Pekmezci, 'Bayburt'un İl Oluşunun 30. Yılında 30 Proje' açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan adayı Hükmü Pekmezci, 'Bayburt'un İl Oluşunun 30. Yılında 30 Proje' sloganı ile projelerini açıkladı.

Pekmezci, 'Bayburt'un İl Oluşunun 30. Yılında 30 Proje' açıkladı
Bayburt Postası - Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki yoğun ilgi gösterilen toplantıda konuşan Pekmezci, toplumun her kesimine yönelik hazırlanan projelerini slayt sunumu ile anlattı. Otopark, içme suyu, çeşmeler, fabrikalar, ulaşım, kentsel dönüşüm, konut proejleri, kültürel faaliyetler, Çoruh Nehri ve kıyısında düşünülen projeler, kadınlar, üniversite ve lise öğrencilerine yönelik çeşitli projelerini paylaşan Pekmezci, Şehit Osman Dağı'na Tünel Projesi, Termal Kaplıca ve Seracılık, Otogar projesine nasıl kaynak bulunacağını da anlattı.   

Projelerini açıklamadan önce Bayburt'un bir alın yazısı haline gelen göç konusuna rakamsal değerlerle değinen Pekmezci, "İşte biz Bayburt Belediyesi olarak bu ızdıraba çözüm bulma adına özellikle en büyük problememiz olan iş istidamına bir takım projeler yaptık" diye konuştu. 

Hükmü Pekmezci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Kaderimizde bir yazgı var bizi derinden üzen..."

"Bayburt bizim gönül sevdamızı koyduğumuz, onunla yatıp, onunla kalktığımız bir şehir. Doğduğumuz, doyduğumuz, yaşadığımız ve geleceğimizi planladığımız bir şehir. Hayatı iç içe yaşadığımız bir şehir. Genci, kadını ve çocuğu ile bu şehirde yaşamanın, bu şehrin huzurlu sokaklarında dolaşmanın mutluluğuna erdiğimiz bir şehir. Fakat kaderimizde bir yazgı var bizi derinden üzen, yıllardan beri maalesef içimizde bir uhde olarak kalan bazı konular var. 1985 yılında Bayburt'un nüfusu 109 bin 270, aradından 1990'larda nüfus 107 bin 370 ve yıllar birbirini kovalamış sürekliş değişen bir nüfusla BAYBURT başbaşa kalmış. Bayburt'un kaderindeki göç yazgısı hiç değişmemiş. Son dönemde Belediye Başkanımız ve dernek başkanı arakdaşların gayreti ile 2016 yılında zorla 90 bine çıkaılmış iki milletvekili ile temsil edilmişiz. Ancak yine kaderimizde bir yazgı olarak 2017 yılında yine 80 bimnlere düşmüş ve 765 kişi ile beraber bir milletvekilini kaybetmişiz. Bunları şunun için anlatıyorum. Bayburt'un en büyük hastalığı göç olgusunun bu memlekete yaptığı büyük tahribatı anlatmak istiyorum. Bazen göçler savaşlarla gerçekleşir, bazense ekonomik, sağlık, eğitim gibi sorunlarla. 1989 yılında il olduğumuzda büyük heyecanlarımız vardı. Ama aradan geçen bu zaman süreci maalesef o ilçe bazından itibaren devam eden talihsizliği bir türlü yenemedik. Dert bu dert, göç derdi, ızdırabız bu. İşte biz de Bayburt Belediyesi olarak bu ızdıraba çözüm bulma adına özellikle en büyük problememiz olan iş istidamına bir takım projeler yaptık. Bayburt'un il oluşunun 30. Yılında 30. Proje ile karşınıza çıktık. Ancak bu projelere ilerleyen zaman içerisinde yeni projelerde eklenecektir."  

