CHP'li Toprak, Bayburt mitinginde konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Binnaz Toprak, partisinin Bayburt mitinginde konuştu...

CHP'li Toprak, Bayburt mitinginde konuştu
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Binnaz Toprak, partisinin Bayburt mitinginde konuştu.

Saat Kule meydanında partililere seslenen Toprak, son yıllarda bölgenin en önemli gündem maddesi olan demiryolu konusuna değindi. Trenin Bayburt’a gelmesinin kalkınma açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Toprak, “Bayburt’a tren gelsin diye TBMM’de önerge verdim ama reddedildi, reddedenler arasında Bayburt Milletvekilide vardı. Bu konuda ısrarlı olacağız, önerge üzerine önerge vereceğiz” dedi.

Bayburt’un tarihi ve turistik değerler açısından zengin bir şehir olduğunu ve bunları kullanamadığını söyleyen Toprak, “Buralar turizme açılabilir. AKP’nin verdiği mercimek ve bulgurla geçinmeye mahkûm değilsiniz. Geleceğiniz bunlarda değil, sizin geleceğiniz Bayburt'un hem tarım hem de sanayi ve turizm alanında kalkınmasında. Kanmayın bunlara, bu şehirde değişmiş hiç bir şey yok. Bayburtlular bu duruma layık değil.” dedi.

Toprak, Bayburt’tan sorumlu milletvekilleri olarak CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ile birlikte Bayburt hakkında verdikleri önergeleri hatırlattı ve şunları söyledi: 

“Sevgili Bayburtlu hemşerilerim bugün benim doğum günüm, doğum günümü de Bayburtlularla kutlamaktan mutluyum.  Bayburt’a ikinci gelişim ve Bayburtlular çok zengin insanlar.  İstanbul ve Türkiye’de müthiş bir gerginlik var. Bu seçimlere maalesef bu gerginlikle giriyoruz. Bayburt’ta bunu görmedim. Herkes birbirinin kardeşi gibi. Bu Türkiye açısından, geleceğimiz açısından umut verici bir şey. İnşallah 30 Mart’tan sonra bunun devam edeceğini ümit ediyorum. Ben her zaman için halkın sağduyusuna güveniyorum.”



“Tren önergesi AKP oylarıyla reddedildi, reddedenler arasında Bayburt Milletvekili de vardı”

“Bayburt’un sorunlarını TBMM’de gündeme getirdim. Çözüm için önerge verdim. CHP’nin Bayburt milletvekili yok, bende sadece Bayburt’tan sorumlu CHP milletvekiliyim. Bayburt mecliste maalesef 1 milletvekili ile temsil ediliyor, o da AKP’li bir arkadaşımız. Ne kadar ilgileniyor Bayburt’la bilmiyorum ama ben Bayburt’un sorunlarını CHP adına gündeme getirdiğimde, mesela Bayburt’a tren gelsin diye önerge verdiğimde reddedildi, reddedenler arasında Bayburt Milletvekili arkadaşımız da vardı. Yani AKP oylarıyla reddedildi. Önergeyi CHP Bursa Milletvekili arkadaşım Sena Kaleli ile birlikte vermiştik. Oysa trenin Bayburt'a gelmesi, Bayburt'un kalkınması açısından son derece önemliydi. Bu konuda ısrarlı olacağız, hiç bir şey bitmiş değil, önerge üzerine önerge vereceğiz.”

“Böyle bir geçmişe sahip şehir, böyle mi olmalıydı?”

“Bayburt önemli bir şehir, tarihine baktığınızda milattan önce 3000 yılına kadar geri gidiyor. Ve o dönemde İpek ve Baharat yolu üzerinde. Anadolu topraklarından Çin’e kadar giden yolun tam göbeğinde. O dönemlerde hem İpek hem Baharat ticareti fevkalade önemli. Mesela Antik Yunan’ın kayıtlarına baktığınızda, Bayburt’tan kalabalık ve zengin bir şehir olarak bahsediyor. Şimdi ben bugün bakıyorum Bayburt’a, böyle bir geçmişe sahip şehir böyle mi olmalıydı? Bayburt bambaşka bir yer olabilir. Mesela muhteşem bir kaleniz var. Çoruh'a nehrine bakıyor. Ama şu an harap bir vaziyette. Bayburt’un tarihi zenginlikleri turizme açılacak olsa, mesela bu kale değerlendirilebilse ve Bayburt halkına geri dönse, o kadar çok şey fark eder ki! Ama Bayburt Kalesi kendi haline terk edilmiş vaziyette. Aynı şekilde Aydıntepe’de yer altı şehri var. Bayburt Kalesi’ne kadar gidildiği söyleniyor. Bu yer altı şehrindeki dehlizler belediye tarafından kapatılmış. O da kaderine terk edilmiş. Bakın Kapadokya’daki turist sayısı ortada. Burada da olabilir.  Bayramtepe, Kitre, Çayıryolu köylerinde kale kalıntıları var. Aynı şekilde bunlar onarılabilir. Baksı Müzeniz var, buranın bir çocuğu olan Hüsamettin Koçan beyin kurmuş olduğu bir müze. Bizim bir milletvekilimiz Avrupa Komisyonu’nda bunu dile getirdi ve biliyorsunuz müze Avrupa’dan ödül aldı. Küçük kentin çok güzel bir müzesi olarak bugün Bayburt'un bir değeridir Baksı. Gülsüm Bilgehan’dı bu konuyu gündeme getiren milletvekilimiz. İsmet Paşa’nın torunu Gülsüm Bilgehan.”

