Prof. Dr. Battal'ın 2 odalı konteyneri

Bayburt Postası - Yüzüncü  Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, en az Van’daki depremzedeler kadar mağdur durumda. Depremin ardından üniversite içerisindeki lojman dairesinden ayrılmak zorunda kalan Prof. Dr. Battal, 2 odalı konteynerde yaşıyor. Öğrencileri için elinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Battal, İsrail’in Van’a gönderdiği 100 konteynerin öğrencilerin barınması için Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (Yurt-Kur) tahsis edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Battal'ın 2 odalı konteyneri

Depremin ardından üniversite içerisindeki lojman dairesinden ayrılmak zorunda kalan Prof. Dr. Battal, 2 odalı konteynerde yaşıyor...Bayburt Postası - Yüzüncü  Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, en az Van’daki depremzedeler kadar mağdur durumda. Depremin ardından üniversite içerisindeki lojman dairesinden ayrılmak zorunda kalan Prof. Dr. Battal, 2 odalı konteynerde yaşıyor. Öğrencileri için elinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Battal, İsrail’in Van’a gönderdiği 100 konteynerin öğrencilerin barınması için Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (Yurt-Kur) tahsis edildiğini söyledi.

Zor dönemden geçen Van’da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi de ağır hasar almıştı. 30 metrekarelik konteynerlerin her birinde, 6-8 öğrencinin kalabileceğini belirten Prof. Dr. Battal’ın kendisi de tıpkı 13 binden fazla bulunan öğrencisi gibi konteynerde kalıyor.

Rektör Battal, öğrencileri için elinden geleni yapmaya çalışıyor. YÖK’ün kısa süre içerisinde depremzede öğrencilere burs sağlayacağı hazırlığı içerisinde olduğu müjdesini veren Prof. Dr. Battal’ın kendisi de en az Van’daki depremzedeler kadar mağdur. Çünkü çadırda yaşamaya başlayan birçok depremzede gibi üniversite içerisindeki lojman dairesinden ayrılmak zorunda kaldılar. Rektör Battal ve ailesi büyük depremde Bayburt’ta oldukları için o korkuyu yaşamamışlar. Ancak daha sonra meydana gelen 5.4’lük depreme lojman dairelerinde yakalanmışlar. Eşi Sahibe Battal’ın ısrarı üzerine de 2 odalı konteynerlerine yerleşen Rektör Battal’ın çalışma ofisi de başka bir konteynerde. Hatta bu konteynerde ilk olarak Taiwan Büyükelçisi ve eşini ağırlamış.

Depremle yaşamanın zor bir olay olay olduğunu anlatan Sahibe Battal ise “Düzenimiz yok ama güvendeyiz. Yemekleri küçük tüpte yapıyorum, misafir bile ağırlıyorum. Her şey düzelecek” dedi.

Eğitim Şubat ayında başlayacak

Diğer yandan, Van'da meydana gelen depremlerin ardından 13 binası hasar gören Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, öğrenci yurdu, öğretim görevlileri için lojman ve derslikler için konteyner kurma çalışmalarına başladı. Çalışmalarını konteynerde sürdüren Prof. Dr. Battal, bir yanda az hasarlı iki binanın güçlendirme çalışmalarını yürütürken diğer taraftan şubat ayında ders başı yapmak için konteyner derslik ve yurt çalışmalarını kaydetti. Yaşanan 5.6'lık depremden sonra Diş Fakültesi Hekimliği Fakültesi'nin bodrum katındaki bazı kirişlerde sorun olunca hizmetleri konteynerde verildiğini söyledi.

Üniversitenin şubat ayında başlayacağı eğitim konusundaki planlamada herhangi bir değişikliğin olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Battal, derslikleri kurduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Yurt Kur binalarının bulunduğu yerde de yurt kurma çalışmaları devam ediyor. İsrail'den gelen 100 konteyneri oraya kurduk. 30 metrekare olan konteynerlerde 5'er kişi kalacak. En azından 500 kişilik yurt hazır hale getirilmiş olduk."

Yurt-Kur Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin devam ettiğini anlatan Battal, "Daha önce açıklandığı bin 500 adet konteynerin kapasitesinin çok üzerine çıkarak 5-6 bin prefabrik yurt yapma çalışmalarını devam ettiriyor. Şubat ayında eğitim ve öğretime başlayacağız. Herhangi bir aksilik olmazsa." dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.