Av. Pekmezci: “Seçim sonucu şaibelidir!”

Aydıntepe seçim sonuçlarına dair verilen kararı ve yaşanan süreci, sıcağı sıcağına Avukat Serkan Pekmezci ve MHP İl Başkanı Suat Doğan ile konuştuk.

Av. Pekmezci: “Seçim sonucu şaibelidir!”

Bayburt İl Seçim Kurulu’nun AKP lehine karar verdiği Aydıntepe seçim sonuçlarını ve yaşanan süreci, sıcağı sıcağına Avukat Serkan Pekmezci ve MHP İl Başkanı Suat Doğan ile konuştuk.

AK Parti’den yönetici ve temsilcinin katılmadığı karar sürecinde yaşanan gelişmeleri, MHP kanadı nasıl yorumluyor? Bundan sonra ne olacak?

İşte o açıklamalar:



Pekmezci, “Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmanın da neticelenmesini ivedi olarak beklemekteyiz…”

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin yapmış olduğu itirazın reddine karar verildi.  MHP bu süreci devam ettirme kararlığında ve konuyu YSK’ya taşıyacak. Biz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmanın da neticelenmesini ivedi olarak beklemekteyiz. Zira İlçe seçim kurulu başkanlığı yaptığı ilk oylamada, ilk sayımda Aydıntepe’de 30 Mart akşamı sandıktan ne çıktıysa ilçe seçim kurulunda da aynısını iptal oyları da dahil birebir saymış ve tutanaklara geçirmiştir.

Şimdi hal böyleyken, Adliye’nin önündeki halkın feryatları dikkate alındığı zaman, bu konuyu bu insanların vicdanına anlatmak çok zor.  Zira son çıkan seçim sonucu eğer ilçe seçim kurulunun ilk sayımında ortaya çıksaydı insanlar bunu kabullenebilirlerdi. Biz itiraz sonrası yapılan bu ilk sayımın tescilini istemiştik. İl seçim kurulu başkanlığı bu talebimizi reddetti. Biz hem bu taleplerimizi hem de seçimin iptali yönünde ve tekrar yapılması yönünde talebimizi Yüksek Seçim Kurulu’na ileteceğiz.”

“Bu seçim sonucunda apaçık şaibe vardır!”

“Zira il seçim kurulunun yaptığı değerlendirmede MHP’nin mükerrer hale getirilen oylarının AK parti amblemi bölümlerinde mühürler tespit edildi.  Tespitlerin Adli Tıp tarafından değerlendirilmesi ve rapor haline getirilmesi gerekiyor. Sonra oy pusulaları belediye encümenliği için kullanılan oylarla birlikte olması gerekirken zarfların içinde sadece Belediye Başkanlığı için kullanılan oyların zarftan çıktığını İl Seçim Kurulu başkanlığı tespit etti.  Ayrıca belediye meclis üyeliğine kullanılan oylarda mükerrerlik yoktur.  Peki parti oyunu mükerrer eden vatandaş bu ikilemi niye belediye meclisi üyeliğinde yapmıyor.  Bu bile şaibe olduğunu açıkça ortaya çıkarıyor.”

“Mükerrer sayılan oy pusulaları her şeyi anlatıyor!” 

“Burada bir suç olduğunu iddia ediyoruz ama adli tıp inceleme yaparken belediye meclisi için kullanılan oyları bulamayacak. MHP’ye vurulan mührün açısıyla AK Parti logosu üzerindeki açının bir birini örtmesi gerekir normal olarak. Herkesin bulunduğu ortamda açtılar bunları. Orada gördük ki MHP’ye vurulan evet mührü ile AK Parti üzerine vurulan evet mührünün yönleri çok farklı ama bir beraberlik var. Ak Parti logosu üzerine vurulan tüm mühürlerin yönü ve açısı aynı. Bizim tek isteğimiz bu seçimin üzerindeki şaibenin bir an önce ortadan kaldırılması ve insanların vicdanının rahatlatılması.”

“Süreç çok uzun sürmeyecek!”

“Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmekte olduğu soruşturmanın bir an öne nihayete erdirilmesini ve Yüksek Seçim Kurulu başkanlığına yapacağımız itirazın Milliyetçi Hareket Partisi lehine değerlendirilmesini bekleyeceğiz. İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararına dair itirazımızı ve başvurumuzu Pazartesi günü yapacağız. Çok uzun bir süreç olmayacaktır, millet bu olayın sonucunu çok beklemeyecektir. 
Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, kamera kayıtlarını istedik. Biz bunları kendimiz de inceleyeceğiz. Zira İl Seçim Kurulu kararında odaya kimsenin girmediği söylendi ama odadan kimsenin geç çıktığı yönünde tespit yok. Biz kayıtları bu açıdan da değerlendireceğiz. Sonuçta inşallah kazanan, hak eden kişi olur. Hak edenin koltuğuna oturması için gerekeni yapmaya çalışacağız."

Doğan: “Her şeye şahidiz…”

“MHP’nin, tüm camianın, Aydıntepe halkının vicdani muhasebesini iyi yaptığı düşüncesindeyiz. Her şeye şahidiz. Sandıktan çıkan sonucu bizde sizlerle beraber gördük.  Sayın Avukatımızın dediği gibi oy pusulalarında belediye meclis üyeliğine kullanılan pusulaların çıkmaması, birinci sayımda gayet normal olan Aydıntepe’de ki sayımla örtüşen ama ne hikmetse aradan sonra AKP’nin ikinci kez sayımı sözlü bir şekilde istemesi ve İlçe seçim kurulu başkanı tarafından hemen açılması, ilk mükerrer oyların üst üste çıkması ve daha bir çok şey, hepsi çok açık değil mi? Her şey apaçık ortadadır.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengaver 10 yıl önce

O şaibe sadece Aydıntepe'de değildir. O şaibe her yerdedir. Aldığı oy oranıyla aklanmaya çalışan bir partinin her yolu mübah gören tehikeli zihniyetinin topluma sirayet etmesi beni ciddi şekilde endişelendiriyor. Hiç bir dönemde bu derece topyekün ahlaki erezyona uğramamıştık. Yazık hem de çok. İlksizlik bu olsa gerek...

Avatar
Safak Güngör 10 yıl önce

Sandıkta kazarsın masa başaında kaybedersin. Sandıkta kaybedersin masa basında kazanırsın. AKPli isen farketmez her halükarda kazanırsın.

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Millet akepenin ne olduğunu iyice anlasın sonuna kadar direnin. bu arada AA muhabiri demesek daha iyi olur, adamlar açıkça akepe muhabirliği yapıyorlar. ülkemize akepe ve cemaat tarafından yapılan saldırılarda neden hiç sesinizi çıkarmadınız?

Avatar
KadirIst 10 yıl önce

AA Muhabiri Kadir Nisanci ya yapilan cirkin saldiriyi nefretle kiniyorum.. Hashasi medyasi AA muhabirlerini hedef gostermekle bir yere varamaz, varamayacak !

Avatar
Abbas yolcu 10 yıl önce

Bugünkü mahkeme sürecinde AKP'den kimse yokmuş, helal olsun hemde adliyenin içinde yapacaklarını yaptılar..Orada niye olsunlar..Şimdi onların VİCDANI rahat mı, pişman değiller mi, bu ne hırs ,MHP nin kazanmasına bu tahammülsüzlük niye, yazıklar olsun Aydıntepe'ye, Bayburt'a yapılan kötülüğün , fitnenin farkındamısınız...

Avatar
Selim Şentürk 10 yıl önce

Verdikleri oya ve demokratik iradelerine sahip çıkan hemşerilemize şükranlarımı sunuyor, onlardan bu aşamada sakin bir şekilde adaletin tecelli etmesini beklemelerini ve Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmelerini rica ediyorum.” , herkesin süreci demokratik olgunluk içerisinde izlemesinin önemli olduğunu unutmamalı. “Birinin bile kılına zarar gelmesi bizi son derece üzecektir. Adalet, hakkaniyet çerçevesinde er geç yerini bulacaktır.” bu dunyada değilsede öteki dunyada kesin sakın unutmayın