Kuşmer'in zirvesinden yine haber var

Aydıntepe ilçesi sınırlarında bulunan 2200 metre yükseklikteki Kuşmer Yaylası’nda yaşayan Osman Murutoğlu’ndan yine haber var…

Kuşmer'in zirvesinden yine haber var

2200 Metreden, Kuşmer’den son dakika...

Bayburt Postası - Aydıntepe ilçesi sınırlarında bulunan 2200 metre yükseklikteki Kuşmer Yaylası’nda yaşayan Osman Murutoğlu’ndan yine haber var… Üç yıldır kış mevsimini yaylada tek başına geçiren Murutoğlu, yine cep telefonuyla kendini çekerek, son durumu hakkında bilgi veriyor. Çektiği görüntüleri multi mesajla Çaykara Gazetesi’ne gönderen Murutoğlu, yayladaki hava durumu ile ilgili haber vermeyi de yine ihmal etmedi.

Murutoğlu, elektrikler kesilinceye kadar yaylada kalacağını ve kendisi ile ilgili son dakika haberleri paylaşmaya devam edeceğini belirtiyor.

“Burada çok güzel günler geçiriyorum. Güz aylarında yaylanın tadı bir başka oluyor. Adeta bir inziva ortamındayım. 2200 metrede dünyanın sıkıntılarından tamamen uzağım” diyen Murutoğlu, önceki yıllarda olduğu gibi  yaylayı kar kaplamasına rağmen inmiyor.

Yaylada kar kalınlığının yer yer 20 santimetreyi bulduğunu söyleyen Murutoğlu, sıcaklığın sıfırın altına indiğini ve kar yağışının zaman zaman devam ettiğini haber verdi. Şu an için havanın açık olduğunu dile getiren Murutoğlu, zaman zaman kötüleşen hava şartlarına rağmen henüz yayladan inmeyi düşünmediğini, yeterli erzak olduğunu belirtti. 

Yaylada kendisinden başka hiç kimsenin bulunmadığını da söyleyen Murutoğlu, verdiği pozlara bakılırsa halinden pek şikâyetçi görünmüyor.

Ne diyelim, Allah yardımcısı olsun!

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.