Bayburt, güçlü bir hafızasını daha yitirdi

Elinden düşürmediği tabakası, kitapları, bastonu ve inanılmaz hafızası ile tanınan büyüğümüz M. Fahri Yılmaztürk, hayata gözlerini yumdu. Günümüz deyimiyle Bayburtluların “sarı rehberi” olan, neredeyse Bayburtlu tüm ailelerin şeceresini tek tek sayabilen bu “büyük hafıza” artık yok! “Bayburt’un Manevi Bekçileri” isimli eserin yazarı olan M. Fahri Yılmaztürk, son günlerde bu eserin ikincisi üzerinde çalışıyordu. Bayburt Vakfı kurucularından olan M. Fahri Yılmaztürk, İstanbul’da 20 yıldır sürdürülen ve 15 günde bir gerçekleştirilen “Bayburtlu İhtiyar Buluşmalarının” en aranan ismiydi.

Bayburt, güçlü bir hafızasını daha yitirdi

Güçlü hafızasıyla, Bayburt'un yaşayan tarihi idi...Elinden düşürmediği tabakası, kitapları, bastonu ve inanılmaz hafızası ile tanınan büyüğümüz M. Fahri Yılmaztürk, hayata gözlerini yumdu. Günümüz deyimiyle Bayburtluların “sarı rehberi” olan, neredeyse Bayburtlu tüm ailelerin şeceresini tek tek sayabilen bu “büyük hafıza” artık yok! “Bayburt’un Manevi Bekçileri” isimli eserin yazarı olan M. Fahri Yılmaztürk, son günlerde bu eserin ikincisi üzerinde çalışıyordu. Bayburt Vakfı kurucularından olan M. Fahri Yılmaztürk, İstanbul’da 20 yıldır sürdürülen ve 15 günde bir gerçekleştirilen “Bayburtlu İhtiyar Buluşmalarının” en aranan ismiydi.

 

Büyüğümüz M. Fahri Yılmaztürk; 24 Aralık 2010 Cuma günü Altunizade İlahiyat Camii’nde Cuma namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından defnedilecektir.

Kendisini, sohbetini, bilgilerini “çok” arayacağımız ve özleyeceğimiz büyüğümüz M. Fahri Yılmaztürk’e Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Yılmaztürk ailesine, sevenlerine, dostlarına ve Bayburtlulara başsağlığı diliyoruz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.