"Herkesi kucaklayan adil bir hizmet anlayışı"

"Bayburt Toplumun her kesimi ile barışık tarafsız olarak herkesi kucaklayan adil bir hizmet anlayışı içinde olacağız. Şehrimizin geleceği ile ilgili önemli konularda halkımızın görüşüne başvurucağız. Hizmetlerimiz ve projelerimiz halkımızın onayı ile yapılacak. Engelliler ve kadınlarımıza karşı pozitif ayrımcılık uygulayacağız. sorunları önceliğimiz olacak. Engelli ve kadınlarımızın sosyal ve kültürel alanlarda daha iyi hizmet alabilmesi sağlayacağız. Hesap verebilen şeffaf bir yapı oluşturacağız. Belediye içerisinde proje ekibi kuracağız ve akademik kadrolardan destek alınacak. Teknoloji takip edilerek şehrimize vizyon katacağız. İşte projelerimiz:


VELİ ŞABAN MAHALLESİ OTOPARK

Bayburt Belediyesi olarak istimlak işlemi yapılan ve üzerinde yer alan binalar yıkılan Veli Şaban Mahallesi’nde yer alan bölgeye 3 katlı 100 araç kapasiteli modern akıllı otopark yapılacaktır. Teknolojinin imkanlarından faydalanılarak akıllı sistem ile donatılacaktır. Bayburt Belediyesi tarafından Hazırlanan proje revize edilerek uygulanacaktır.

İÇME SUYU KALİTESİNİN ARTIRILMASI VE ÇEŞMELERİN DÜZENLENMESİ

Şehir içi isale hattından evlerimize verilen içme suyunun debisi yeni su kaynakları ile artırılacak. Suyun sertliği ve kireç oranı giderilecektir.Mahallelerimizde yer alan çeşmelerin düzenlenmesi yeniden yapılacak ve halkımızın hizmetine sunulacaktır. Su kaynakları bakılarak yeni ve modern çeşmeler yapılacaktır.

TURŞU FABRİKASI

Yöremizde yetiştirilen lahana, havuç, fasulye, salatalık ve diğer mahsulleri turşu yaparak hem üretime katkı sağlayacağız, hem de iş istihdamı yaratmış olacağız. Bölgemizde çok az sayıda bulunan turşu üretim tesisi sayesinde çevre illerin ve ilimizin ihtiyacını karşılayacağız.

ORGANİK GÜBRE ÜRETİM TESİSİ

Bayburt Belediyesi olarak belediyenin asli hizmetleri dışında istihdama yönelik projeler oluşturacağız. Bunların bir tanesi solucan gübresi üretim tesisleri. Bu tesisleri çoğaltarak işsiz gençlerimize iş hacmi oluşturacağız.

Bu tesis sayesinde; Organik atıkların geri dönüşümü sağlanacak. Belediyenin çöp toplama maliyeti azalacak. Temiz ve sağlıklı organik tarıma katkı sağlanacak. İşsiz gençlerimize iş imkanı sağlanacak.


KAVURMA VE SUCUK FABRİKASI

Bayburt’ta hayvancılığa da can vermek amacıyla kasap esnafımız ile birlikte ortak olacağı kavurma ve sucuk fabrikası kuracağız. Öncelikle yeni yapılan mezbahanemiz yanında küçük çaplı başlayacağımız projemiz gelecek yıllarda ürünlerin satışı ve duruma göre büyütülecektir. 

AROMATİK ÇAY ÜRETİMİ

İlimizde yetiştirilen yaban elması, alıç, kuşburnu, papatya gibi meyve ve bitkilerden bardak ve demlik poşeti şeklinde Bayburt Çayı adında üretimi yapılarak marka yaratılarak satışa sunulacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SABAH ÇORBASI

İlimizde eğitim gören ailesinden uzakta yaşayan üniversiteli öğrencilerimize vize ve final sınavı haftasında çorbalarını biz vereceğiz. Bu sayede sınavları için daha fazla zamanları olacak.

