‘Olmaz’ deme, oldu bile! Kaleden otomobil düştü

Bayburt Kalesi’nde inanılmaz bir kaza yaşandı. Kalenin girişinde patika yolda seyreden bir otomobil, istinat duvarını aşarak uçuruma yuvarlandı!

‘Olmaz’ deme, oldu bile! Kaleden otomobil düştü

Bayburt Postası - Bayburt Kalesi’nde inanılmaz bir kaza yaşandı. Kalenin girişinde patika yolda seyreden bir otomobil, istinat duvarını aşarak uçuruma yuvarlandı. Dün gece yaşanan ve faciadan dönülen kazanın, yoldaki buzlanmanın etkisiyle meydana geldiği öğrenildi. Kazada, sürücü Ömer Oruç yaralanırken, uçuruma yuvarlanan araç kullanılamaz hale geldi.

Bayburt Medya'nın haberine göre olay dün gece yaşandı. Sürücü Ömer Oruç’un, yolun kaygan olması nedeniyle bir anda kontrolünü kaybettiği araç, patika yolda önce arka yöne kaydı, daha sonra şarampolün düşük olması nedeniyle yoldan aşağı uçtu.

Aracın, yol zeminine göre oldukça düşük olan şarampolü aşıp, yaklaşık 3 metrelik istinat duvarından aşağı düştükten sonra çakılıp kalması olası bir faciayı önlerken, aracın düştüğü uçurumdan metrelerce yuvarlanmasına ise ramak kaldı. Kazanın ardından bir süre aracın içinde yardım bekleyen sürücü Oruç, gece geç saatlerde olması nedeniyle olay yerinde kimseye ulaşamadı. Aracın yere çakılmasının etkisiyle bir süre şok geçiren ve kan kaybı yaşayan Oruç, önce kendi imkânlarıyla araç içerisinden çıkarak evine ulaştı daha sonra ailesinin yardımıyla Bayburt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Aracın, yol zeminine göre oldukça düşük olan şarampolü aşıp, yaklaşık 3 metrelik istinat duvarından aşağı düştükten sonra çakılıp kalması olası bir faciayı önlerken, aracın düştüğü uçurumdan metrelerce yuvarlanmasına ise ramak kaldı...Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından iç kanama şüphesiyle Trabzon Farabi Hastanesi'ne sevk edilen Oruç’un sağlık durumunun iyi olduğu ve ayağında bulunan cam parçaları nedeniyle ameliyat olacağı öğrenildi.

“Turizmden vazgeçtik, can güvenliğini sağlasınlar”

Turizm açısından bakımsız ve hoş olmayan görüntülerle sürekli gündeme gelen tarihi kalenin aynı zamanda can ve mal güvenliğini tehdit eden bir yapı olduğu dün gece yaşanan kazayla gözler önüne serildi. Kazanın ardından kalenin bakımsızlığıyla birlikte güvenlik açısından da yetersiz olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Kalenin turizmi ile ilgili şikâyetlerden vazgeçtik, bari can güvenliğini sağlasınlar yeter” şeklinde tepki gösterdi.

Kaleye çıkış yolunun tek yönlü ve dar olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, hem kaleye çıkan patika yolun araç trafiğine kapatılmasını hem de yayaların can güvenliği için yol kenarlarındaki şarampolün zeminden daha yüksek olması gerektiğini söyledi. Ayrıca kale surlarının benzer bir şekilde tehlike arz ettiğine dikkat çeken vatandaşlar tarafından, surların üzerinde yayaların tehlikeli bir şekilde yürüyüş yapıldığının zaman zaman gözlemlendiği fakat bu konuda yıllardır ne bir uyarıcı ne de koruyucu bir önlem alınmadığı da vurgulandı.

İşte Bayburt Kalesi'ndeki tehlikeyi görmek için bir de böyle bakın...
Fotoğraflar: Ümit Kondolot / Fatih Yavuz / Murat Okutmuş Fotoğraflar: Ümit Kondolot

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.