AK Parti’den coşkulu tanıtım

Akşam saatlerinde Bayburt’a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Taşhan’ı ve restore edilen Kırkçeşmeleri gezdi. Esnafın kapısını aralayan Bakan Ala, aday tanıtım toplantısı için Kapalı Spor Salonu'na geçti...

AK Parti’den coşkulu tanıtım
Bayburt Postası - AK Parti il, ilçe ve belde belediye başkanları için aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımıyla Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen aday tanıtım toplantısına Bayburt merkez, ilçeler ve beldelerden partililer katıldı.

Akşam saatlerinde Bayburt’a gelerek, valilik ve belediyeyi ziyaret eden Bakan Ala, Taşhan’da açılan yöresel kıyafetler satış reyonlarını da gezdi. Yol üzerindeki işyerlerine de uğrayan Bakan Ala, akşam namazını Ulu Camii’de kıldıktan sonra aday tanıtım toplantısı için Kapalı Spor Salonu'na geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal yaptı.

Kobal, “AK Parti, Türkiye’nin yegane ümidi ve istikbali olduğu açıktır. 30 Mart, Türkiye’nin istikbalinin oylanacağı bir seçime dönüşmüştür. 30 Mart seçimlerinde gerekli cevabı Bayburt halkı ve Türkiye verecektir. Cevabını verip ‘uzun adam’ı mutlu edecektir. Seviyoruz Başbakanı halkının yanında yer aldığı için, ezilenlerin gür sesi olduğu için, suskun dünyanın hür sesi olduğu için. İşte bütün bunlar için biz ‘uzun adam’ı, Başbakanımızı çok sevdik. Durmak yok yola devam, durmak yok hizmete devam diyoruz” dedi.



Polat: “Güçlenen Türkiye yoluna devam edecektir”


Bayburt’un büyük düşünerek, büyük düşünenlerin arkasına takıldığını ve bugüne kadar hiç pişman olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, “Bayburt 30 Mart’ta da büyük düşünecektir. Ben buna inanıyorum. Geriye dönüşü istemiyoruz. Bayburt yeniden eski kötü günlerine dönmek asla istemiyor. Türkiye yeniden karabasanların çökmesini asla istemiyor. IMF’ye borcunu bitiren Türkiye’nin tekrar 500 milyon dolar borç istediği günlere dönmek asla istemiyoruz. Bayburt büyük adamın bugüne kadar yanında oldu, yine devam edecek. Milli idareyi alıp başkalarına peşkeş çekenlere bugüne kadar prim vermedi, bundan sonra da asla vermeyecektir. Güçlenen Türkiye yoluna devam edecektir. Bu sadece mahalli idareler seçimi değildir, büyüyen Türkiye’nin, mazlumların ümidi olan Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin oylamasını yapacağız. Ben 5 yılda yapmış olduğum hizmetlerin yüzde 70’ini büyük liderin arkasında olmaya borçluyum” dedi.

Memiş: “30 Mart Ak Belediyeciliğimizin devamı olacaktır”


AK Parti Bayburt Belediye Başkan adayı Mete Memiş, Bayburt’un devletine, vatanına ve milletine bağlı bir topluluk olduğunu söyleyerek, Bakan Ala’dan Bayburt için pozitif ayrımcılık istedi.

Bayburt’un 30 Mart’ta hakkın, doğrunun ve mazlumun yanında olacağına inandığını ifade eden Memiş, şunları söyledi:

“Bayburt bugüne kadar hakkın, doğrunun, mazlumun yanında oldu. Ve inanıyoruz ki, 30 Mart’ta yine Bayburt’umuz doğrunun, hakkın, ‘uzun adam’ın yanında olacaktır. Bunu Bayburt esirgemeyecektir. 30 Mart’ta bize bu oyunları oynayan dış mihraklara ve onların yerli işbirlikçilerine, ‘uzun adam’ın yanında olarak gerekli desteği, gerekli cevabı vereceğimize inanıyorum. Bugün sadece Firavun’a düşmanlık yetmez, bugün Firavun’a karşı olmak yetmez. Musa’yı bulup Musa’nın yanında olacağız. 30 Mart Ak Belediyeciliğimizin devamı olacaktır. ”



Partililerin coşkulu alkışları eşliğinde kürsüye gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bayburt'un milli ve manevi değerlerin kalesi, huzur ve güvenin kenti olduğunu söyledi.