TOPLU ULAŞIM TAKİP SİSTEMİ

İlimizde toplu ulaşım sistematik hale getirilecek. Belediye otobüsleri ve dolmuş saatleri belediyemiz web sayfası ve mobil uygulamada halkımız ile paylaşılacaktır. Mobil uygulamada yaklaşık olarak hangi vasıtanın hangi durakta olacağı bildirilecektir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ

Belediyemiz idari yapısına yeni bir müdürlük katacağız. Amacı şehrimizde yıpranmış ve ekonomik ömrünü tamamlamış evlerin belli ölçütlere uyarak etrafında yer alan diğer yapılar ile birleştirilerek yeni yapılaşma alanları oluşturulması sağlanacaktır. Mahallelerimizde bu durumda bulunan ev sahiplerini ve inşaat firmalarını bir araya getirerek şehrin yenileşmesine katkı sağlayacaktır.

HOŞGELDİN BEBEK

Bayburt’ta doğan bebeklere Bayburt Belediyesi olarak ayrıcalıklı olduklarını hissettirecek ve hediyemizle ziyaretlerine gideceğiz.

KAPALI ÇOCUK OYUN PARKI

Çocuklarımızın daha güvenli ortamda oynamaları için kapalı çocuk oyun parkı yapacağız. Kış aylarının uzun süre yaşandığı ilimizde soğuk havada çocuklarımızın eğlenmelerini sağlayacağız.

MACERA PARKI

Gençlerimizin ilimizde sosyal aktivite yapmalarına olanak sağlayacak macera parkı yapılacaktır. Hazırlanan parkurlarda güven duvarı, tırmanma kulesi, ağaç yolu, çoklu yürüme parkuru, dev merdiven , paintball ve ağaç basamak bulunacak. Güvenlik önlemlerinin alınacağı parkımızda gençlerimizin zaman geçirmesi ve eğlenmesi sağlanacak.
ESKİ SANAYİ SİTESİ KONUT PROJESİ

Eski sanayi sitesinde uzun zamandır yaşanan imar sorunu çözülecektir. İlk etapta TOKİ vasıtasıyla çözüm sağlanmaya çalışılacak. Sorun çözülmemesi halinde belediye imkanları kullanılarak ilimizde faaliyet gösteren inşaat firmalarıyla da istişare edilerek bölgenin sorunu çözüme kavuşturulacaktır.

BUZLANAN RAMPA VE YOLLARA ISITMA

Kış aylarında kar yağışı ve soğuk nedeniyle kaza oranın fazla olduğu rampalara ve yollara ısıtma sistemi yaparak buzlanma sorununu çözeceğiz. Sıcak asfalt altına don ve ısıya duyarlı olarak kurulacak sistem sıcaklığın düşmesi durumunda otomatik olarak çalışarak buzlanmayı önleyerek kaza oranını azaltacaktır.

ÇOCUK BAHÇELERİMİZİ GÜVENLİK KAMERASI İLE İZLEME

İlimizde yer alan çocuk bahçelerine kamera sistemi yerleştirerek 7 gün 24 saat izlemeye alacağız. Bu sayede çocuklarımızın güvenli bir ortamda oynamalarını sağlayacağız. Ayrıca belediyemize ait web sayfasından çocuklarımızın aileleri de cep telefonlarından veya bilgisayarlarından çocuklarını canlı olarak izleyerek takip edebilecektir.

DEDE KORKUT ŞÖLENLERİNİN GENİŞLETİLMESİ

UNESCO tarafından bu yıl kültür mirası listesine alınan Dede Korkut adını yaşatmak için şölenleri daha aktif ve çok katılımcı ile gerçekleştireceğiz. Şehrimize gelen insan sayısını artırarak esnafımıza katkı sağlayacağız. Bayburt’un il oluşunun 30. Yılına denk gelen bu yıl yurt içi ve yurt dışından çok fazla katılım ile şölenleri gerçekleştirip ilimize turizm ve kültürel açıdan katkı sağlayacağız.

