Aydın: “Her üç kişiden biri çekip gitmeyi düşünüyor!”

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan adayı İdris Aydın, gazeteciler ile bir araya geldi. Bayburt’un nüfusuna dikkat çeken Aydın, “35 bin Bayburtlu ciddi anlamda hizmetten yoksun” dedi...

 Aydın: “Her üç kişiden biri çekip gitmeyi düşünüyor!”
Bayburt Postası – Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan adayı İdris Aydın, gazeteciler ile bir araya geldi. Bayburt’un nüfusuna dikkat çeken Aydın, “35 bin Bayburtlu ciddi anlamda hizmetten yoksun” dedi.

Göçü bu başarısızlığa ve yeterli yatırım desteğinin alınamamasına bağlayan Aydın, ilginç bir iddiada bulundu: “Bayburt’ta yaşayan her 3 kişiden biri mutlaka gitmeyi düşünüyor!”

Gelinen noktada, Bayburtlunun siyaset üstü düşünmeye mecbur olduğuna vurgu yapan Aydın, “Bu işin bizim işimiz olduğunu Bayburt insanına göstereceğiz” dedi. 

Bayburt’un imar, kentsel dönüşüm, ulaşım ve sosyal donatı alanları ilgili ciddi sıkıntıları olduğunu söyleyen Aydın, “35 bin nüfuslu bir memlekette Pazartesi ve Cuma günleri insanlar araçlarıyla Bayburt’a gelmekten imtina ediyorlar. Bayburt’un trafik ve ulaşım sıkıntıları var” diye konuştu. 

Projeleri sorulan MHP Adayı İdris Aydın, kısa bir zaman içerisinde projelerini kamuoyuyla paylaşacağını açıkladı. 

MHP İl Başkanı Suat Doğan, MHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldırım, MHP MYK Üyesi Bekir Kasap ve Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan Okutmuş’un da katıldığı toplantıda, Aydın’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

“Çözüm yollarını ekibimizle hazırlıyoruz…”

“Bayburt’ta yerel seçimlere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Allah kısmet eder, halkımız teveccüh gösterdiği takdirde Bayburt’un sıkıntılarını, sorunlarını hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Bayburt’u hak ettiği noktalara getirmek için elimizden gelen bütün gücümüzü de sarf edeceğimizi de buradan belirtiyorum. Yaklaşık 20 yıldır Bayburt’ta bir teknik eleman olarak hizmet etmemden dolayı Bayburt’ta yaşayan insanların sorunlarını biliyorum ve buna yönelik çözüm yollarını da ekibimizle birlikte hazırlıyoruz.” 

“Bayburt hızla göç veriyor”

“Bayburt 35 bin nüfusa sahip ve ciddi anlamda hizmetten yoksun. Önemli olan ana hedefimiz bütün Türkiye’nin gözünü Bayburt’a dikmek. Yaklaşık aynı dönemlerde bizimle birlikte il olan memleketler nüfusunu 2’ye katlamışken, Bayburt hızla göç veriyor. Bayburt’un sıkıntılarının başında göç var. İmarla, kentsel dönüşümle, ulaşım, sosyal donatı alanlarıyla ilgili ciddi sıkıntıları var. 35 bin nüfuslu bir memlekette Pazartesi ve Cuma günleri insanlar araçlarıyla Bayburt’a gelmekten imtina ediyorlar. Bayburt’un trafik ve ulaşım sıkıntıları var.” 

150 bin nüfusa göre proje...

"Maalesef gerekli yatırım yapılamadığından dolayı Bayburt’ta yaşayan insanlarda her 3 kişiden 1’i mutlaka çekip gitmeyi düşünüyor. Herkes üzerine düşen görevi yaptığında inanıyoruz ki Bayburt’ta kalmak isteyen insanların sayısı hızla artacaktır. Bayburt’u 35 bin kişilik bir memleket olarak düşünüp buna göre proje geliştirdiğiniz takdirde kesinlikle başarılı olma şansımız yok. Biz Bayburt’u 150 bin nüfusla hayal edip buna göre projeleri geliştirmek zorundayız. Bayburt uzaklık bakımından  demiryoluna 70 kilometre, deniz yoluna 150 kilometre olan bir bölgede olmasına rağmen gerekli olan yatırımları almaması insanların aklında bazı soru işaretleri bırakıyor.”

“Projelerin hayata geçmediğini görüyoruz…”

"Bayburt’un yaklaşık 550 sokağı var. Bu sokaklarda Bayburt’ta yaşayan insanların bir çoğu gibi benimde ayak izlerim var. Gerek ölçüm için gerek bir cenaze için uğramışımdır. 2009 yılında Zahit’i, Veysel’i kapsayan kentsel dönüşüm planları yapmıştık fakat o gün yaradan Allah nasip etmedi. O gün bugün ürettiğimiz ve ciddi anlamda Bayburt’un faydasına dokunacak olan projelerin hayata geçmediğini görüyoruz. Eğer değerli halkımız bize teveccüh gösterir, bize inanırsa, bizler Bayburt’a hizmet için yola çıkmayı cani gönülden istiyoruz.”  

