Türk Kızılayı yara sarıyor

Türk Kızılayı Bayburt Şubesi Zahit Mahallesi’ndeki evleri yıkıldıktan sonra TOKİ konutlarına yerleştirilen Kaymaz ailesine yardım elini uzattı.

Türk Kızılayı yara sarıyor

Bayburt Postası - Türk Kızılayı Bayburt Şubesi Zahit Mahallesi’ndeki evleri yıkıldıktan sonra TOKİ konutlarına yerleştirilen Kaymaz ailesine yardım elini uzattı. Bayburt Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Türk Kızılayı Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Aksoy ve yöneticiler tarafından Bayburt Valiliği’nce TOKİ'nin dar gelirli aileler için yaptırdığı dairelerden birine yerleştirilen Azmiye Kaymaz evinde ziyaret edildi. Ziyarette Kızılay tarafından gönderilen malzemeler Kaymaz ailesine teslim edildi.

Vali Vekili Abdulhamit Karaca, aileye daha önceden de yardımlar ulaştırıldığını söyleyerek, “Bayburt Valiliği olarak, Türk Kızılay’ının yaptıkları yardımları aileye teslim ediyoruz. Burada en önemli olan şu ki insanlar hayatları boyunca zorluklara ve küçük afetlere maruz kalabilirler, bizlerin üzerine düşen ise bu afetlerden insanlarımızın en az zarar görmesini, zarar görenler var ise bunun telafisini sağlamaktır” dedi.

Karaca, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

“Toplumsal dayanışma insanların sadece fert olarak yardım etmeleri değildir. Toplumsal dayanışma ve duyarlılık, kişilerin ve kurumların birlikte ve beraber hareket ederek ihtiyaç sahibi insanlara faydalı olmaktır. Bizler toplum olarak bir beden gibiyiz. Nasıl ki bir bedende insanın bir uzvu ağrır ve bütün beden etkilenirse insanlarımızda böyledir. Eğer bir komşumuz, mahalledeki bir ferdimizde bir problem var ise bu bütün toplumu etkiler. Yardım konusunda Türk Kızılayı’nın duyarlılığını gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum. Özellikle ilimizde son iki yıldır yaptıkları yardımlarla afetzedelerimizin her zaman yanında olmuşlar ve sevindirmişlerdir.”

Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy ise, yarım asırdır Bayburt’ta var olan Türk Kızılayı’nın son 2 yıldır bu hizmetleri eksiksiz yerine getirdiğini ve afet ve yangında zarar görenlerin yanında olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.