Aydıntepe Belediyesi’ne başkan atandı

Aydıntepe Belediye Başkanlığı’na 14 yıldır Hesap İşleri Müdürlüğü görevinde bulunan Saffet Yazıcı atandı.

Aydıntepe Belediyesi’ne başkan atandı
Bayburt Postası - Aydıntepe Belediye Başkanlığı’na 14 yıldır Hesap İşleri Müdürlüğü görevinde bulunan Saffet Yazıcı atandı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen ve 1 Haziran 2014 tarihinde yeniden seçim yarışına sahne olacak Aydıntepe’de belediye başkalığına vekaleten atama yapıldı. Aydıntepe Kaymakamlığı tarafından yapılan atamayla 20 yıllık Aydıntepe Belediyesi’nin çalışanı ve 14 yıldır Hesap İşleri Müdürlüğü görevinde bulunan Saffet Yazıcı başkanlık makamına oturdu.

Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerin ardından her 2 partinin itiraz süreciyle belediye başkanlığı seçimleri iptal olurken, herhangi bir itirazın yaşanmadığı belediye meclis üyeliği seçimleri ise onandı. MHP’den 5, AK Parti’den 4 üyenin seçildiği belediye meclisi ilk toplantısını yaptı. Haşim Şentürk’ün kontenjan adayı Selami Çelik’in de kazandığı MHP listesinden Canan Altuntaş, Samet Bilgin, Nejmi Karadeniz, Kemal Birgül, AK Parti’den ise Hasan Bilgin, Şerafettin Şimşek, Mehmet Zengin ve Siyami Kabak belediye meclis üyesi seçildiler.

9 üyenin mazbatasını aldığı seçim sürecinin ardından Aydıntepe Belediye meclisi de ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanlığı’na vekaleten atanan Saffet Yazıcı’nın boş oy kullandığı ilk mecliste komisyon üyeleri belirlendi.

Öte yandan 1 Haziran 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde AK Parti’nin seçimleri kazanması halinde Belediye Meclis üyelikleri 5 AK Parti'den, 5 MHP'den oluşacak. Seçimleri MHP'nin kazanması halinde ise MHP 6 üyesine karşı AK Parti'nin 4 üyesi yer alacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.