“Bugün siyaset üstü düşünme günü…”

“Bugün bazı şeyleri siyaset üstü düşünme günü. Ortak akılla, katılımcılıkla bu işin bizim işimiz olduğunu Bayburt insanına göstereceğiz. Bayburt’ta üretim yapmak için ciddi anlamda tanımak gerekli. Bugün esnafımız, sanayi başta olmak üzere Bayburt’ta üretim yapan tüm esnafımız sıkıntıda. Bu sıkıntıları yerel yönetimlerin, bürokratların asgari seviyeye düşürmek başlıca görevi olmalı. Aday olmadan öncede bölgemize milletvekillerimizi getirdik ve bu milletvekilleri aracılığıyla sorunları yerinde göstererek meclis kürsüsüne taşıdık. Manisa Milletvekili Erkan Akçay 34 soru önergesiyle Bayburt’u ve sorunlarını meclis kürsüsüne taşıyarak insanların bakış açısını Bayburt’a yöneltmiştir.” 

“Projelerimizi açıklayacağız…”

“Çok yakın zamanda yine bir toplantı gerçekleştirip, hem İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyesi adaylarımızı tanıtıp, hem de projelerimizi açıklayacağız. Allah kısmet ederse emekler ve dualar boşa gitmeyecek. Biz Bayburt’a hizmet edeceğiz ve Bayburt’u hak ettiği yerlere taşıyacağız.”   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muharrem 10 yıl önce

sen göç işini birde vekile sor. 75 bin den 73 bine düşün nufüs aslında artan nufusmuş! mantık bu kadar!

Avatar
KERİMAN TEVHİT ERTUĞRUL 10 yıl önce

bayburt'lu olacak çok üzülüyorum.neden,niçin olduğumuz yerde de değiliz,geriliyoruz?bunları araştırmalıyız.kendimizi de sorgulamalıyız ! nerede hata yaptık.seçtiğimiz vekiller bayburt'umuza ne kazandırdı?niçin vekil sayımız 1're düştü ? akp 11 yıldır ne hizmet getirdi?
emek.öğret(66)

Avatar
Keriman Tevhit Ertuğrul @muharrem 10 yıl önce

ben buna... "akıl tutulması" derim.... artık tbmm birçok vekil sayesinde,saygınlığını yitirdi...vekil,benden daha donanımlı,çalışkan,seviyeli olmalı !!!
emekli öğretmen(66)

Avatar
Keriman Tevhit Ertuğrul 10 yıl önce

bayburt'fa yaşasaydım,mutlaka siyasete girerdim.tbmm2de bayburt'un adını duururdum,sesini duyururdum.sadece parmak kaldırıp-indirmek bayburt2a bir şey kazandırmaz.mücadele vermek ve çok çalışmak gerekir.meclis ceylân derisi koltuklarda,yan gelip yatma yeri değildir.

Avatar
Keriman Tevhit Ertuğrul 10 yıl önce

bayburt'dan 23.dönem 'hyp'den (halkın yükselişi partisi) miletvekili aday adayı olmuşdum,teşkilâtımız da yoktu.3-4 mahalli gazeteye ve bayburt sitelerine yazı yazdım,kendimi tanıttim.halam bayburt'un ilk kadın memurlarından dı,bende ilk kadın adayı olmak istedim.adığım sonuç beni şaşırttı.teşkilât yokken oy verilmesi.türkiye genelin de,partimin aldığı oy yüzdesi kadar oy almışım.

Avatar
Keriman Tevhit Ertuğrul 10 yıl önce

bu neyi gösteriyor,çalışıca başarılacağını gösteriyor.bayburt'lu çalışan ve samimi insan istiyor,şeffaf insan istiyor.bu seçimler de milletvekilimiz,kesinlikle kadın olmalı.kadınların, önleri kesilmemeli.bayburt'u tbmm'de kadın veya kadınlar temsil etmeli.baybut'a kadın eli değmeli.analarınızın,ezelerinizin,b,b,lerinizin ,bacılarınızın önünü açı,destek olun.inanın ki başaracaklardır.

Avatar
erol 10 yıl önce

Evet doğru boyle giderse göç daha fazla olacak bunun nedeni biraz da bayburt milletvekili ah ülkü beey bayburt un senin gibi insana ihtiyacı var bir uulku güney daha gelirmiş bu bayburt a bilmem