“Her gün genç ve dinamik nüfusunu kaybediyor”   

“Bayburt’a çok şey yapılabilir. Bayburt kamu yatırımlarından en az pay alan illerden bir tanesi. Bayburt’un ekonomisi nüfusunu besleyemiyor. Göç var dolayısıyla. Her gün genç ve dinamik nüfusunu kaybediyor. Bayburt bir tarım kenti ama aynı zamanda sanayi kenti de olabilir. Demirözü barajı var biliyorsunuz, ben önceki gelişimde çiftçi ailelerle görüştüm. Söyledikleri ‘Demirözü barajı bizim sulama problemlerimizi çözmüyor. Çünkü baraj bir takım köylerin altında kalıyor’ demişlerdi. Mesela Damlıca, Kalecik, Serenli, Elmalı, Dikmetaş, Beşpınar ve Akyaka köyleri. Buralarda 35 bin dönüm arazi sulanamıyor. Çamur barajı ek olarak yapılırsa bu araziler sulanabilecek. AK Parti Çamur barajı ile Göldere köyünde Kırklar Tepe barajını söz vermesine rağmen hala yapmadı. Baraj olmayan yerlere elektrikli su ile su veriyorlar. Ama bunu bedava vermiyorlar. Elektrikli su ile verilen suya, dönüm başına 17 ile 20 lira arasında ücret alıyorlar. Buranın halkı zengin değil, bu miktar buradaki çiftçiler için çok büyük bir para.”

“5 yıl sonra köylerinizde çöp vergisi ödeyeceksiniz”

“Yine başka bir sorun kapatılan belde belediyeleri. Bu konu da çok önemli. Yeni yerel yönetimler yasasıyla birlikte beldeler ve köyler büyükşehirlere bağlandı. 5 yıl sonra siz köylerinizde çöp vergisi, arsa ve ev vergisi ödeyeceksiniz.  Önümüzde seçim var diye bunları ertelediler ama eninde sonunda bu vergiler gelecek. Biz CHP olarak bu kanuna da karşı çıktık ama maalesef reddedildi.”

“Kayak merkezi atıl bir vaziyette”

“Şu an CHP milletvekili olan Ali Haydar Öner bey zamanında yapılan kayak merkezi, o gün bugündür atıl vaziyette. Orada kayak merkezi neden atıl vaziyette? Bunu soruyor musunuz? Kullanılabilecek olsa yine Bayburt’un kaderi değişir. Bayburt’un tabiatı çok hoş. Mesela bir Çımağıl mağarası, bir buz mağarası var. Tüm bunlar hakettiği değeri bulmuş değil.”

“Mercimekle, bulgurla geçinmeye mahkûm değilsiniz”

“Mahkûm değilsiniz AKP’nin verdiği mercimekle, bulgurla geçinmeye. Geleceğiniz bu yardımlarda değil, sizin geleceğiniz Bayburt'un hem tarım hem de sanayi ve turizm alanında kalkınmasında. Sakın kanmayın bunlara, Bayburt'ta bugün değişmiş hiçbir şey yok! Bayburtlular buna layık değil.”

“Türkiye bölünmüş vaziyette devam edemez”

“AKP maalesef bu ülkeyi böldü. Özellikle 17 ve 25 Aralık itibariyle çıkan tapelerden sonra bakın binlerce polis ve savcı yerinden edildi. Masumuz diyorlar. Masum iseniz neden bu polis ve savcılar sürülüyor. Halk bankası müdürünün evinden 3 milyon euro çıktı. Televizyonlarda gözümüzle gördük, binlerce dolar bakanların çocuklarının evinden çıkıyor. Kasalar çıkıyor. Dolayısıyla tüm çabaları, AKP’nin bugün yaptığı yolsuzlukların üstünü örtmeye çalışmak. Türkiye bu kadar bölünmüş vaziyette devam edemez. İnsanların birbirlerine nasıl düşürüldüğünü görüyoruz. Ben partime ve adayımıza sizlerden destek istiyorum. Biz de onun destekçisiyiz. Oyunuzu bekliyoruz.”



