Tarihe saygısızlık her yerde!

Bakırcı Camii'nin hemen arkasında bulunan ve Mustafa Bakırcı ailesinin fertlerinin defnedildiği mezarlık, bakımsızlık ve ihmal yüzünden viraneye döndü...

Tarihe saygısızlık her yerde!
Bayburt Postası - Yakutiye’de bulunan ve Miladi takvime göre 1720 yılında yaptırılan Bakırcı Camii, tarihi ihtişamından çok, hemen arkasında bulunan ve adeta çöplüğe dönen kabristanıyla dikkat çekiyor. Bakırcı Camii'nin hemen arkasında bulunan ve Mustafa Bakırcı ailesinin fertlerinin defnedildiği mezarlık, bakımsızlık ve ihmal yüzünden viraneye döndü. 



Mezarlıkların bulunduğu alan, atılan çöpler nedeniyle çirkin bir görüntüye bürünürken, vatandaşlar, tarihi mezarlıkların bulunduğu kabristanın bir an önce elden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Camii'nin devamlı göz önünde bulunduğunu, gelen turistlerin, bu tarihi camiyi de gezip görmek istediklerini kaydeden vatandaşlar şunları dile getirdi: “Mezarlıktaki mezarların çoğu kırılmış, otlar mezarların boşunu aşmış durumda, ecdadımıza yakışmayan görüntüler var. Caminin etrafını gezen turistler, karşılarında çöpler içindeki mezarları görünce neye uğradıklarını şaşırıyorlar. Bilinçsiz insanlar yüzünden kabristan adeta çöplüğe dönmüş.” dediler.



"Görüntüler bize takışmıyor!"


"Mezarlığın içerisinde araba lastiğinden mutfak artıklarına kadar ne ararsanız, var.” diyen vatandaşlar şöyle konuştular: "Böyle bir görüntü Erzurum'a yakışmıyor. Ne belediye, ne Valilik ne de Turizm Müdürlüğü buranın onarımı ile ilgilenmiyor. Mezarlıklarda çatlaklar ve çökmeler var. Böyle giderse çok uzun sürmez bu tarihi abide yıkılır gider. Kaldı ki, ecdada saygı açısından da, burada bir düzenleme yapılmalıdır. Mezarların bulunduğu bölgedeki konut sakinleri ise ikaz edilmeli, gerekirse cezalandırılmalıdır. Artık bu görüntülerle karşılaşmak istemiyoruz. Bir an önce burada düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bu tarihi mezarların onarılması gerekiyor. Mezarlıklar Vakıflar Müdürlüğünün bu konuya el atması gerekir. Biran önce bu kötü durumdan mezarlıkların kurtarılmasını istiyoruz."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.