Doğalgaz faturasını ödeyemediler evlerini buz kapladı

Erzurum'da yaşanan şiddetli soğuklar nedeniyle yoksul vatandaşlar, oturdukları konutların doğalgaz ücretini ödeyemeyince ısınmayan evlerde su boruları patladı. Patlayan borudan sızan suların donmasıyla evleri buz kapladı...

Doğalgaz faturasını ödeyemediler evlerini buz kapladı
Bayburt Postası - Erzurum'da yaşanan şiddetli soğuklar nedeniyle yoksul vatandaşlar, oturdukları konutların doğalgaz ücretini ödeyemeyince ısınmayan evlerde su boruları patladı. Patlayan borudan sızan suların donmasıyla evleri buz kapladı.

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesi Hilalkent semtindeki TOKİ'ye ait 1+ 1 konutlarda oturan dar gelirli aileler doğal gaz faturalarını ödeyemeyince, yakınlarının yanında kışı geçirmeye başladı. Boş kalan ve ısınmayan dairelerde şiddetli soğuklar nedeniyle su boruları patladı. Patlamayla birlikte konutların içini basan su dondu. Site yöneticileri, borusu patlayan ve ısınmak amaçlı yakın akrabalarının evine yerleşen konut sakinlerinin kapısını kırarak içeri girdi. Konutların içerisi ve pencere camlarının buz tuttuğu evlerde ayrıca doğalgaz boruları, kombiler, kapı pervazları, lavabolar, klozetler de buzlarla kaplandı.

Site yöneticilerinden Burhan Karataş, mağdur olduklarını söyledi. Karataş, geçen yıl yapımı tamamlanan 5'er katlı 456 konutun Mart 2013'te hak sahiplerine teslim edildiğini, doğalgaz ile merkezi sistem sıcak su ve ısınma sistemi olan siteye, çoğu daire sakinin taşınmadığı için boş olduğunu ifade etti. Merkezi doğalgazlarının Haziran 2013'te ödenmeyen borç nedeniyle kesilmesinden dolayı, söz konusu mağduriyetin yaşandığını belirten Karataş, "Soğuk nedeniyle su boruları patladı. Dairelerin çoğu boş. Dilekçe ile yetkililere durumumuzu bildirdik. Kimse sahip çıkmadı." dedi. Karataş, gidecek yeri olmayan ve konutta kalanlar ise elektrikli ısıtıcılar ve katalitik soba ile ısınmaya çalıştığını aktardı.

Yine site yöneticilerinden Enver Çalbay ise doğalgazın kesik olmasından ve patlayan su borularından dolayı mağdur olduklarını anlattı. Çalbay, "Eksi 27 dereceye varan soğuklarda su boruları patladı. Bu binada oturuyoruz, mağduruz." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.