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Binnaz Toprak, mitingin ardından CHP Bayburt İl Başkanı Hasan Türker, Merkez İlçe Başkanı Hasan Konca ve CHP Bayburt Belediye Başkan adayı Hacı Mustafa Akkuş'la birlikte partililere karanfil attı. Toprak, miting alanından parti binasına kadar yürüdü. Yol üstünde vatandaşlarla görüşen Toprak, CHP Bayburt İl Başkanlığı'na yaptığı ziyaretin ardından Bayburt'tan ayrılarak Trabzon’a hareket etti.


   

Anahtar Kelimeler:
CHPBinnaz Toprak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alperen Yetişen 10 yıl önce

Ben size güvenipte oy vermem, dedeme küfür etmiş olurum ecdadıma sövmüş olurum din için yapılan baskıları unutmak binlerce hocayı hafız olan insanı asan bir parti bana ilerisi için teminat veremez... Dedimya dedeme ecdadıma geçmişime sövmüş olurum...

Avatar
Asım KOCA 10 yıl önce

“Tren önergesi AKP oylarıyla reddedildi, reddedenler arasında Bayburt Milletvekili de vardı” Eğer bu doğru ise bu nasıl bir ihanettir... Yazıklar olsun umarım doğru değildir. Sayın vekil açıklar.

Avatar
Asım KOCA 10 yıl önce

Alperen Yetişen arkadaşım, kardeşim, hemşehrim elbette dediklerin doğru CHP zihniyeti hep kafamızda bu algıyla oluşturuldu nitekim bu algılarda da gerçekçilik payı oldukça yüksek. Yani oy vermemek te haklısınız görşlerinize göre. Ve şu an mevcut iktidar bakıyorsunuz çok farklı bir algıda değil. Bir dünya yolsuzluk iddiası varken kendileri bu iddialara cevap vermek yerine çıkmış bilmem hangi cemaate savaş açmış yok paralel yok dikey. 17 aralıktan beri bir kere olsun ben bu yolsuzluğu yap-ma-dım demedi be kardeş. Üstelik kini gözlerinden okunuyor. Güneydoğu elden gidiyor. Bir vekil bakan olmuş vekil rahatça ayetle dalga geçiyor. Eee bu zihniyetin bu CHP zihniyetinden ne farkı var? Aksine daha tehlikeli bir zihniyet. Çünkü takiye yapıyor.

Avatar
özbayburt @Alperen Yetişen 10 yıl önce

CHP parti tüzüğünde olan bişe değildir dindarlara karşı devlet gücüyle baskılar oluşturmak.umarım değişmiştir bu zihniyet sonuçta aradan 70 yıl gecti 3 nesil değişti lakin şuan ki AKP zihniyetiyle o dönemki zihniyetin pek farkı yok güç bende her türlü baskıyı imkanı kullanırım diyor AKP PARTİ tüzüğündede böle bişe yok şahısların partiyi idare edenlerin kişisel duyguları.hiç kimsenin hakltan güçlü olmadığını göstermek lazım

Avatar
Bahri Karabulut 10 yıl önce

Trenin Gümüşhane ve Tireboludan geçmesi 7-8 milyar dolar, Bayburttan geçer ise 3.5 milyar dolar, ayrıca İstanbul milletvekili Binnaz Toprak, inceleme istiyor. Bayburt milletvekili Özbek red oyu kullanıyor, bizler Bayburt halkı olarak, Sn Özbek'i kınıyoruz, kınıyoruz, yazıklar olsun.. Bayburt halkının ahı tutacaktır.

Avatar
Ali @Alperen Yetişen 10 yıl önce

SEN AYNI KAFADAN GİT ALPER, DEVAM ET DONUMUZU ALCAKLAR. TREN GELSİN DİYE KİM GAYRET GÖSTERİYOR

Avatar
Kahraman Kurtuluş 10 yıl önce

CHP'mi tren yolu getirecek Bayburta, yoksa MHP'mi, yoksa Saadet'mi, istemeyi bilmeyene hiç kimse bir şey vermez, yine getirse getirse AKP getirir

Avatar
Bağımsız 10 yıl önce

Kahraman Kurtuluş bey, Gümüşhanede belediye başkanı iktidar partisinden olmadığı halde, treni memleketinden geçirmeyi başardı, pekala bayburt neden saf dışı kaldı, oku. Bayburt akp yönetimi ilgilenmedi, dolayısıyla hepsini kınıyoruz, yeter artık, yeteerrrr.