İdris Aydın projelerini açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan adayı İdris Aydın, Bayburt için hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri açıkladı.

İdris Aydın projelerini açıkladı
Bayburt Postası - Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan adayı İdris Aydın, bir basın toplantısı düzenleyerek seçim vaadelerini kamuoyu ile paylaştı.

Bayburt için hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri tek  tek açıklayan ve anlatan İdris Aydın, iddialı konuştu.

Aydın, aralarında İmar Planlarının Geliştirilmesi, Kentsel Dönüşüm,  Belediye Kültür Merkezi, Kapalı Otopark, Temiz Su Arıtma Tesisi, Kaleardı Park Alanı, Kültür Sokağı, Kapalı Pazar Alanı, Bayburt Kalesi Peyzajının Yapılması, Kadın Evi, Öğrenci Yurdu, Çoruh Nehri’nin Peyzajı ve Islahı, Hayvan Pazarı ve Mezbahane, Mezarlıkların Peyzajı ve Özürlü Taksi Hizmeti gibi bir çok hizmet vaadini, hazırlanan bir sunum eşliğinde aktardı. 



“Son 2 ayda yapılan anketlerde MHP birinci parti”

MHP İl Başkanı Suat Doğan, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldırım, MHP MYK Üyesi Bekir Kasap, Bayburt eski Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, belediye meclis üyesi adayları ve il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan MHP Belediye Başkan adayı İdris Aydın, MHP’nin son 2 ayda yapılan anketlerde Bayburt’ta birinci olduğunu söyledi.

Aydın, “5 aydır yaptırdığımız anketlerde son iki aya kadar ikinci parti hüviyetindeydik. Yalnız son iki ayda yaptırdığımız 4 ankette de artan bir oy oranı ile birinci parti çıktığımızı ve yaptığımız çalışmaların meyvelerini verdiğini görmekteyim. Bugün burada toplanmamıza vesile olan proje tanıtımı sonrasında da kararsız kalan seçmenimizin de bizlerin bu çalışma azmine destek vereceğini ümit ediyor ve bundan sonraki ankette de aramızdaki puan farkının artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Bayburt’ta adaylığı en erken açıklanan isim olduğunu ve yaklaşık 5 aydır Bayburt’ta her kesimle bir araya geldiğini söyleyen Aydın, “Başladığımız gün tedirginlik ile bakan gözlerin artık daha sıcak, içten ve samimi olduğunu görebilmekteyim. Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız meclis üyelerimiz ile gücümüze güç katarak, memleketin sıkıntısını, sorununu çözecek kadro, bu kadro dedirterek, yönetim anlayışımızı ve farkımızı da ortaya koymaya çalıştık. Milliyetçi Hareketin mensupları karar verdiler ve Bayburt Belediyesini alıp Bayburt Kalesi’nin burçlarından üç hilalli sancağı dalgalandıracaklar” diye konuştu.



Logo değişecek, Bayburt’un renkleri geri gelecek


Açıklamasında Bayburt Belediyesi tarafından yapılan ve halk tarafından onay gören hizmetlerin devam ettirileceğini söyleyen Aydın, Bayburt halkının tasvip etmediği icraatları da değiştireceklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl Bayburt Belediyesi tarafından yapılan Saat Kulesi ve çevresinin düzenlenmesi ile yeni Belediye logosunun halkça kabul görmediğini söyleyen Aydın, “Göreve geldiğimizde Bayburt Belediyesi’ni eski logosuna kavuşturup, Bayburt’u simgeleyen sarı-siyah renkleri geri getireceğiz. Saat Kule çevresinde yapılan çalışmayı da düzelteceğiz” dedi.

“Biz bu işe yüreğimizi koyduk, inandık ve yola çıktık. Ciddiyetimizi, hizmet aşkımızı ve vizyonumuzu hiç kaybetmedik. Bayburt’umuza yakışır şekilde 1 yıldır hazırladığımız projelerimizi slayt halinde Bayburt halkına sunuyoruz. Umuyor, ümit ediyor ve inanıyorum ki bu sunumda tüm hemşerilerim kendilerine ait, çocuklarına, ailelerine, memleketin geleceğine dair bir çok veri bulacaktır” diyerek sözlerine devam eden Aydın, sunumun ardından projeler hakkında bilgi verdi.

Aydın, projeleri hakkında şu bilgileri verdi:

İmar Planlarının Geliştirilmesi

İmar planları 500 milyar maksimum bir bedelle yenilecek.

Kentsel Dönüşüm

Veysel, Zahit, Karasakal öncelikli olmak üzere diğer mahallelerde toplam kentsel dönüşüm alanı 489 bin 236 metrekare. Toplam mevcut konut sayısı 2 bin 91. Toplam mevcut nüfus 9 bin 400. Toplam mevcut yeşil alan, buna dikkatinizi çekmek istiyorum, 7 bin 300 metrekare. Yapılacak konut sayısı 4 bin 220. Toplam nüfus 18 bin 900 kişi. Toplam yeşil alan 48 bin 900.

