Kış, en çok bu köyü vuruyor

Bölgede doğal afetten en çok zarar gören köylerin başında gelen ve yılın yaklaşık 5 ayında ulaşımın sağlanamadığı Kavlatan, geçtiğimiz günlerde de aşırı soğuklar nedeniyle elektriksiz kaldı.

Kış, en çok bu köyü vuruyor
Bayburt Postası - Bayburt’ta aşırı soğuklar bir köyün elektriksiz kalmasına sebep oldu. Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı Kavlatan köyünde kar yağışı nedeniyle köy yolu ulaşıma kapanırken, aşırı soğuklar nedeniyle de köy üzerindeki hatta bulunan elektrik direği buzlanma sonucu devrildi.

Yaklaşık 1 hafta süreyle elektriksiz kalan köye, zor şartlarda ulaşan elektrik dağıtım şirketi ekipleri arızayı giderdi. 2 bin 500 rakımlı Kavlatan hattı üzerinde bulunan elektrik direğinin yoğun kar yağışıyla buzlandığını, buz yükü nedeniyle de yıkıldığını açıklayan ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Bayburt Koordinatörlüğü tarafından, bölgedeki yaşayan aboneleri mağdur etmemek adına zor şartlar altında yapılan çalışmanın başarıyla sonuçlandığı bildirildi.

Zor şartlar altında yıkılan elektrik direğinin yenilendiği belirtilen açıklamada, “Çalışanlarımız 2 metreye yaklaşan kar ve  -20 derecedeki hava şartlarında Dumlu köyü yaylasında kullanılmayan bir direği Kar motoruyla Kavlatan hattına taşıyarak hasar görüp yıkılan direğin yerine diktiler. Yapılan çalışmayla arıza giderilerek, bölgede yaşayan abonelerimiz mağdur edilmedi” ifade edildi.

Kış ayı nedeniyle köyde şu anda 6 hanenin dolu olduğunu söyleyen Kavlatan Köyü Muhtarı Salih Hacıoğlu da, elektrik kesintisinin yaklaşık 1 hafta sürdüğünü söyleyerek, zor şartlara rağmen arızayı gideren yetkililere teşekkür etti. Hacıoğlu, "Yaklaşık 1 haftalık elektrik kesintilerimiz yaşandı. Kışın çok zor şartlar altında olduğumuz için bayağı bir sıkıntı çektik. Köyde şuanda 6 hanemiz dolu. Arızamız giderildi. Şimdilik herhangi bir elektrik sıkıntısı çekmiyoruz. Yetkililere teşekkür ederiz" dedi.

Yürüyerek, 4 saatte Bayburt’a ulaşıyorlar

Öte yandan bölgede doğal afetten en çok zarar gören köylerin başında gelen ve yılın yaklaşık 5 ayında ulaşımın sağlanamadığı Kavlatan köyündeki vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle kapanan yolu yürüyerek aşıyor. Yaklaşık 4 saatlik bir yolculuktan sonra Bayburt’a ulaşan vatandaşlar, yağışların şiddetini artırdığı günlerde ise köylerine geri dönemedikleri için günü Bayburt’ta geçirmek zorunda kalıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.