Viyadük ayakları resimlerle renklendirildi

Rize Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki viyadük ayaklarını şehrin tarihi ve kültürünü yansıtan resimlerle renklendirdi.

Viyadük ayakları resimlerle renklendirildi
Rize Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki viyadük ayaklarını şehrin tarihi ve kültürünü yansıtan resimlerle renklendirdi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, daha önceden ışıklandırma çalışmaları bitirilen viyadük altlarının şimdi de resimlendirildiğini ifade ederek “Araç ve yaya trafiğine açık olan alanda viyadük ayaklarına ressam Serpil Kebapcı tarafından yörenin kültürünü yansıtan resimler çiziliyor. Vatandaşların özellikle sahil kesimine ulaşmak için kullanmış oldukları güzergahlar üzerinde yapılan bu renkli çalışma vatandaşların da beğenisini topladı. Duvar resimlerinin, özellikle Rize'ye il dışından gelenlere şehrin kültürel özelliklerini ilk aşamada tanıtma adına faydalı bir çalışma olacak.” dedi.



Resimleri seçerken özellikle Rize’nin kültürel yapısını ortaya koyan unsurlara yer vermeye çalıştıklarını kaydeden Kasap, "Bölgemizde yaygın olan mimari yapıdaki evleri, balı, çayı, kemençeyi, tulumu ve yöre insanının temsil edildiği resimlerin kullanılmasını tercih ettik. Rizemizin bu şekilde tespit ettiğimiz uygun yerlerine bu resimlerden yapmayı planlıyoruz. Özellikle yaz döneminde 300-400 bin civarında turist Rize'yi ziyaret etmektedir. Şehrimizin güzel görünmesi adına böyle bir çalışma yapmayı tercih ettik." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.