Türkiye bu saldırıyı konuşuyor!

Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıda yaralanan şoför Ufuk Kıran'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi... İşte tüm detaylar...

Türkiye bu saldırıyı konuşuyor!
Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu oynanan ve Fenerbahçe'nin 5-1 galip geldiği maçın ardından sarı-lacivertli kafileyi taşıyan Ufuk Kıran yönetimindeki otobüse, Karadeniz Sahil Yolu Sürmene girişinde av tüfeğiyle saldırı düzenlendi. 

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam Rize Yeni Şehir Stadında oynanan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının ardından sarı-lacivertli kafile, Rize'den dönmek üzere otobüsle yola çıktı.

Karadeniz Sahil Yolu'nda seyir halindeki otobüse, Trabzon'un Sürmene ilçesi girişinde av tüfeğiyle ateş edildi. Saldırıda yaralanan Kıran, otobüsü sağa çekip durdurduktan sonra takıma eskortluk eden polis aracına bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından sarı-lacivertli kafile, çevik kuvvete ait midibüsle Trabzon Havalimanı'a getirilerek, buradan özel uçakla İstanbul'a gitti.

Sürmene Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırılan Kıran'ın tedavisine ise yoğun bakım ünitesinde devam edildi

Gece 5 saat süren araştırmaların ardından sabah saatlerinde yeniden bölgeye gelen jandarma ve polis ekipleri, söz konusu alanda sürdürdüğü geniş çaplı araştırmalarında önce av tüfeğine fişeğine ait bir tapa, ardından buradan yaklaşık 100 metre uzaklıktaki dere yatağında bir av tüfeğine rastladı.

Olay yeri inceleme ekipleri, eğitimli köpeklerin desteğiyle sürdürdükleri araştırmalarını tamamladıktan sonra bölgeden ayrıldı.


"En kısa zamanda failin bulunacağına inanıyoruz"

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, suç delillerinin önemli bir kısmının ellerinde olduğunu ancak failin henüz yakalanmadığını söyledi.

"Gerçekten sonuçları itibarıyla çok olumsuz olabilecek bir saldırı, olabilecek en az ama önemli bir hasarla atlatılmıştır" diyen Bakan Öztürk, olayda can kaybının yaşanmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:


"Şu an itibarıyla elimizdeki verilere göre bir av fişeğinin boş kovanı ve yaklaşık 100-150 metre uzaklıkta dere içerisinde bulunmuş olan el yapımı olduğu değerlendirilen seri numarası olmayan bir tüfek elimizde var. Bu kişi veya kişilerin, henüz kaç kişi olduklarını kesin olarak bilmiyoruz, bulundukları yeri de aşağı yukarı arkadaşlarımız tespit etmişlerdir. Biz olayın hemen akabinde emniyet kuvvetleri araştırmalarına devam ettiler halen de Trabzon emniyeti bu konuda çok ciddi çalışmalar içinde. Ayrıca bununla yetinmeyerek Emniyet Genel Müdürlüğünden de bir araştırma, soruşturma, inceleme ekibi gönderilmiştir ve halen şu an itibarıyla olay yerindedir. Biz en kısa zamanda failin bulunacağına inanıyoruz. Çok uzak olmuş olamaz. Arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar içerisindedirler."

"Büyük kahramanlık ve cesaret gösterdi"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, saldırıda yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan otobüs şoförü Ufuk Kıran'ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, dün gece geç vakitlerde hastanın hayati fonksiyonlarının yerinde olduğunu söylediklerini anımsatarak, "Şimdi hastamızı da gördük. Uyandı ve kendisine geldi" dedi.

Şoförün büyük bir cesaret ve kahramanlık gösterdiğini vurgulayan Öz, şöyle konuştu:

"Olayın görüntülerini izledikten sonra saldırının ardından aracı sağa çekmesi, büyük kahramanlık ve cesaret gösterdiğini görüyoruz. O yönden bakıldığında gerçekten büyük bir sıkıntının önüne geçildiği görülüyor. Şoför arkadaşımızın sağlık durumu iyi, konuşulanlara cevap verebiliyor. İnşallah kısa zamanda normal servise de alınır. Bunun için de kendisinin daha da rahatlamasını bekliyoruz. Şoförümüzün bu durumda olması bizi teselli etti." 

Otobüsün arkasından gelen polis aracının çektiği görüntülerde, iki el silah sesinin duyulduğuna aktaran Öz, "Bunun üzerine şoförümüz dörtlüleri yakarak aracı sağa çekiyor. Bu gelen silah sesleri ve yaralı şoförümüzün üzerinden çıkan bulgular, saçmalar şekliyle 2 el ateş edildiğini gösteriyor. Bu çerçevede olayın çözülmesi ve faillerin bulunması için çalışmalarımızı ekiplerimiz sürdürüyor. Hastamız inşallah ailesiyle birlikte en kısa sürede normal hayatına dönecektir." 

Olaya tepkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırı haberlerinin basına yansımasının akabinde Rize Valisi Ersin Yazıcı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Usta ile telefon görüşmesi yaparak saldırıya ilişkin bilgi aldı.

Yetkililerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olayla ilgili bilgi verdikleri, hadiseye ilişkin tüm bilgi ve iddiaları titizlikle değerlendirdiklerini ifade ettikleri öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik saldırıyı kınayarak, sarı-lacivertli kulübe "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınıyorum. Tüm spor camiasına ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne geçmiş olsun" ifadesini kullandı.

Faillerin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesi için tüm çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü anlatan Davutoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'le görüşerek her türlü tedbirin alınması yönünde talimat verdiğini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, silahlı saldırı hakkında İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'dan da bilgi aldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı siyasi parti temsilcileri Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı kınadı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, "alçakça" olarak nitelediği saldırıyı, nefretle kınadığını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ile diğer spor kulüpleri, yayımladıkları mesajlarda saldırıyı kınayarak, sarı-lacivertli kulübe "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

"Uyanınca ilk olarak kızlarını sordu"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıda yaralanan şoför Ufuk Kıran'a, bugün itibarıyla hafif gıdalar vermeye başladıklarını bildirdi. Özlü, Kıran'ın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirtti.

Kıran'ın yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin devam ettiğini dile getiren Özlü, ''Hastamız düne göre bugün çok daha rahat ve durumu git gide normalleşiyor'' ifadesini kullandı.

Özlü, Kıran'ın bugün itibarıyla beslenmesini de açacaklarını kaydederek, ''Bugün itibarıyla hastamıza hafif gıdalar vermeye başladık. Şu anda konuşuyor ve morali gayet iyi. Hayati fonksiyonları iyi ama tedbir amaçlı yoğun bakımda tutacağız. Yakın zamanda kendisini servise çıkartmayı planlıyoruz'' dedi. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.