Uzungöl, dört mevsim turizme hazırlanıyor

Türkiye'nin ve  Doğu Karadeniz'in  en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl'ün kış turizminden daha fazla faydalanması amacıyla teleferik çalışmaları yapılıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, raylı teleferik sistemi için çalışmaların yatırım programları kapsamında başlayacağı belirtildi. 

Uzungöl, dört mevsim turizme hazırlanıyor

Uzungöl, yapımı planlanan teleferik sistemiyle; kış turizmine de açılacak...Türkiye'nin ve  Doğu Karadeniz'in  en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl'ün kış turizminden daha fazla faydalanması amacıyla teleferik çalışmaları yapılıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, raylı teleferik sistemi için çalışmaların yatırım programları kapsamında başlayacağı belirtildi. 

Dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Uzungöl, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde daha gözde hale geldi. Trabzon'un Uzungöl Yaylası ve yöresinin 2004 yılında Tabiat Parkı'nı da kapsayan Uzungöl'den Soğanlı Dağı'na kadar olan 14 bin 912 hektarlık alan, Bakanlar Kurulu tarafından "Uzungöl Özel Çevre Koruma Bölgesi" olarak tespit edilmişti.

Uzungöl, kışın bir başka güzel...Çevre ve Orman Bakanlığı'nca, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı'nca desteklenen ve Uzungöl Belediyesi'nce gerçekleştirilen faaliyetler neticesinde, 2004 yılında kanalizasyon, 2008 yılında atık su arıtma tesisi, çevre düzenleme çalışmaları, Çaykara Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2007-2010 yılları arasında yine Uzungöl'de Katı Atık Toplama Projesi uygulandığı belirtildi.

Yatırımlar kapsamında ayrıca, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Ormaniçi Suların Balıklandırılması" projesi kapsamında göle 10 bin adet alabalık yavrusu bırakılmıştı.

Teleferik çalışmaları 2011'de başlıyor

Uzungöl'de kış turizminden daha fazla faydalanılması amacıyla yapımı planlanan raylı teleferik sistemi için çalışmalara ise 2011 yılında başlanacak.

Açıklamada, Uzungöl çevresinde yürüyüş yollarının yapımının Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından yatırım programına alındığı, toplam 5 milyon TL ödeneğin 2 milyon TL'lik kısmının 2011 bütçesine alındığı ayrıca Uzungöl'ün kış turizminden daha fazla faydalanılması amacıyla yapımı planlanan raylı teleferik sistemi için de çalışmaların 2011 yılında başlayacağı ifade edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.