“Maçları izleyemiyoruz, sayın Valim!“

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen, Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı Yaşıyoruz’’ projesinin tanıtımı yapıldı...

“Maçları izleyemiyoruz, sayın Valim!“

Bayburt Postası - Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen, Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı Yaşıyoruz’’ projesinin tanıtımı yapıldı.

Huzurevi sakinlerinden Hükmü Çalışkan isimli vatandaş kendilerine isteklerini soran Vali Mükerrem Ünlüer’den futbol maçlarını izleyebilmek için kablolu televizyon yayını istedi.

Huzurevi sakinlerine yönelik hazırlanan ve kuşaklar arası buluşmayı sağlayacak olan “Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı Yaşıyoruz’’ projesinin tanıtımı Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Vali Yardımcıları Abdulhamit Karaca, Ali GÖKAY, huzurevi sakinleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, proje ile ilgili bilgiler verdi.

Proje kapsamında huzurevi sakinlerini, üniversite öğrencileri ve gençlerle buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Pala, “Bizler biliyoruzki yaşlılarımızın en önemli tedavi yöntemi anılarla tedavi yöntemidir. Bu proje kapsamında burada hizmet alan yaşlılarımızın en güzel şekilde zaman geçirmesi için sosyal kültürel faaliyetler düzenleyeceğiz” dedi.

Üniversite öğrencilerini ve Bayburtlu gençleri yaşlılarla buluşturup, yaşlıların anılarını paylaşmalarını sağlayacaklarını ve bu anıları videoya çekerek arşivlenmesini sağlayacaklarını belirten Pala, proje kapsamında ressam Ülkü Koçan tarafından resim kursu düzenleneceğini ve yaşlıların zamanlarını kaliteli bir şekilde geçirmeleri için gerekli tüm etkinliklerin tertip edileceğini kaydetti.

Huzurevi sakinleriyle kahvaltı masasında bir araya gelen Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer ise yaşlı vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Rahmi Başaran adlı huzurevi sakininin Kur'an-ı Kerim okuduğu toplantıda, Kahraman Tosunoğlu isimli yaşlı vatandaş ise Bayburt türküleri söyledi.

İlginç istek!

Öte yandan Huzurevi sakinlerinden Hükmü Çalışkan isimli vatandaş kendilerine isteklerini soran Vali Mükerrem Ünlüer’den kablolu televizyon yayını istedi. Avrupa’daki Türk takımlarının maçlarını izleyemediğinden yakınan Hükmü Çalışkan isimli vatandaş gülüşmelere neden olan isteğini , “Avrupa’da mücadele eden Türk takımlarını izlemek istiyoruz. Bunun için kablolu yayın yapan televizyonların huzurevine getirilmesini istiyoruz” ifadeleriyle dile getirdi. Vali Ünlüer ise yardımcı olacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.