BAYBURT İÖ SPOR VE AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

Geçmişte olduğu gibi profesyonel futbol takımımıza her türlü destek sağlanacaktır. Her branşta amatör spor kulüplerine ve sporcularımıza  katkı sağlanacaktır. Başarılı sporcularımız ödüllendirilecektir.

EV HANIMLARI ÜRETİCİ PAZARI

Ev hanımlarının el emeği göz nuru üretimlerini satabilmeleri için bir sistem oluşturacağız. İster belediyemizin oluşturacağı satış noktalarından bireysel olarak kendileri satabilecek isterlerse belediyemiz şirketleri aracılığıyla ürünlerin satışı yapılarak bedeli ev hanımlarına ödenecektir. Bu sayede ev hanımları aile bütçesine katkı sağlamış olacaklar

ÜCRETSİZ WİFİ NOKTALARI KURULMASI

Bayburt Belediyesi olarak sosyal belediyecilik ve akıllı şehir anlayışı içinde hayata geçireceği projelere bir yenisini daha ekleyeceğiz. 

Bayburt’ta vatandaşların yoğun olarak bulunduğu meydanlarda ve parklarda ücretsiz kablosuz internet (Wi-fi) hizmeti vermeye başlayacağız.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE GENÇLER İÇİN KARIYER EĞİTİMLERİ

İş ve meslek seçme aşamasında bulunan işsiz gençlere iş bulma ve kariyer planlaması yapmak, istihdamlarına yönelik meslek ve beceri kazandıracak ücretsiz eğitimler verilecektir.

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE UZAKTAN EĞİTİM DESTEK HİZMETİ

Üniversite sınavına girecek lise 11 ve 12’nci sınıflar ile mezun gruplardan oluşan öğrencilere uzaktan eğitim yoluyla evlerinden veya herhangi bir bilgisayar bağlantısı olan ortamdan uzaktan eğitim ile destek verilecek. Bu hizmetler destek eğitimleri ve online deneme sınavı şeklinde olacaktır.

TAŞ KÖPRÜ ERZİNCAN KÖPRÜSÜ ARASINA YÜRÜYÜŞ BANDI VE PARKI

İlk etapta taş köprüden Erzincan köprüsüne daha sonrada Erzincan köprüsünden belediye köprüsüne kadar Çoruh Nehri’nin Zahit Mahallesi tarafına park ve yürüme bandı yapacağız.

GENÇ OSMAN VE ŞEHİT NUSRET PARKI

Geçmişte Genç Osman Parkı olan şu an içerisinden yol geçen alan yeniden park yapılacaktır. Şehit Nusret Parkı günümüz şartlarına uygun şekilde yeniden dizayn edilecektir.

ŞEHİR İÇİ KÖPRÜLER

Şehir içerisinde bulunan taş köprü, belediye köprüsü ve meydan köprüsü DSİ ile görüşülerek tarihi kimliğe ve şehir estetiğine uygun şekilde dizayn edilecektir.

ÇORUH ŞİŞİRME PROJESİ

Özellikle yaz aylarında Çoruh Nehri’nin debisinin düşmesi nedeniyle şehir içi geçişinde çirkin görüntü oluşmaktadır. Bu görüntüyü ortadan kaldırmak için kauçuk bent şişirme projesini gerçekleştireceğiz. Yurt dışında sıklıkla kullanılan ülkemizde de yakın zamanda kullanılmaya başlanan kauçuk şişirme bent kullanım ömrü yaklaşık 30 yıldır. Kauçuk bent içi su veya hava ile doldurulmaktadır. 

