Bayan hafızlar taçlandırıldı

Hafızlık  eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için ‘taç giyme’ töreni düzenlendi. Kaleardı ve Sanayi Hafızlık Kursuna devam eden 49 kız öğrenciden hafızlık eğitimini tamamlayan 7 hafız, düzenlenen törenle belgelerini aldı. Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen törene İl Müftüsü Peyami Güngör ile Kur’an Kursları Müdürü Ahmet Akbudak, hafızlık eğitimi gören öğrenciler ve çok sayıda bayan izleyici katıldı. Hafızlık eğitimi alan Ümmühan Şentürk’ün Kur’an-ı Kerim’den ayetler okumasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Peyami Güngör, Kur’an hizmetlerinin müftülüğün en önemli hizmetlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Kur’an-ı Kerimi öğrenmek ve öğretmek müslüman olarak da görevimizdir.” dedi.

Bayan hafızlar taçlandırıldı

Semazen gösterisi ilgiyle izlendi...Hafızlık  eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için ‘taç giyme’ töreni düzenlendi. Kaleardı ve Sanayi Hafızlık Kursuna devam eden 49 kız öğrenciden hafızlık eğitimini tamamlayan 7 hafız, düzenlenen törenle belgelerini aldı. Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen törene İl Müftüsü Peyami Güngör ile Kur’an Kursları Müdürü Ahmet Akbudak, hafızlık eğitimi gören öğrenciler ve çok sayıda bayan izleyici katıldı. Hafızlık eğitimi alan Ümmühan Şentürk’ün Kur’an-ı Kerim’den ayetler okumasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Peyami Güngör, Kur’an hizmetlerinin müftülüğün en önemli hizmetlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Kur’an-ı Kerimi öğrenmek ve öğretmek müslüman olarak da görevimizdir.” dedi.

Kur’an'dan ‘Dikkat ediniz kalpler ancak Allah'ı zikretmekle tatmin olur’ ayetini hatırlatan Peyami Güngör,  ‘’Allah’ı zikretmenin en güzel ifadesi de Allah’ın kelamı olan Kur’anı okumaktır. Peygamber efendimize 23 senede indirilen Kur’an ayetleri sindirile sindirile, hayatta tatbik edile edile ezberlenmiş, yazılmış ve zamanımıza kadar hiçbir harfi dahi değiştirilmeden aynen günümüze gelmiş. Kur’an-ı Kerim'i muhafaza etmenin en güzel şeklide Kur’anı hıfs etmektir ezberlemektir. Öğrencilerimize ömürlerinin en verimli zamanlarını Kur’ana ayırdıkları için tebrik ediyorum’’ diye konuştu.

Tören hafızlık eğitimlerini tamamlatan kız öğrencilere belgelerinin verilmesi, taçlarının takılması ve kız öğrencilerin semazen gösterileri ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.