“Bayburt, kelimelerin birçok şeyi ifade edemediği gönülle konuşarak anlatan bir memlekettir. Burası herhangi bir yer değil. Burası hiçbir karşılık beklemeden yıllarca doğrunun yanında duran bir şehirdir. Bayburt değerleri söz konusu oldu mu hiçbir şeyi satmaz. Bayburt'tan çok şey öğrenecek kimseler var” dedi. 



Bakan Ala, Türkiye gündemine de değindi:

“Verdiğiniz oyun kıymetini bilen bir iktidar iş başında”

“Uluslararası platformlarda el pençe divan duran liderlerden, masaya yumruğu vuran ‘one munite’ diyen liderlere geldik. Sağlık alanında perişan vaziyetten artık her alanda doğru dürüst sağlık hizmeti alan bir Türkiye'ye ulaştık. Başkaları bu hizmetleri yapmadılar ya da yapamadılar. Sizlerin karşısında dik durup oy aldıktan sonra bu statükonun karşısında ayakta duramadıklarını gördük. Bunlar Ankara’ya gittiklerinde ayakta duramadılar. Biz sizden aldığımız oyun ne anlama geldiğini biliyoruz. Ben Bayburt’un 30 Mart akşamı sandıklar açıldığında verdiği oyun ne anlama geldiğini, geleceğini biliyorum."

“Biz özgürlük mücadelesi veriyoruz”


“Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Biz dünyaya ne için geldiğini bilen kültürün çocuklarıyız. Biz Allah’ın bizi neden yarattığını ve neden dünyada hayat sürdüğümüzü bilen insanlarız. AK Parti hükümetlerinden önce çocuklarımız başörtüsü ile okullara gidemiyordu, üniversiteye gidemiyordu. Öğrencilerimizin okullarımıza sokulmaması bir yüz karasıydı. Bunu yapanlara hakkımızı helal etmeyiz. Türkiye buna layık değildi. Şimdi kamu kurumlarında bile başörtüsü serbest. Biz hiç bir zaman başörtüsü ayrımı yapmadık, yapmayız. Biz özgürlükler mücadelesi veriyoruz. Kamuda başörtüsü serbest oldu. Türkiye gibi, Osmanlının 500 yıl ferman buyurmuş bir milletin torunları olarak, kendi dinimizi okullarımızda öğrenmek bize yasaklanmıştı.  Ama şimdi her okulda, askeri okullar dahil Kur’an-ı Kerim’i öğrenme imkanı sunuldu. Bu ne büyük devlettir. Hazreti Peygamberimizin hayatı her okulda öğrenilebilir hale geldi. Büyük bir ayıp ortadan kaldırıldı. Nasıl olurda, bugün bazıları bu güzel ve devrim niteliğinde olan işleri gerçekleştirmiş lidere hainlik yapar. Bu nasıl bir iştir!”

“Yüzde 80-90 destek bekliyorum”


"Ben, bu söylediklerimden dolayı Bayburtlu kardeşlerimden yüzde 40-50 değil, yüzde 80-90 destek bekliyorum. Çünkü bunu AK Parti ve onun liderinden başkası yapamadı, yapamaz. Bu nedenle biz ekonomik alanda, sosyal alanda, hak ve özgürlükler alanında birçok şey yapıyoruz, yapacağız.”

