TOKİ’den ‘Saray’ açıklaması

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasından dolayı 297 milyon lira alacaklı olduğu iddialarını yalanladı.

TOKİ’den ‘Saray’ açıklaması
Bayburt Postası - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasından dolayı 297 milyon lira alacaklı olduğu iddialarını yalanladı. 2006 yılından beri, kamu kuruluşlarıyla yapılan protokoller çerçevesinde yapılar inşa edildiği ve bu çerçevede ilgili idarelerle protokol kapsamında yapılan binaların maliyetlerinin bakanlıkların bütçe ödeneğinden karşılandığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da bu çerçevede inşa edildiği ifade edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın inşasından dolayı Toplu konut İdaresi’nin 297 milyon alacağı olduğu' iddiasıyla yayımlanan haberler doğru değildir. TOKİ’nin, Cumhurbaşkanlığı binasının inşası ile ilgili ödenen hak edişlerinden doğmuş bir alacağı yoktur. Binanın inşa edildiği arazinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait olmasından dolayı araziden kaynaklı doğan alacak ise ilgili kurumlar arasında yapılacak görüşmeler neticesinde sonuçlandırılacaktır"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.