Aydıntepe’de yeniden seçim heyecanı

MHP, kazandığı seçimlerin iptal edilmesini haksızlık olarak görüyor ve halkın buna cevap vereceğine inanıyor. AK Parti ise, Aydıntepe'yi de alarak Bayburt'ta tüm belediyelerin sahibi olmak istiyor.

Aydıntepe’de yeniden seçim heyecanı
Bayburt Postası - 30 Mart yerel seçimlerinin iptal olduğu Aydıntepe'de yeniden yapılacak seçimlere sayılı günler kaldı. Halk 1 Haziran’da tekrar sandık başına gidecek.

MHP, kazandığı seçimlerin iptal edilmesini haksızlık olarak görüyor ve halkın buna cevap vereceğine inanıyor. AK Parti ise, Aydıntepe'yi de alarak Bayburt'ta tüm belediyelerin sahibi olmak istiyor. 

30 Mart seçimlerinde Aydıntepe Belediyesi'ni 7 oy farkla MHP adayı Haşim Şentürk'ün kazandığı açıklanmış, ancak AK Parti'nin yaptığı itiraz sonucu oylar 2 defa daha yeniden sayılmış ve MHP'ye verilen 10 oyun mükerrrer olduğu gerekçesiyle seçimi AK Parti adayı Şükrü Yayan'ın kazandığı duyurulmuştu.

Gerek Aydıntepe'de gerekse Bayburt'ta gerginliğe sebep olan bu gelişmeler, daha sonra yerini sağduyuya ve MHP'nin Yüksek Seçim kuruluna yaptığı itiraz sonucunun beklenmesine bırakmıştı.

Seçimlerden bir hafta sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Aydıntepe seçimlerini MHP’nin başvurusu üzerine iptal etti. Şimdi Aydıntepe yeniden sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

İşte adayların görüşleri ve partilerin 1 Haziran'da yenilenecek Aydıntepe seçimleri için yaptıkları çalışmalar...

Şükrü Yayan: “Çalışmalarımız sürüyor”

AK Parti, başkan adayı Şükrü Yayan’la seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor...



Haşim Şentürk: “Haksızlığa uğradık!”

MHP adayı Haşim Şentürk seçim sonrası yaşanan süreci unutmamış görünüyor...



Bünyamin Özbek: "AK Belediyeciliğin Aydıntepe'de devamını sağlayacağız"

Hakan Kobal: "Bayburt'ta 5-0 yapmak istiyoruz" 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Seçimlerde oy kullanacak seçmen seçeceği Başkanın, yöneticinin hem kusurlarına hem de iyi icraatlarına ortak olacak ve 5 yıllığına seçtiği başkanın yol arkadaşı olacaktır. Başkanın vebali de boynunda asılı bir künye ile kendisini belkide hiç tanımadığı konuşmadığı başkana bağlayacaktır. Sana gelen her İyilik Allah' tan, sana gelen her şer ise bilki nefsindendir. Allahın emri bu. Onun için tanımadığın bir kişiye yapacağı veballerine ortak olmaya değer mi?