“Liderinize saldıranlara karşı hayır oyu vereceksiniz”

“30 Mart akşamı siz sadece belediye başkanımıza oy vermeyeceksiniz. Başka partiler gidecek sandığa; belediye başkanı, il genel ve belediye meclis üyesi seçecek. Ama AK Parti için çalışan kardeşlerim siz bir oy verdiğinizde, Türkiye’de istikrara güven oyu vermiş olacaksınız. Siyasete, liderinize, hareketinize saldıranlara karşı hayır oyu vermiş olacaksınız. Demokrasiye ve milli iradeye saldıranlara bertaraf oyu vermiş olacaksınız. Milli iradeyi çalmaya, gasp etmeye çalışanlara ‘one munite’ oyu vereceksiniz. Gittiğiniz yere hizmet götürme oyu vereceksiniz. Gazze’de bir problem varsa Bayburtlunun yüreği yanmaz mı? Sudan’da bir Müslüman sıkıntı içinde ise tüm Bayburt ağlamaz mı? Biz sizden aldığımız oyun ne anlama geldiğini biliyoruz. Bunun için duramıyoruz, durmuyoruz. Size karşı mahcup olmamak için gece gündüz çalışan, bunu 12 yıldır sürekli gelişen Türkiye’den biliyoruz. Bizim dönemimiz Allah’a şükür hiç kimsenin durumu kötüye gitmedi.” 

“Bayburtlu, Erzurumlu, Edirneli kardeşim var”

“Hiç merak etmeyin biz statükonun surunda bir gedik açtık. Artık ey rüzgar ne yandan esersen es bizi yıkamazsınız. Çünkü bizim arkamızda değil, yanımızda yürüyen Bayburtlu, Erzurumlu, Edirneli kardeşlerim var. Artık o işler geçti. Biz bunlara artık papuç bırakmıyoruz. Biz bunlara artık yol vermiyoruz. Şimdi Türkiye’de Allah’a şükür aldığı oyun ne anlama geldiğini bilen bir iktidar var. Bu oyun kıymetini bilen ve verdiği oyun kıymetini bilenler bir araya geldiğinde onu top bile yıkamaz. Türkiye tarihine yakışır bir vaziyet alacak. Türkiye bölgesinde ona sorulmadan denklemlerin kurulmadığı bir ülke olmaya devam edecek. İşte çekememezlik bu.”

Ak Parti Bayburt aday tanıtım toplantısı; tüm adayların tek tek sahneye çağrılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, gecede yaptığı konuşmada MHP'yi ve hizmet hareketini hedef aldı... (Detaylar için tıklayın...)








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Onur Abbasoğlu 10 yıl önce

Yav ben şunu çözemedim! Karşılıksız doğrunun yanında da siz neden şu Bayburt'a karşılık vermiyorsunuz? Valla bu kadar da Bayburt'a hiç bişey yapmadığınızı belli etmeyin. Tamam bizim milletimiz koyun gibide dile getirip dillendirmeyin. Şu an inanın gülüyorum size.. Karşılık vermiyoz size ama gene oyunuzu bize verin iması yapmış ALA..

Avatar
Öz Bayburtlu 10 yıl önce

ESKİDEN KİMSE GELMEZDİ BELEDİYE SEÇİMLERİNDE HAYROLA kayıp korkusumu

Avatar
Asım KOCA 10 yıl önce

Yav he he olmadı siz 100'e tamamlarsınız.

Avatar
Asım KOCA 10 yıl önce

Yine karşılık beklemeden yanlışların karşısında olacak sayın Bakan

Avatar
Zahitli 10 yıl önce

Yine bir seçim öncesi yine aynı türkü; allıdır Bayburt pulludur Bayburt. Pofpoflayın bakalım nereye kadar. Geçen on yılda ne verdiniz Bayburt'ada, şimdi ne istiyorsunuz!!!!

Avatar
İDRİS 10 yıl önce

TAŞHAN 2 YILDIR AÇIK DEĞİL MİYDİ?SAYIN BAKAN GELMİŞKEN ULU CAMİYİ DE AÇSAYDI.

Avatar
Ayşe 10 yıl önce

Bi gidin yaa liderinize saldıranların yüreklerine sağlık en güzelini ettiler bide hayır oyu verecekmişiz çok çok komik iyice gittikçe küçülüyorsunuz hele yazıları okudukça iyice nefretim,öfkem ve hırsım artıyor

Avatar
Sedat Yılmaz 10 yıl önce

Bugüne kadar Bayburt'a kalıcı kaç eser verdiniz? HİÇ.