Yaz saati uygulamasına 1 gün gecikme!

Yerel seçimler nedeniyle bu yıl yaz saati uygulamasına 1 gün gecikmeli geçilecek...

Yaz saati uygulamasına 1 gün gecikme!

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla Türkiye'de saatler, 31 Mart Pazartesi günü saat 03.00'dan itibaren 1 saat ileri alınacak. Pazar günü yapılacak yerel seçimler nedeniyle yaz saati uygulaması bu yıl 1 gün gecikmeli başlayacak.

Yerel seçimler nedeniyle bu yıl yaz saati uygulamasına 1 gün gecikmeli geçilecek. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler, 31 Mart Pazartesi günü 03.00'dan itibaren 1 saat ileri alınacak. Bakanlar Kurulunun 16 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararı doğrultusunda mart ayının son günü yaz saati uygulaması başlayacak.    
   
Bu yıl yaz saati uygulamasında 1 günlük bir gecikme olacak. 30 Mart Pazar günü 03.00'da geçilmesi planlanan yaz saati uygulamasına yerel seçimler nedeniyle 31 Mart Pazartesi günü geçilecek. Saatler, 26 Ekim Pazar günü 04.00'dan itibaren de 1 saat geri alınacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlar Kurulu'nun, vatandaşların seçim zamanında saat değişikliğinden etkilenmemesi için böyle bir karar aldığını belirterek, "Belki 1 saatten dolayı herhangi bir partinin oy kaybına sebep olmaksızın bu gerçekleştirilmiş olacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Sekreteri Ömer Kavas, akıllı telefonların ve bilgisayarların dünyadaki diğer ülkelerle birlikte 1 gün önce ileri saat uygulamasına geçebileceğini ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Söz konusu cihazları üreten firmaların yanı sıra, her operatörün de uydularla bağlantı kurarak gerçek zamanı oradan almalarını sağlayan sistemleri bulunduğunu belirten Kavas, bu nedenle Türkiye'de kullanılan akıllı telefon ve bilgisayarların yarın ileri saat uygulamasına geçmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Kavas, "Vatandaşlar bu konuda rahat olabilirler" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.