Yaz aylarında şişirilip kış aylarında havası boşaltılmaktadır. Acil sel ve su baskınlarında kısa zaman içerisinde havası düşürülebilmektedir. Kauçuk katmanlardan oluşması nedeniyle dış ortam şartlarına dayanıklıdır. Bu sayede Çoruh Nehri üzerinde yapay şelale ve su tutma olayı gerçekleşecektir. Su sporları ve yaz aylarında doğal yüzme alanı oluşturulmuş olacaktır.

BAYBURT KALESİ SEYİR TERASI VE PANAROMİK ASANSÖR

Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ve Kültür Turizm Bakanlığının onayı alınarak bent köprüsünden yaklaşık 30 metre uzunluğunda panoramik asansör yapılacak. Asansör 8 kişilik ve turnike sistemi ile giriş yapılacaktır. Asansörün üst kapısı kalenin giriş kapısı seviyesinde olacak bu bölüme de şehre üst noktadan bakan seyir terası yapılacaktır. Bu sayede kaleyi ziyaret eden kişi sayısı artırılacak ve turizme katkı sağlanacaktır.

ÇORUH NEHRİ ARŞİMET BURGUSU PROJESİ

Çoruh nehri yüksek debisi ve hızı dikkate alındığı zaman Türkiye’de elektrik enerjisi üretimi için en uygun nehirlerden birisidir. Bu kapsamda hızını elektriğe çevirecek Arşimet burgusu adı verilen sistem yerleştirilerek elektrik üretimi yapılacaktır. Bu sayede belediyemize kaynak üretilmiş olacaktır. Her hangi bir lisans gerektirmeyen çevre dostu bir sistemdir. Çoruh nehri içerisinde balık ve canlılara zarar vermemektedir. 3-5 yıl arasında kendisini amorti etmektedir.

OTOGAR PROJESİ

Mevcut otogarın durumu göz önüne alınarak bulunduğu bölgede değişiklikler yapılacak. Eylül 2016 tarihinde askeri kışlanın Bayburt Üniversitesine devredilmesi de göz önüne alınarak hem öğrencilere daha güzel yaşam alanı ve sosyal aktiviteler sağlayacak hem de bölgede yer alan yeni kooperatif evlerine katkı sağlayacak bir proje oluşturduk. Otogar, avm, yaşam alanı ve sosyal tesislerin yer alacağı üniversite parkı adını verdiğimiz projeyi bu bölgede gerçekleştireceğiz. Gümüşhane-Bayburt karayolunun üzerine yapacağımız modern üst geçitle hastane bölgesinde yer alan halkımızın da bu projeden yararlanmasını sağlayacağız.


ŞEHİT OSMAN TÜNEL PROJESİ

Şehrin doğusu ile batısı arasında ulaşımı sağlayacak. Hastane caddesinden girerek Şehit Osman dağı sıla evleri mevkisinden çıkacak tek tüp tünel yapılacak. Gelecek yıllarda şehir içerisinde trafiği rahatlatacak ve Trabzon-Erzurum çevre yolunu kullanmadan geçişi sağlayacak projemizde devletten ve yurt dışından kaynak sağlanarak yapılması düşünülmektedir. Proje Turan Caade üzerinden hayata geçecektir. 

Bu sayede şehrin Trabzon istikametine doğru açılımını hızlandıracak. Şehit Osman dağı arkasında yer alan hastane, kamu kurumları ve okullara halkımızın ulaşımını sağlayacak. Trabzon-Erzurum karayolu üzerinde oluşan trafik kazalarını azaltacak.

TERMAL KAPLICA VE SERACILIK

İTÜ ve MTA ile yaptığımız çalışmalar neticesinde Bayburt’ta jeotermal sıcak su kaynakları belirlenmiştir. İlk etapta bu kaynakları yer yüzüne çıkarıp termal tesis kurarak ilimizde kaplıca turizmi başlatacağız. çıkarılan sıcak su kaynağının yeterli debiye sahip olması durumunda termal su ile seracılık yapılacaktır.

