Doç. Dr. Ruhi Ersoy Bayburt’ta

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Ruhi Ersoy, ‘Neden Cumhur İttifakı’ konulu konferans vermek için geldiği Bayburt’ta sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi.

Doç. Dr. Ruhi Ersoy Bayburt’ta
Bayburt Postası - Bayburt Konaklamada yapılan programda konuşan Doç. Dr. Ruhi Ersoy, “Öncelikle Bayburt’ta olmanın Dede Korkut diyarında, Türklüğün mayasının karıldığı bu coğrafyada bulunmaktan ayrıca memnuniyet duyuyorum.

Bilindiği üzere 31 Mart seçimleri Cumhur İttifakı’nın savunduğu iradenin tasviyesi  çaba sarf edilen bir seçim. 15 Temmuz’da devletin aldığı kararı ve sistemi tartışmak istiyorlar. Bu mesele memleket meselesi” dedi.

“Birikmiş tecrübesini Bayburt’a hizmet olarak yansıtmak istiyor”

Ersoy, Belediye Başkan adayı Hükmü Pemezci’nin başarılarıyla adından bahsettirmiş, Bayburt’un değerli bir büyüğü, önemli bir siması olduğunu ifade ederek, “Burası Cumhur İttifakı ruhu içerisinde rekabet halinde olduğuğumuz iller. Belediye Başkanlığı yapmış başarılarıyla adından bahsettirmiş Bayburt’un değerli bir büyüğü, önemli bir siması. Birikmiş tecrübesini bütün olgunluğuyla beraber Bayburt’a hizmet olarak yansıtmak istiyor. Biz de elbetteki Bayburt’un Cumhur İttifakı’nın mimarlarından olan sayın Genel Başkanın partisinin ruhuyla, üç hilalin, ruhuyla Bayburt’un Dede Korkut ruhunun da örtüştüğünü biliyoruz. Bayburt kamuoyu da saygı duyar diye düşünüyoruz. Biz Türkiye’nin her yerinde özellikle metropollerde Cumhur İttifakı çerçevesinde AK Parti’ye oy verirken, burada da üç hilale AK Partili arkadaşlardan oy istemek kadar doğal bir şey yoktur. Bunu da zaten Bayburt’un genel anlamda algıladığını görüyoruz. Bu konuda aziz Bayburtlu hemşehrilerimize, Dede Korkut torunlarına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bu toprakların üzerinden geçen aile evladı olduğunu, bir Türkmen beyi olduğunu hatırlatmaya bile gerek görmüyorum. Onun da tüm Bayburtlu aziz hemşehrilerimize bu vesileyle selam ve saygılarını iletmiş oluyorum” diye konuştu.



Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve kamuoyunda ‘MHP kazanırsa yatırımlar kesilir’ ifadelerinin de dolaştığı yönündeki soruya, “Bu iki siyasi liderin milletin, devletin geleceği için okyanus ötesine operasyon yaptıkları bir ortamda gelip de derede çayda boğulacak durumları yok. Bunlar gündem bile olamaz” şeklinde cevap veren Ersoy, “Kader birliği yapmış olan insanlar burayı senin partin kazandı, hizmet vereceğim demeyi onların alicenaplığına, devlet adamlığına hakaret olarak kabul ederim. Öyle bir şey olamaz” ifadelerini kullandı.

Ersoy, şunları kaydetti:

“Şimdi sayın Cumhurbaşkanımız ile sayın Genel Başkanımızın ilk büyük mitingleri İzmir’de oldu. İzmir’de beraber ellerini havaya kaldırarak milletin bekası için bu meselenin ne anlam ifade ettiğini vurgulayan bu iki siyasi liderin milletin devletin geleceği için okyanus  ötesine operasyon yaptıkları bir ortamda gelip de derede çayda boğulacak durumları yok. Bunlar gündem bile olamaz. Hükmü Başkan’ın Ankara’daki iradesi Türkmen Beyin iradesidir. Dolayısıyla bu hususta Bayburt özelinde de olsun, Cumhur İttifakının veya MHP adaylşarının bulunduğu yerler olsun başta sayın Cumhurbaşkanımızın buna müsa etmeyeceğini düşlünüyorum. Çünkü kendi özelimde bildiklerim var. Bu konuda devletin kaynaklarını her yere eşit iletmek gibi bir yasal bir mecburiyet olmanın yanı sıra milletin, devletin geleceği noktasında kader birliği yapmış olan insanlar burayı senin partin kazandı hizmet vereceğim demeyi onların alicenaplığına, devlet adamlığına hakaraet olarak kabul ederim. Öyle bir şey olamaz.”

Bahçeli’nin Başdanışmanı Doç. Dr. Ruhi Ersoy, saat 17.00’de Şair Zihni Kültür Merkezi’nde ‘Neden Cumhur İttifakı’ konulu bir konferans verecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muhammet kara 5 yıl önce

dedem korkut diyarı atalarının ruhu olan ırmak deyip kutsal gördüğü çoruhun evlatları vatan bayrak ezan diyince hepsinin gencosmanlaştığı bayburlu bizde sizdeniz bizde sizdeniz.bize yakışan cinimacine üc hilalli bayrağı dalgalandırmaktır.

Avatar
Lor dolmasi seven adam 5 yıl önce

Valla eğri oturup doğru konusalim simdi, helal olsun ak partiliyim 31 marta kadar mhpliyim ama...sadece cumhurbaskanimla devlet bahceliyi ayni cumlede ismini kullanan sadece siz oldunuz helal olsun izmir ankara istanbul daha onemli bayburtta ak da alsa mhp de alsa ikisi de bizim dedi onemli olan büyük şehirler dedi cumhur ittifakı dedi beka dedi ama gelen 5+1 bakan sadece ak parti dedi bu yuzden bir kez daha diyorum 31 mart gününe kadar MHP liyim ben ve 2 ailemin 13 oyu annenizin ak sütü gibi helal olsun...cumhur başkanım seni cok seviyoruz ailecek verdigimiz oy cumhur ittifakina yeni kapı ruhuna helali hoş olsun...

Avatar
İsmail Enver 5 yıl önce

Muhterem Ruhi Ersoy neden cumhur diye anlatmana gerek yok. Ülkücü hareket nezdinde sıfırlandınız. Siyasette var olmanız için Akp'nin kanatları altına girmekten başla çareniz yok.Zaten beka dediğiniz şey de Bilgenizin koltuk bekası.Siz dememiş miydiniz kızıl elmamız Cumhur başkanı olarak Tayyip beyi seçtirmek diye.Kesin olan birşey var o da ülkücülerle yollarınızı ayırmış olmanız.

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Beka ya hiç değinmemiş. Demek ki Beka olayı yok. Sadece seçim olacak ve adalet yerini bulacak. Yani dürüstler kazanacak. Yani Halk adil yönetilecek.