Vakıflar'dan da “pozitif ayrımcılık“ istensin!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da bir çok ecdat yadigarı cami ve külliyenin restorasyon çalışmalarına hız verdi. 435 yıllık Zahit Efendi Camii ise yıkılacağı günü bekliyor!

Vakıflar'dan da “pozitif ayrımcılık“ istensin!
Bayburt Postası - Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Bayburt hariç Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da ecdat yadigarı cami ve külliyelerin restorasyon çalışmalarına hız verdi.



* Vakıflar Bölge Müdürlüğü Erzurum merkez Yakutiye ilçesindeki Ayazpaşa Camii ile Aşağı Habip Efendi Camileri'nde restorasyon çalışması başlattı. Restorasyon çalışmalarının yıl içerisinde tamamlanıp, camilerin yeniden ibadete açılacağı belirtildi.

** Kars Ulucamii'de de restorasyon ve duvar yüzey çalışması başlatan Vakıflar Bölge Müdürlüğü, bu caminin de tadilat çalışmalarını sonbaharda tamamlayacak.

*** Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Merkez Camii'nin geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmalarının da bu yıl tamamlanması planlandı.

**** Geçen yıl kapsamlı restorasyon çalışmaları başlatılan Erzincan Gülabibey Camii'nin ise bu ay içerisinde restorasyonunun tamamlanarak yeniden ibadete açılacağı belirtildi.

***** Erzincan Tercan Mamahatun Cami ve külliyesinin ihalesinin de yeni yapıldığı ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde cami ve külliyeninin restorasyon çalışmasının tamamlanacağı açıklandı.




****** Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin 2 yıl önce kapsamlı başlatılan restorasyon çalışmasında ise sona gelindi. Yıl sonunda restorasyon çalışmasının tamamlanarak, tarihi eserin ziyaretçilere açılacağı bildirildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Çifte Minareli Medrese'de restorasyon çalışmaları kapsamında elektrik, ısıtma sistemlerinin yanı sıra minarelerin çini yenilenmesi, duvar yüzey temizliği, derz çalışmalarının yanı sıra döşemelerinin de yenilendiğini ifade etti. Aynı yetkililer, vakıf eserlerin yanı sıra tarihi camilerin çevre peyzajının yapıldığının ve umumi helaların da tadilattan geçirildiğini sözlerine ekledi.

Bayburt’un en eski tarihi camilerinden biri olmasına rağmen bakımsızlıktan virane bir görüntü sergileyen Zahit Efendi Camii, birçok sorunuyla birlikte minaresiyle de vatandaşı korkutuyor.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.