Başkanlar bir daha yarışacak

Belediye başkanının bir kez daha değişeceği Bayburt’ta sandıktan kimin çıkacağı merakla beklenirken, ilçe ve beldelerde ise daha değişik bir heyecan yaşanıyor.

Başkanlar bir daha yarışacak
Bayburt Postası - 30 Mart Yerel Seçim öncesi başkan adaylarının sessizliği sürüyor. Bayburt’ta iddialı partilerin seçimlerde yarışacak başkan adayları büyük oranda belirlenmesine rağmen adaylar açısından sessiz bir süreç yaşanıyor. Belediye başkanının bir kez daha değişeceği Bayburt’ta sandıktan kimin çıkacağı merakla beklenirken, ilçe ve beldelerde ise daha değişik bir seçim heyecanı var.

Bayburt’ta 5 belediyeden 3’ünde siyasi partiler tarafından mevcut belediye başkanları tekrar aday gösterildi. AK Parti, Demirözü’nden Selami Ersen ve Gökçedere’den Necmettin Bakır’la devam kararı alırken, Arpalı Belediye Başkan Adayı Aydın Irmak da MHP’nin değişmeyen adayı oldu.

Başarılı çalışmalarından dolayı partileri tarafından tekrar aday olarak gösterilen Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen ve Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak oldukça iddialı. Her iki başkan da çalışmalarına kaldığı yerden devam etmek istiyor. Ersen, 30 Mart yerel seçimlerde sandıktan çıkıp hizmete kaldıkları yerden devam edeceğini belirtirken, Irmak ise bir sürpriz beklemediğini söyledi.

Saadet Partisi'nin henüz adayını açıklamadığı ilçede MHP'den Ahmet Çizgici ve CHP'den Mehmet Can'a karşı yarışacak olan Başkan Ersen, partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, “Demirözü’nde 5 yıllık hizmetlerim ve projelerim var. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzümüzün akıyla sandıktan çıkarak hizmete devam edeceğiz” dedi.

CHP'nin aday çıkarmadığı Arpalı'da, geçtiğimiz dönem olduğu gibi iktidar partisinin adayı Şadi Terzi ve Saadet Partisi'nin adayı Yener Terzi'ye karşı beldenin belediye başkanlığına yeniden talip olan Aydın Irmak da, “Arpalı halkı bir kez daha layık görürse bir dönem daha halkımıza hizmet etmeyi görev biliriz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın göstergesi ve teminatıdır” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Öte yandan yaklaşan seçim öncesi geçtiğimiz dönemin aksine adaylar basından uzak bir görüntü çizerken, kamuoyu tarafından merak edilen projeleri hakkında ise önümüzdeki günlerde daha detaylı açıklama yapmaları bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Yetim hakkı yiyenlerin yanında olmadığını Bayburtlu göstermesi lazım. AKP'nin tek destekçisi bdp kaldı ülkede.

Avatar
gezici 10 yıl önce

AKP zihniyetinden kurtarmanın tek yolu MHP ve CHP seçmenin sandıkta birleşmesi ile olur. Kim Hangi İlde güçlü ise ona yüklenip bu işi çözmesi lazım Bayburt'taki CHP'liler MHP demeli.
Önemli olan Vatan ise partizanlık boş iştir.

Avatar
MURAT 10 yıl önce

GEZİCİNİN YORUMUNA KATILIYORUM BU ZİHNİYETTEN KURTULMANIN TEK YOLU MHP CHP DEMELİ CHP DE MHP DEMELİ

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Beldesini köy yapan Sayın Başkanlar dahi partilerinden ayrılmayı gösteremedi ve hala koltuklarında oturmaya devam eden bir akıl tutulması olup ne beklersiniz ki. Yıllar sonra nüfusu 50 binin altında olan illerin ilçe yapıldığı günlerin olacağını tahmin ediyorum.

Avatar
Gezmeyen Gariban 10 yıl önce

Gezici ve Murat bey sizler böyle yorum yaparsanız, kararsızlar AK Partiye oy verir, 30 martta herkes rahatlar, Bayburt'u düşünen yok, yok, yok???