Bayburt merkezde oy oranları ve kazanan meclis üyesi adayları

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçları belirlendi.

Bayburt merkezde oy oranları ve kazanan meclis üyesi adayları
Bayburt Postası -  25 bin 034 kayıtlı seçmenin bulunduğu Bayburt merkezde 19 bin 880 oy kullanıldı. 565 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde 19 bin 385 oy itiraz edilmeksizin kabul edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi, Hükmü Pekmezci ile 4 binin üzerinde fark atarak kazandığı seçimlerin ardından Belediye Meclisinin de üçte ikisini oluşturdu.

10 MHP, 5 AK Parti

Kesin olmayan sonuçlara göre Bayburt Belediye Meclisi 10 MHP ve 5 AK Partili üyeden oluşuyor. MHP’den kontenjan adaylar Eyyüb Artar ile Hasan Karakum’un yanı sıra Süreyya Türkmenli, Çetin Köse, Ayşegül Aydın, Abdulhamit Karaoğlu, Suat Doğan, Osman Nuri Tuluğ, Cüneyt Keskin ve Murat Sezek; AK Parti’den ise Muzaffer Çeker, Zekeriya Mevlütoğlu, Meryem Kılıç, Raif Kalekahyası, Cengiz Babaoğlu belediye meclisi üyesi seçildiler.

Belediye Başkanlığı oy oranları:

MHP - Hükmü Pekmezci: 10.911
AK Parti - Fatih Yumak: 6.905
Saadet Partisi - Osman Nuri Temur: 569
İyi Parti - Yunus Özyıldırım: 519
CHP - Kağan Eraslan: 329

Belediye Meclisi oy oranları:

MHP: 8.922
AK Parti: 6.914
Saadet Partisi: 1.051
İyi Parti: 808
Bağımsız - Mustafa Sol: 802
CHP: 490

İl Genel Meclisi AK Parti 4, MHP 4

Öte yandan İl Genel Meclis oyları da eşite yakın dağıtıldı. Bayburt merkeze bağlı köylerle birlikte AK Parti 16 bin 232 oy alırken, MHP ise 14 bin 848 oy aldı. Bayburt merkezden AK Parti’den Süleyman Ağın ve Ali Fuat Değirmenci ile MHP’den Bülent Yardımcı ve Barış Bayram seçildi. Aydıntepe AK Parti’den Hüseyin Efe, Demirözü AK Parti’den Birol Keskinoğlu; Aydıntepe MHP’den Sinan Birgül, Demirözü MHP’den Ahmet Nebil Aydın İl Genel Meclisi Üyesi olarak seçildiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt bayburt olalı 5 yıl önce

YA SEDDAR SAKA MİLLETE HAKARET ETMENİN BEDELİNİ GÖR BU SEÇİM TABLOSU SENİN ESERİN

Avatar
h.ali adiloğlugil 5 yıl önce

bayburt belediyesi engümeni ve il genel meclisi,çalışmalarında"adil ve şeffaf,olarak
hizmet verecektir"artık her şey eskisi gibi olmayacaktır".???

Avatar
H.ALİ C.POLATOĞLU 5 yıl önce

artık çoruh nehri ismi---yıldırım çayı olmaz olamaz,artık bayburt sahipsiz değil--evel
ALLAH.C.C..

Avatar
Gökhan Saka 5 yıl önce

Bayburt bayburt olalı adını yaz da bilelim kim olduğunu sen Seddar Saka yı ağzına alırken önce bi düşüneceksin düne kadar iş için kapılarda havlayan bugün kalkmış adını koymadan sallıyor

Avatar
Gökhan Saka 5 yıl önce

Seddar Sakayı tanıyan bilir ki ağzından küfür eksik olmaz herkese de söyler ama yine herkes bilir ki onun söylediği küfür kimseye dokunmaz..Oy verene de söver oy vermeyenede ama kimin bir derdi var kimin neyi nesi bakmaz ilk o koşar..Öyle bol keseden atmak yok adınızı verin de bakalım size nerde dokundurmuş..Bayburtta bir seçim oldu iyisi kötüsüyle bitti herkes yüzyüze bakıyor ne bu dert söyleyinde onu da bilek