Neler oluyor dedirten son 7 gün!

Türkiye son bir haftada, baş döndüren ve “NE OLUYOR BİZE?” dedirten bir gündem trafiği yaşadı...

Neler oluyor dedirten son 7 gün!
Türkiye son bir haftada, baş döndüren ve “NE OLUYOR BİZE?” dedirten bir gündem trafiği yaşadı. İşte yedi günde ülkemizde yaşanan önemli gelişmeler…

6 Mart

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını içeren 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u onayladı.

Anayasa Mahkemesi Ergenekon Davası’nda tutuklu yargılanan İlker Başbuğ’un başvurusunu karara bağladı. Mahkeme Başbuğ’un kişi hürriyeti ve güvenliğine ilişkin haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Başbuğ için 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye dilekçesi verildi.

Katıldığı bir televizyon programında soruları cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son günlerde peş peşe internete düşen ses kayıtlarına tepki göstererek, “Biz bu milleti Youtube'a, Facebook'a yedirmeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları dahil” dedi.

7 Mart

İlker Başbuğ 26 ay tutuklu yargılanmasının ardından tahliye edildi. Başbuğ’u Silivri Cezaevi önünde çok sayıda vatandaş karşıladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan’ın internet sitelerine ilişkin sözleriyle ilgili bir soruya, “Özgürlüklerin güçlenmesini arzu ederiz. Gerilemek söz konusu olmaz. Kimse de gerilemeyi özlemez zaten Türkiye'de. İnternet yasasını biliyorsunuz. Sıkıntılı durumlar vardı. Noksanlıkları düzelttiler. Facebook, Youtube dünyada geçerli platformlar, kapanması söz konusu olamaz” cevabını verdi.

8 Mart

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Tarsus’ta düzenlenen Ak Parti mitinginde söylediği, “Nasıl bir zihniyetle mücadele ettiğimizi bu millet çok iyi görüyor. Sizlere anlatacağım çok şey var. Ama bunları bize bir Yahudi, bir ateist, bir Zerdüşt yapsa anlarım. Ama bunları yapan Müslümanım diye geçiniyorsa yazıklar olsun" şeklindeki sözler büyük tepki çekti. Çağlayan, tepkiler üzerine sözlerinden dolayı özür diledi.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İstiklal Caddesi’nde binlerce kişi toplandı. Polis göstericilerin Taksim Meydanı’na çıkmasına izin vermedi. Gezi Parkı kapatıldı. Bazı kadınlar polislerin kalkanlarını mor spreyle boyadılar.

9 Mart

Partisinin Şanlıurfa mitinginde konuşan ve cemaati sert sözlerle eleştiren Başbakan Erdoğan öğrencilere seslenerek cemaat yurtlarından ayrılmalarını istedi. Erdoğan öğrencileri gerekirse otellerde misafir edebileceklerini söyledi.

Kayseri’den Ankara’ya oradan da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın konuşacağı AK Parti mitingi için uçakla Muş’a gitmek üzere yola çıkan Çevik Kuvvet ekibi kaza yaptı. Kazada 3 polis şehit oldu. Yaralı polislerden bir diğeri ise iki gün sonra hastanede şehit oldu.

10 Mart

6526 sayılı yasa ile kapatılan ÖYM ve TMK 10'la yetkili mahkemelerde uzun tutukluluk süresinin de 10 yıldan 5 yıla inmesiyle Ergenekon davasında ağırlaştırışmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteci Tuncay Özkan, tahliye edildi.

HSYK, Ergenekon sanıklarına tahliye taleplerini reddeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında inceleme başlattı.

11 Mart

Gezi Parkı olayları devam ederken polisin attığı gaz fişeği ile başından vurulan ve 269 gündür yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan hayatını kaybetti. 

Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle yurdun dört bir yanında protesto gösterileri düzenlendi. 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda eşinden aile içi şiddet nedeniyle boşanan kadın, oğlu tarafından öldürüldü. Kadının koruma talebi nedeniyle kendisine adliyede refakat eden polis memuru da kurşunların hedefi olarak şehit düştü.

12 Mart

Berkin Elvan, son yolculuğuna uğurlandı.

Berkin Elvan’ın cenazesine katılanlar törenin ardından Taksim’e yürümek istedi. Göstericilere polis izin vermedi. Gezi Parkı’nın yanında Taksim Meydanı da vatandaşların girişine yasaklandı. Cenaze töreni sonrasında yurdun farklı noktalarında protestolar düzenlendi. 

Gece saatlerinde Okmeydanı’ndaki olaylarda bir kişinin vurularak hayatını kaybettiği haberi geldi.

Tunceli’deki gösterilerde bir polisin biber gazından etkilenerek hayatını kaybettiği öne sürüldü. Sabah saatlerinde ise polisin kalp krizi nedeniyle şehit olduğu açıklandı.

13 Mart

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 4 eski bakanın fezlekeleri ile ilgili Meclis’in 18 Mart saat 15.00'de toplanması için 132 milletvekilinin imzaladığı dilekçeyi TBMM’ye gönderdiklerini söyledi.

Okmeydanı ve çevresindeki gösteriler sırasında hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu’nun mahallesine gelen binlerce kişi cinayetin işlendiği yere yürümek istedi. Polis kalabalığa müsaade etmedi.

Ergenekon sürecinde tahliye olanların sayısı 47’ye ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hazar 10 yıl önce

Birileri düğmeye basıyor ve olanları seyrediyor akıl alacak gibi değil bir avukat ülkenin danıştay savcısını öldürüyor 5 yıl sonunda hüküm giymeden tahliye ediliyor başımızdakilerin biraz daha konuşmalarına dikkat etmesi gerekiyor. herkes aklını başına almalı konuşmalarına dikkat etmeli filler tepinirken yine olan bu cefakar halka oluyor yazıktır günahtır.

Avatar
Hoşgeldin Vesayet 10 yıl önce

Nelerin olduğu gayet açık. Hükümet çetelerin baskılarına boyun eğmiş ve onları dışarı çıkaracak düzenlemeler yapmıştır. Büyük halk desteğiyle elde edilen hukuksal getiriler bir kalemde yok edilmiş ve ülke eski karanlık günlerine kapı aralamıştır. Vesayeti bitirdik diye meydanları inletenler vesayetçilerden medet umar hale gelmişlerdir. Daha ne olsun.