Birinci etap olarak düşündüğümüz Veysel mahallesinde  düzenleme alanımız 74 bin metrekare. 205 konut, 231 adet bağımsız bölüm. Bin 40 kişi ve 2 bin  metrekare yaşil alan. Yapıldıktan sonra 20 adet 8 katlı çift daire, 13 blok, 8 katlı 104 adet yamaç ev, bin 900 kişi, toplam 424 adet konut ve toplam yeşil alan 17 bin metrekare. 2 bin metrekare ile 17 bin metrekarelik yeşil alan farkı, konut sayısı da dikkatinizi çekmiştir.

Belediye Kültür Merkezi

Toplam inşaat alanı 12 bin 300 metrekare. Sinema, tiyatro, konferans salonları, eğlence mekanları, kafeterya, restourant, çocuk eğlence alanları ve mağazalar yer alacak.  Toplam maliyeti 9 milyon 198 bin lira. 100 kişi istihdam edilecek. Kaynak, yap işlet devret ve belediyenin öz kaynaklarıdır.

Kapalı Otopark

3 bin metrekare üzerine inşa edilecek otoparkın araç kapasitesi 154. Maliyeti 1 milyon 860 bin lira. 10 kişi istihdam edilecek. Yap işlet devret ve belediyenin öz kaynakları ile yapılacak.

Temiz Su Arıtma Tesisi

İnşaat alanı 3 bin metrekare. Maliyeti 7 milyon lira. Belediyenin öz kaynakları, Çevre Bakanlığı, DOKAP ve KUDAKA projeleri ile kaynak sağlanacak.

Kaleardı Park Alanı

İnşaat alanı 9 bin 760 metrekare. İçerisinde kış bahçesi, oyun alanları ve spor alanları yer alacak. Maliyeti 3 milyon 120 bin lira. 10 kişi istihdam edilecek. Belediyenin öz kaynakları, Çevre Bakanlığı, KUDAKA ve SODES projeleri ile kaynak sağlanacak.

Kültür Sokağı

1650 metrekare üzerine inşa edilecek. 16 adet dükkan, 16 adet suit konaklama, 2 adet cafe, yöresel yemekler, tarımsal ürünler, yöresel el sanatları ve hediyelik eşyalar yer alacak. Toplam maliyeti 1 milyon 20 bin lira. 40 kişi istihdam edilecek.  SODES, KUDAKA, DOKAP, AB Projeleri, ve Belediyenin öz kaynakları ile hayata geçirilecek.

Kapalı Pazar Alanı

1300 metrakare alan üzerine inşa edilecek. İçerisinde 300 esnaf için tezgah, 60 araçlık otopark, mescit, çayevi, zabıta ofisi yer alacak.  Toplam maliyeti 670 bin lira. 6 kişi istihdam edilecek. Kaynak; SODES, AB projeleri ve Belediyenin öz kaynakları.

Bayburt Kalesi Peyzajının Yapılması

İnşaat alanı bin 300 metrekare. Arkeolojik kazı ve restorasyon çalışması yapılacak. İçerisinde 360 derece dönebilen kafeterya, hediyelik eşya stantları, özel güvenlik yer alacak. Toplam maliyeti 4 milyon 500 bin lira. 16 kişi istihdam edilecek. Kültür Bakanlığı, Dünya Kaleli Kentler Birliği, KUDAKA, DOKAP, SODES, AB Projeleri ve Belediyenin öz kaynakları ile hayata geçirilecek.

Sosyal Hizmetler Kadın Evi

950 metrekarelik alan inşa edilecek. 100 metrekarelik 2 adet çok amaçlı salon,  4 adet 50 metrekarelik çalışma atölyeleri, 200 metrekarelik fitness salonu, 100 metrekare dinlenme ve cafeteryadan oluşacak. Toplam maliyeti 610 bin lira. 12 kişi istihdam edilecek. SODES, AB projeleri ve belediyenin öz kaynakları ile hayata geçirilecek.

Öğrenci Yurdu

İnşaat alanı 4 bin 800 metrekare. 300 kişi kapasiteli. 2 milyon 600 bin lira maliyeti var. 20 kişi istihdam edilecek. Yap işlet devret ve belediyenin öz kaynakları ile yapacağız.

Çoruh Nehri’nin Peyzajı ve Islahı

Toplam peyzaj alanı 3 bin 200 metretül. Maliyeti 7 milyon 300 bin lira. Belediyenin öz kaynakları, Devlet Su İşleri, Çevre Bakanlığı, Özel teşebbüsler, SODES, KUDAKA ve DOKAP projeleri ile yapılacak.

