomik  krizinin yaşandığı dönemde  3,5 yıl hükümet ortağı olarak iktidarda  kaldı. AKP ise 12 yıldır tek başına hükümet, bütün bakanlıklara ve devletin tüm kaynakları elinde.” Dedi. 

İşte o açıklamadan satır başları: 

“MR cihazı için devlet töreni yapıldığını biz unutmadık, halkımızda unutmadı”

“MHP döneminde bitirilen hastaneyi basite alıyor ancak 12 yılda sadece bu hastanenin yanına ek bina yapabildiler! MR cihazı için devlet töreni yapıldığını biz unutmadık, halkımızda unutmadı. Yanı başımızdaki Gümüşhane’de 250 yataklı yeni bir hastane yapılıyor ve Gümüşhane’ye Tıp Fakültesi açılıyor. Sayın vekil 3,5 yılın mukayesesini yapacak yerde 70 km ötedeki vekillerin yaptıkları ile kendisini ve hükümetlerini değerlendirsin.”

“Günaydın Sayın Milletvekili!”

“Organize sanayinin temellerini MHP atıp, altyapısını bitirip, 6 işletmeye yer tahsisi yapmıştır. Pekâlâ, 12 yıllık AKP Hükümetinde, bugün Organize sanayinde kaç işletme vardır? Kaç kişi çalışmaktadır?
MHP döneminde Masat’tan Bayburt’a su getirildi,  12 yılda bu su için bir arıtma tesisi yapıldı mı? İnsanlar musluklarını açtığında temiz su içebiliyorlar mı? 

Milletvekilimiz sanki yeni iktidara gelmiş yada muhalefetteymiş gibi ‘biliyor musunuz hala Bayburt’un pisliği Çoruh’a dökülüyor!’ diyor… Günaydın Sayın Milletvekili, yeni fark ettiniz galiba. Ama bu da bir şey!”

“Bölgede 9 çağrı merkezi açıldı, ya Bayburt’ta?”

“Erzincan’da 3, Erzurum’da 2, Trabzon’da 2, Gümüşhane’de 1, Artvin’de 1 tane çağrı merkezi var ve yüzlerce insan çalışıyor. Bayburt’ta kaç çağrı merkezi açıldı, kaç kişi çalışıyor, haberi olan var mı?”

“Bayburtlu hayvancının kurbanlığı boşa çıkarıldı, yerine Angus ithal edildi!”

“MHP döneminde Çiftçiye doğrudan gelir desteği başlatılmış, hayvancılık teşvik edilmiş ve Bayburtlu çiftçi bir senede yetiştirdiği hayvanı kurban bayramında satarak refah içerisinde hayatını sürdürüyordu? Peki ya şimdi? İstanbul’un Avrupa yakasına hayvan götüremiyor, yurt dışından angus ithal ediliyor, doğrudan gelir desteği sadece bir kısım ürüne veriliyor. Sizin bunlardan haberiniz var mı?”

“Bence siz kendinizi bu verilerle ölçün ve halkımıza bunların gerekçelerini anlatın.”
 
“MHP’nin de içinde olduğu 3 ortaklı koalisyon iktidarının üzerinden 12 yıl zaman geçti ve bu zaman aralığında dünya değişti, teknoloji değişti, insanların beklentileri değişti, yaşam kaliteleri değişti, öncelikleri değişti. Artık ‘ben yaptım oldu mantığı’ yerine, bizim kararımızda önemli diyen bir nesil var. Size önerim 12 yıl öncesi ile bugünü değil de, hemen yanı başınızdaki iller veya Türkiye ile Bayburt’u karşılaştırınız.

Misal; illerin aldıkları kamu yatırımı miktarı ve o ilden toplanan vergi miktarı karşılaştırmalarında Bayburt devlete en az yük olan üç ilden birisi… Yani; Bayburt’tan 50 trilyon vergi toplanmış 260 trilyon kamu yatırımı yapılmış peki Gümüşhane’de ne olmuş?

89 trilyon vergi toplanmış 411 trilyon kamu harcaması yapılmış? Erzincan’dan 202 trilyon vergi toplanmış 750 trilyon kamu  harcaması  yapılmış?

AKP Milletvekili olmayan Tunceli’de 72 trilyon vergi ödenmiş 668 trilyon kamu harcaması yapılmış. Iğdır’da 87 trilyon vergi toplanmış 500 trilyon kamu harcaması yapılmış. Bence siz bu verilerle kendinizi ölçün ve halkımıza bunların gerekçelerini anlatın.

Mesela İş-Kur dışında özel sektörde istihdam edilen işçi sayısı Bayburt’ta kaç kişidir?
Mesela Bayburt’ta sanayi iş kolunda açılan ve bacası tüten kaç işletme vardır?”

“Bayburt deneme tahtası mıdır?”

“2 dönemdir Bayburt, AKP Belediyesi ile yönetiliyor. Çok başarılı hizmetler yapıldığından bahsediyorsunuz, o zaman bu iki adayı neden değiştirdiniz? Bayburt halkı açık yüreklilikle bunun da cevabını sizden duymak istiyor? Bayburt  deneme tahtası mıdır?”

“Cevaplayamayacağınız soruları, Bayburt’un 2. Vekiline sorun!”

“Sayın Milletvekilim, cevaplayamayacağınız bazı soruları da Bayburt’un ikinci milletvekiliyim diyen Sayın Başbakan’a sorun?

Mesela, Milliyetçi Hareket Partisi döneminde Bayburt’un 2 Milletvekili vardı, şimdi kaç milletvekili var? Ve siz ve Sayın Başbakan bu durumun düzeltilmesi için ne yaptınız?

Mesela Sayın Başbakanınıza sorunuz; Bayburt’a Kadın Doğum Hastanesi sözünüz vardı? O söze ne oldu? Yerinin tespit edilmiş olduğu, 2007 seçimlerinde Saathane meydanında söylenmişti!”  

“Kaybedecekleri için hırçınlaştılar, tehdit ediyorlar!”

“Sayın Milletvekilimiz, Bayburt’ta 30 Mart Seçimlerinin artık zor hatta imkânsız olduğunu görmenin hırçınlığını yaşamaktadır. Bu hırçınlık ile TOKİ’de devletin yaptığı konutlardan insanları çıkarma tehditleri, öğrencileri yurtlardan çıkarma ve burslarını kesme tehditleri, iş kurda çalışan garibanları işten çıkarma tehditlerini savurmaktan geri durmuyorlar.”

“Kimse korkmasın! Ne hiç kimse, ne de Bayburt sahipsiz değildir…”

“Bayburt halkı kararını vermiş durumdadır.  Bayburt, işinin ehli konusunda uzman, tevazu sahibi bir Belediye Başkanına, inşallah 30  Mart akşamı kavuşacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Lütfen Sayın Kasap bu adamı muhatap alıpta açıklama yapmayın. Hem Başbakan ile fotoğraf çektirmeye çalışmaktan size cevap verecek vakit bulamaz!

Avatar
Lokman 10 yıl önce

Sn. Kasap; sen ve partinin sahip cıkmak dediği ne acaba? Bayburt'un sahip çıkılmış hali bu mu ? Trenin Bayburt'u es geçmesi mi? Bayburt'un 200 binlerden 75 bine kadar düşmüş olması mı yoksa Bayburt'un Yavuz Şahin doneminden kalan yollarla bugune kadar ulasmış olması mı?

Avatar
Hasan Varyemez 10 yıl önce

Kasap senin yüreğine kurban olayım yüreğine sağlık

Avatar
Selamı Aslan 10 yıl önce

Sevgili kardeşim sızın gıbı siyasetçiler azaldı şimdi taklacılar türedi sayın vekil bir resim için azmı takla attı reis ağzına sağlık

Avatar
Yavrukurt 10 yıl önce

Bekir başkanım 30 mart akşamı bunlara en güzel cevabı BAYBURT verecektir

Avatar
Yasin 10 yıl önce

Bayburt'ta milli görüşçü bir belediye görmeyi arzu ederim. Rabbim Bayburtumuz için hayırlısı kimse ona nasip etsin.

Avatar
Bülent Kaya 10 yıl önce

Ben Bayburtlu değilim ama bizde derler ki görülen koy kılavuz istemez. Bugünkü iktidar Bayburta hic bir sey yapmamış. Benim gorduğüm sadece plastik bodur yapmis. Bu hepimizin parasi, orda elektirik yaniyor ve bence yazik. Birde mevcut Belediye baskani gelsin Gumushaneye baksın. Daglari yer yapti. Bayburt ise duz ova, neden gelismesinki

Avatar
Bozkurt Temur 10 yıl önce

Reis ağzına yüreğine sağlık.