Aydıntepe için “flash” iddia!

MHP, seçimin iptali için YSK’ya başvurmuş, usulsüzlükler ve seçime hile karıştırma suçlaması ile de Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu...

Aydıntepe için “flash” iddia!

AKP ve MHP arasında gerginliğe neden olan Aydıntepe seçimleri iptal mi edildi? MHP’nin kazandığı seçim sonuçlarına AKP itiraz etmiş, yeniden yapılan sayımda sonuç değişmemiş, AKP’nin yaptığı ikinci ve sözlü itiraz sonucu yapılan sayımda ise usulsüzlükler yapıldığı iddia edilmişti.

İl Seçim Kurulu, MHP’nin itirazını reddetmiş, seçimi AKP’nin kazandığını açıklamıştı.

MHP, seçimin iptali için YSK’ya başvurmuş, usulsüzlükler ve seçime hile karıştırma suçlaması ile de Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

MHP’nin hukukçu Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk’ün verdiği bilgiye göre, Aydıntepe ile ilgili itirazı görüşen YSK, MHP’nin itirazlarını haklı görerek seçimi iptal ediyor.

İddia doğru ise, Aydıntepe 1 Haziran tarihinde yeniden seçim yarışına sahne olacak.

Konu ile ilgili görüştüğümüz MHP İl Başkanı Suat Doğan, “zaten bu sonucu bekliyorduk, bu gelinen nokta adaletli değil ama yine de adalet yerini bulacak diye mutluyuz.” Dedi.

MHP’nin savcılığa yaptığı suç duyurusu ile ilgili ise henüz bir gelişme yok.

Detaylar geliyor…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmed 10 yıl önce

YSK Bayburt secim kurulundan bilgi almadanmı Aydıntepe seçimini iptal etti? Neye dayanarak iptal etti bir öğrensek iyi olur

Avatar
Adnan 10 yıl önce

Cumhuriyet başsavcılığının soruşturması ne oldu? Yerel basın olarak bu konunun üzerine gitmenizi bekliyorz.

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

hırsız her yerde aynı.