Hayvan Pazarı ve Mezbahane

22 bin metrekare alan üzerine yapılacak. 840 bin lira maliyetli. Açık alanı 20 bin 840 metrekare, kapalı alanı bin 160 metrekare. Belediyenin öz kaynakları ile hayata geçecek. 

Mezarlıkların Peyzajı

Eski ve sahipsiz mezarların tadilatı, mezar ara yollarının yapılması, ağaçlandırma ve çeşme yapılması gibi hizmetleri içerecek. 600 bin lira maliyetli bu projeyi de Belediye öz kaynakları ile yapacağız.

Özürlü Taksi Hizmeti

Maliyeti 50 bin lira. 4 kişinin istihdamı sağlanacak. Kaynak olarak belediyenin öz kaynaklarını kullanacağız.

Aydın, projelerin sunumunun ardından, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bu perspektifte bir proje tanıtımının bugüne kadar şehrimizde olmadığını bilmekteyiz. Ama biz inanıyoruz ki Bayburtlu hizmetin en iyisine layıktır. Rakiplerimizin de bu tür çalışmalar içersinde olmalarını Bayburtlu’nun oyunu basit görmeyerek çıtayı yükseltmelerini beklediğimi de ifade etmek isterim. Kararsız olan, geçtiğimiz yıl başka siyasi partilere destek veren hemşerilerime de hizmet için yola çıkmış bu kadroyu desteklemeleri için bir çok sebep olduğunu, ayrısı, ötekisi olmayan bir hizmet anlayışını onlara sunacağımıza söz veriyorum. Bugüne kadar bir sevgi yumağı şeklinde desteklerini bizlerden esirgemeyen hemşehrilerimizin boyunlarını önlerine eğdirmeyeceğimizi, dürüst ilkeli şeffaf yönetim tarzından vazgeçmeyeceğimizi, hizmetin temeline insanı koyacağımızı ve verdikleri desteğin karşılığında üç hilali Bayburt burçlarına dikeceğimizi söz veriyorum.”



Anahtar Kelimeler:
ProjeMHPİdris Aydın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 10 yıl önce

Sayın Başkan adayı ;projelerinin kaynağı olarak gösterilen KUDAKA,SODES ve DOKAP bu proje diye sunduğunuz muhabbetlerin hiçbirini kapsamıyor. Belli ki bu kuruluşlar hakkında yanlış bilgilendirilmişsiniz .

Avatar
Emr. 10 yıl önce

Kentsel dönüşümle 8-10 katlı binalar yapmak iyi değil. Avrupadaki şehirler örnek alınarak 3 maksimum 4 katlı ve bahçeli binalar yapılarak yeşil alan artırılmalı. Bu şekilde insanlar ferah bir manzaraya bakar yoksa ileride o binalar insanların üzerine gelir (mecazen). Ayrıca yüksek binalar yaparak diğer şehirlere benzemeye gerek yok. Imrenilecek bir yapı oluşturun ki herkes bizi örnek alsın ve cazibesi olsun. Ki uygulanması en basit şehir ne de olsa en küçük şehirde yaşıyoruz.

Avatar
Gurbet @hasan 10 yıl önce

Peki hangi muhabbetleri kapsıyor Hasan? İki salıncak, bir kaydıraçlı çocuk parklarını mı?

Avatar
Huzur Arayışı 10 yıl önce

Projeler mükemmel bekliyoruz inşaallh

Avatar
Okuyan adam 10 yıl önce

Kudaka uygunluğu için başvuru rehberi 1.2.2 ye ,dokaptan köklü geçmişi ile doğal ve kültür varlıkları ile turizm açısından önemli konuma sahip bölgeler başlığına , sodes için ise sodesin kapsamı ve sodesin bileşenleri başlığına bakarsanız sayın hasan bey tatmin olursunuz sanırım :)

Avatar
Bayburtlu genç 10 yıl önce

sa. anketlerde birinci oldugunuzu söylemişsiniz lütfen gerçeği söyleyin hiç birinde birinci değilsiniz,gördüğümüz kadarıyla saadet partisi hepsinde birinci. Projeler güzel yanlız belediyenin mevcut borcunu düşünürsek yapılması zor yine teşekkür ederiz.

Avatar
Gurbet @Okuyan adam 10 yıl önce

Okuyan adama: e ne varmış o başlıklarda bir iki örnekle verseydin ya işte. :) kar amacı gütmeyen kuruluşlara hibe vermiyor mu bu ajanslar? Ayrıca sayın başkan adayının kültür sokağı dediği projeninde detaylarına bakmak lazım.

Avatar
BİLDİNN.... 10 yıl önce

HAKTAN EFENDİ ZORUNA GİDENİN NE OLDUGU BELLİ BU BAHSETTİĞİN KİŞİLERDEN ALLAH RAZI OLSUNKİ BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLADILAR