Binasını Diyanet Vakfı’na bağışladı

Bayburtlu işadamı Adem Dedeoğlu 4 katlı binasını anne ve babasının isimlerinin yaşatılması kaydıyla Türk Diyanet Vakfı’na bağışladı. Zahit Mahallesi’nde 325 metrekare üzerinde inşa edilen dört katlı bina arsasıyla birlikte Kur’an Kursu olarak kullanılması için Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlandı.

Binasını Diyanet Vakfı’na bağışladı

Bayburt Postası - Bayburtlu işadamı Adem Dedeoğlu 4 katlı binasını anne ve babasının isimlerinin yaşatılması kaydıyla Türk Diyanet Vakfı’na bağışladı. Zahit Mahallesi’nde 325 metrekare üzerinde inşa edilen dört katlı bina arsasıyla birlikte Kur’an Kursu olarak kullanılması için Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlandı.

Tamamı Dede Turizm Endüstri Taşımacılık İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi'ne ait olan dört katlı yeni bina, Mehmet-Fatma Dedeoğlu Kur’an Kursu olarak kullanılmak üzere, 10.11.1013 tarihinde tapu işlemleri yapılarak Türkiye Diyanet Vakfına tescili yapıldı.

Dede Turizm Endüstri Taşımacılık İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi adına Adem Dedeoğlu ile Bayburt İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kemalettin Aksoy, Bayburt Tapu Müdürlüğünde yapılan işlemlerden sonra binanın devrini gerçekleştirdiler.

İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, “Bayburt’ ta Kur’an Kursları hizmet kervanına pırıl pırıl, tertemiz, içinde malzemeleri hazır yeni bir bina daha kazandırdık. 16’sı yatılı ve 24’ü gündüzlü olmak üzere 40 öğrencinin eğitime devam edeceği Kur’an kursumuz, yatılı bir kursun bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı şekilde donatıldı. Bu sadaka-ı cariye diye adlandırdığımız hayrı yapan Adem Dedeoğlu ve kardeşlerine şükran borçluyuz. Kursumuz eğitime devam ettiği müddetçe kardeşlerimizin ahirete göç etmiş başta babası ve annesi ile diğer yakınlarının ruhları Kur’an-ı Kerimin bereketinden nasiplerini alacaklardır. Allah kardeşlerimizden ve onlardan binlerce kez razı olsun. Bu Kur’an kursumuzdan geleceğin Vaize ve Kur’an Kursu Öğreticileri yetişecektir. Bayburt’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.