Aydıntepe seçim sonuçları netleşiyor mu?

Dün gece Bayburt Adliye Sarayı önünde toplanan kalabalık, bugünde gün boyu adliye önündeydi...

Aydıntepe seçim sonuçları netleşiyor mu?
Bayburt Postası - Aydıntepe Belediye Başkanlığı seçimleri için soruşturma başlatıldı. MHP’nin 7 oyla kazandığı Aydıntepe’de, AK Parti’nin itirazı üzerine oylar yeniden sayılmış, 3 farkla seçimi AK Parti’nin kazandığı açıklanmıştı.

Aydıntepe İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan sayımda 1006 nolu sandıkta MHP’ye 70 oy çıkmış, itiraz sonrası yapılan sayımlarda ise aynı sandıkta MHP’nin 9 oyu iptal edilerek 61’e inmişti.

Sayımlarda verilen mola sırasında, oyların geçersiz hale dönüştürüldüğünü iddia eden MHP, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

MHP İl Başkanı Suat Doğan, gelişmelerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Aydıntepe İlçe Seçim Kurulu başkanlığının 2014/88 sayılı kararı için İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na itiraz dilekçesini verdik. Cumhuriyet Başsavcılığı'na da oy pusulalarına müdahale eden şahısların tespiti ve soruşturmasının başlatılması için müracaat ettik. Kamera kayıtlarının ve oy pusulalarındaki parmak izlerinin güvenlik altına alınmasını ve incelenmesini talep ettik.”

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma nedeniyle, kesin sonuçların açıklanması yarına kaldı.

Tehlikeli gerginlik!

Yaşananların ardından dün gece Bayburt Adliye Sarayı önünde toplanan kalabalık, bugünde gün boyu adliye önündeydi. Gelişmeleri yakından takip eden partililer, polis gözetimindeki gergin bekleyişini gün boyunca sürdürdü.

İtirazların ve başlatılan soruşturmanın sonucunun yarına kalacağını öğrenen seçmenler, Aydıntepe’ye geri döndü. 

30 Mart ve ardından, Aydıntepe'de gün gün neler yaşandı: 












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.