"Kaynak sıkıntısı yok, Cumhur İttifakı var"

"Bazı arkadaşlarımız proje maaliyetleriyle ilgili şüpheye düşüyorlar. Sağda solda siz iktidar partisi belediye başkanı olmayacaksınız. Şunu bilin ki bu yıldızlı son üç projenin dışındakileri beledişye bütçesi ile yapacağız. Bunlara da katkı sağlayacağız. Saygıdeğer hemşehrilerim ben 30 yıl kamuda çalışmış bir arkadaşınızım ve paranın nerden alınacağını bile bir kardeşinizim. Biz şuanda Cumhur İttifakı içindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Milletvekilimiz Fetani Battal, Eski Maliye Bakanımız Naci Ağbal olmak üzere hepsini ziyaret edeceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın, Allah'ın izniyle biz tuttuğumuzu koparan bir anlayışı ortaya koyacağız. Şunu da bilin ki vaad ettiklerimiz siz Bayburtlular tarafından her zaman kontrol edilecek. Ve göreceksiniz, iyi, adil, herkesi kucaklayan bir belediyecilik, Milliyetçi Hareket'in gerçek manada hizmet anlayışını ortaya koyacağı bir belediyecilik sergileyeceğiz."

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen Proje Tanıtım Toplantısına MYK Üyesi İdris Aydın, MHP İl Başkanı Bekir Kasap, belediye ve il genel meclisi adaylarının yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ünsal sezgin 5 yıl önce

Duduzar eteklerinde başlatılan ağaçlandırmaya devam ettirip şehit Osmanida kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması bu sayede şehre inen tozu toprağı çamuru engelleyip temiz bir şehir oluşturmak ağaç ve yeşille görsel güzellik

Misafir Avatar
doktor 5 yıl önce @Ünsal sezgin

gerçekten kabak gibi her yerden gözüken dağlara şu dağa bi el atılmalı artık

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
SAİD TÜTÜNEKEN 5 yıl önce @Ünsal sezgin

SALİH EFEND SELAMLAR SUNARAK SN C.BAŞKANI 2015 YILINDA BAYBURT
MİTİNGİNDE TREN SÖZÜ VERDİ,KENT KONSEYİ KURULUP ANKARAYA GİDİLMELİ,SEVGİ İLE.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Ünsal sezgin 5 yıl önce

Acaba Bayburt'ta güzel temiz modern bir hal binası yapmayı yine şehir içerisinde bulunan toptancı tuğla çimento demir ve bugibi işlerle iştigal eden esnafa bir site yapmayı şehir içerisindeki kirliliği kaldırmayı düşünmez misiniz

Avatar
İbrahim 5 yıl önce

Sn başkanın projeleri memleketimizin ezberini bozan projeler,İlk defa belediye seçimlerinde memleketimzde istihdama yönelik projeler öne çıktı... Sn başkan bence rakiplerine de kopya vermş oldu istihdam denilince memlekette İŞKUR akla geliyordu...Birde bu projelerin maliyeti uygun,diğer sektörleri etkileyek dişliyi harekete geçirecek projeler...Bir diğer hususta Dede Korkut Şenlikleri ilimiz için ciddi bir turizm gelire sağlanıyordu.. Sn Başkan başkanlığı döneminde çok önem veriyordu şenlikler gurbetçilerimizin yoğun katılımı vardı tabi o zamanlar Almanyaya heyet gidiyordu ordaki derneklerimizle görüşmeler yapılıyordu.

Avatar
Murat Çelik 5 yıl önce

İŞKUR'un çalışmadan para verdiği işçiler için ayrılan kaynak bu projeler için yeterde artar bile. Şehir için en iyi proje çoruh nehrini rahat bırakmak ve şehri beton yığınından kurtararak yeşil alana çevirmek.

Avatar
İbrahim 5 yıl önce

Hükmü bey bereketli bir adammış..Aday oldu memleketimizin nasibi açıldı şehrimeze gelen gelene....

