AK Parti'de meraklı bekleyiş

AK Parti’de meraklı bekleyiş sürüyor. Geçtiğimiz Cuma açıklanması beklenen Bayburt Belediye Başkanı adayının hafta içinde açıklanacağı öğrenildi. Aday belirleme çalışmalarının yoğun bir tempoda sürdüğü AK Parti'de 31 ilin adayı netleşirken, adayı henüz belirlenmeyen 50 ildeki başkan adayları AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

AK Parti'de meraklı bekleyiş

Bayburt Postası - AK Parti’de meraklı bekleyiş sürüyor. Geçtiğimiz Cuma açıklanması beklenen Bayburt Belediye Başkanı adayının hafta içinde açıklanacağı öğrenildi. Aday belirleme çalışmalarının yoğun bir tempoda sürdüğü AK Parti'de 31 ilin adayı netleşirken, adayı henüz belirlenmeyen 50 ildeki başkan adayları AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

AK Parti Belediye Başkan adayı kimin olacağı merak konusu.  2014 Yerel Seçimleri için 1 Ekim tarihi itibariyle aday adayı başvurularını kabul eden AK Parti’ye 8 isim aday adayı olarak başvurmuştu. Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın yeniden aday adayı olduğu belediye başkanlığı için İbrahim Yumak, Mete Memiş, Metin Bulunmaz, Raci Bayrak, Selami Zeybek, Veysel Akbaş ve Yusuf Elçi başvuru yapan diğer isimler olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen aday tanıtım toplantılarında açıklanması beklenen Bayburt adayının hafta içinde 3 Aralık’ta açıklanması bekleniyor. Başbakan Erdoğan, Bayburt’un da aralarında bulunduğu bazı illerin belediye başkan adaylarını 3 Aralık’ta Meclis’teki grup toplantısında açıklamazsa 81 ilin adaylarının tamamının 5 Aralık’ta resmi olarak duyurulacağı öğrenildi.

Hepsi dedikodu

Konu ile ilgili AK Parti’den resmi bir açıklama yapılmazken, aday açıklanma süresinin uzaması birçok dedikoduyu da beraberinde getirdi. Aday belirleme sürecinin uzun sürmesi ve Bayburt adayının henüz açıklanmadığı kamuoyunda çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Bu İddialardan en çok konuşulan ve tartışılanların başında bazı adayların yüksek öğretim engeline takıldığı konusu geliyor. Bazı adayların parti içinde yeni olduğu için seçilemeyeceği, bazı adayların da halk nezdinde gerekli desteği görmediği öne sürüldü. Parti çevresinde en çok konuşulan ve dikkat çeken diğer bir iddia ise Başbakan Erdoğan’ın adaylar için yeniden bir kamuoyu anketi yapın talimatı verdiği de söylentiler arasında.

Öte yandan parti genel merkezinde devam eden aday belirleme çalışmalarında aday adaylarından İbrahim Yumak ve Yusuf Elçi’nin isimlerinin daha çok öne çıktığı konuşuluyor. Bir başka iddia ise GENAR şirketi tarafından yaptırılan anketlerde çıkan sonucun aday belirlenirken etkili olabileceği yönünde.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.