Şans oyunlarına başlama yaşı 13’e indi!

Mainz Üniversitesi tarafından KRV Sağlık, Kadın ve Aile Bakanlığı için yapılan araştırma, yasağa rağmen şans oyunlarına yönelen genç ve çocukların sayısının arttığını gösterdi.

Şans oyunlarına başlama yaşı 13’e indi!
Mainz Üniversitesi tarafından KRV Sağlık, Kadın ve Aile Bakanlığı için yapılan araştırma, yasağa rağmen şans oyunlarına yönelen genç ve çocukların sayısının arttığını gösterdi. Araştırmada şans oyunlarına başlama yaşının 13’e kadar indiği ve her beş çocuktan birinin bu tehlikeyi yaşadığı belirtildi. Özellikle göçmen ailelere mensup çocuklar arasında uyum sorunu çekenlerde bu tehlikenin daha büyük olduğu ifade edildi.

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Sağlık, Kadın ve Aile Bakanlığı’nın Mainz Üniversitesi’ne yaptırdığı araştırma sonuçlarına göre çocuklar da yasağa rağmen kendilerini şans oyunlarına kaptırıyor. Araştırma şans oyunları oynayan genç ve çocukların sayılarının arttığı sonucunu ortaya koydu. Buna göre her beş çocuktan birinin şans oyunlarına olan yaklaşımının problemli olduğu ya da bu tehlikeyi bizzat yaşadıkları bilgisini veriyor.

Araştırmadan çıkan bir diğer önemli sonuç da göçmen ailelere mensup çocuklar arasında uyum sorunu çekenlerde bu tehlikenin daha büyük olduğu yönünde. Şans oyunlarına başlangıç yaşının daha çok 13 olduğu sonucunu veren araştırmaya göre en tehlikeli ve bağımlılık yapan şans oyunu türü ise oyun otomatları ile bilgisayar destekli oyunlar.

Şans oyunları alışkanlığının beraberinde getirdiği sorunlara da dikkat çekilen sonuç bildirgesinde çocukların okulu, çıraklığı, mesleği ve sosyal bağları boş vermesi ve suç olaylarına karışması gibi problemlere değinildi. Çocuk ve gençlerin karşı karşıya oldukları bu problemle ilgili bir açıklama yapan KRV Sağlık Bakanı Barbara Steffens, “Zevk, eğlence, heyecan ve günlük hayatın zorluklarını unutmak için oynuyorlar. Ama para kazanmak için oynayanlar da var. Fakat bu arada sanal dünyanın ağına her gün daha derin girmeleri ise toplumsal hataların sonucu.” şeklinde konuştu.

Steffens çocukları şans oyunu hayallerinden kurtarmak için önce boş vakitlerinin faydalı aktivitelerle doldurulmasından başlanması gerektiğini ifade ederek, “Yoksa uzun vadede ne önlemlerle nede danışmanlıklarla başarılı olamayız.” dedi. Bakan konuşmasının devamında “Şans oyunlarının riskleri konusunda çocukları erken bilgilendirmemiz gerekiyor. Ev ve okul burada önem arz ediyor.” diyerek çocukları bilgilendirmek üzere okullara gönderilen çeşitli materyalleri nazara verdi.

Bunun yanında bağımlılık danışma merkezlerinde çocuklara ve ailelere özel randevuların verildiğini ve bu konuya has birçok broşür hazırlandığını dile getirerek bağımlı veya ailelerine bu imkanlardan faydalanmaları çağrısında bulundu.

Şans oyunları bağımlılığının sadece bağımlı için değil ailesi için de problem olduğuna dikkat çeken Baden Württemberg Eyaleti Aile-Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Katrin Altpeter, 2013 yılında 18-20 yaş grubundaki gençlere yönelik araştırmada gençler arasında yüzde 9 oranında şans oyunları bağımlığının tespit edildiğini ifade etti.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.