Misafir Avatar
recep belonaoğlu 5 yıl önce @İbrahim

cumhur ittifakı ankette yüzde 90,millet ittifakı sınıfta kaldı.?,türkiyede 1 ci olur.
sn hükmü bey sn c.başkanı ile dost,ve bayburt kazanacak-tır,eyvAllah

Beğenmedim! (0)
Avatar
BAYBURT SEVDALISI 5 yıl önce

SAYIN PEKMEZCİNİN PROJELERİ ÇOK GÜZEL TABİİ UYGULANABİLİR VE HAYATA GEÇİRİLEBİLİRSE... ÖZELLİKLE ŞEHİT OSMAN TEPESİNİN ALTINDAN HASTANE YÖNÜNE YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN PROJE ÇOK HOŞUMA GİTTİ. AMA BU SON DERECE MALİYETLİ BİR İŞ. BUNUN İÇİN HÜKÜMETİ İKNA ETMEK ŞART. BUNU BAŞARABİLİRSE NE ALA... HEM ŞEHİR BİRBİRİNE BAĞLANMIŞ HEM DE TRAFİK EPEYCE RAHATLAMIŞ OLACAK..
AYRICA BAYBURTUMUZUN DAĞLARI ÇIRILÇIPLAK... AĞAÇLANDIRMAK ÇOK ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ. HEM DE ÇOK FAZLA AĞAÇ DKMEK LAZIM... DİĞER PROJELER DE GÜZEL. AMA NE KADARI MÜMKÜN OLUR, NE KADARI YAPILABİLİR BUNU ŞİMDİLİK BİLEMİYORUZ. ALLAH BAYBURTUMUZA KİM LAYIKIYLA HİZMET EDECEKSE ONU NASİP EYLESİN..

Avatar
Nuh 5 yıl önce

Projelerin % 85 mantıklı ve yapılabilecek şeyler şu asvalta alttan ısıtma sistemi çok boş ve boşuna masraf tekrar yollar kesilip biçilecek aman Başkan boş iş bu ve şu kentsel dönüşüm müdürlüğü de boş şuanki imar işleri adam gibi çalışmıyor adam kolluyor kaldıki Bayburt da yılla kaç bina kentsel dönüşüme girecek ki boşuna müdür yapıp maaş verip tepkileri üzerine çekme gereksiz bir proje hazırladım Bayburtun turizmi için yüksek lisans öğrencisiyim çok güzel mantıklı projeler naci ağbala verdim adam danışmanına verdi yüzüne bile bakmadı şuan şehir dışında okuyorum seçimden sonra geleceğim inş. Şımarık fatih değil de siz Başkan olursunuz projemi Size vereceğim hiçbir beklenti içine girmeden sadece benim memleketim dalga geçilen değil parmak la gösterilen nadir ender şehir olsun bide eğer bu mesajı okursız Allah razısı için hak edene koltuk verin şunun tanıdığı bunun akrabası diye işe almayın bir iş yapmadan enine boyuna düşünün Bayburta ak parti hükümetine çok para geldi yaptığı iş alt yapı güzel şehir merkezi kaldırım güzel bide güneş enerjisi santrali tabi iki katı fiyatına yaptılar da neyse hiç olmazsa geliri var başı boş işçi almayın kalifiyeli Bayburt için çalışacak üniversiteli gençleri toplayın çoğu üniversite mezunu genç çıkıyor devlet destekli üretim tesisi şart yoksa Bayburt 90 binden yukarı çıkamaz

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Devlet Bahçeli hangi parti ile Hükümet kursa nyada destek olsa o parti kavrulup gidiyor. Mecliste olmayan partiler Devlet Bahçeli ile yakınlaşmayın yoksa daha meclise girmeden kavrulursunuz. 2001 de Ecevit Hükümet oldu kavrulup gitti. Şimdi sıra Ak partide gibi. Sayın Bahçeli sanki kavurucu