Kavcıoğlu, Cenevre'de göç sorunu ve çözüm önerilerini anlattı

Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Genel Kurulu’na katılmak üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Cenevre’ye giden Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, genel kurulda bir konuşma yaparak göç sorunu ve çözümü noktasında yapılması gerekenlere değindi.

Kavcıoğlu, Cenevre'de göç sorunu ve çözüm önerilerini anlattı
Bayburt Postası - Kavcıoğlu, genel kurulda bir çok ülkeden gelen parlamentere hitap etti. Kavcıoğlu, konuşmasında dünyanın en büyük sorunlarından göçün büyük bir sosyo-ekonomik olgu olduğunu ve küresel ölçekli bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

“Bu mesele sadece Türkiye’nin değil!”

Dünya genelinde en fazla mülteciyi Türkiye’nin misafir ettiğini anlatan Kavcıoğlu, “Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve IPU tarafından ortaklaşa oluşturulan uluslararası mülteci koruma ve bina devleti sığınma sistemleri için bir rehber başlıklı. Türk parlamentosu bu kitabı Türkçe’ye çevirecek ve tanıtımını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapacak. Göçün büyük bir sosyo-ekonomik olgu olduğunu ve küresel ölçekli bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Türkiye 3,5 milyon kayıtlı Suriyeli mülteci ile dünyanın en büyük mülteci nüfusa ev sahipliği yapmaya devam ettiği bilinen bir gerçektir. Kayıt dışı olanları düşünürseniz, bu sayının 4 milyonun çok üzerinde olduğundan emin olabilirsiniz. Onlara konaklama, yiyecek, sağlık, eğitim ve psiko-sosyal hizmetler sağlıyoruz. Türkiye, hiçbir ayrımcılık yapmadan Suriyelilere yönelik açık bir kapı politikası izlemeye devam etmekte ve geri göndermeme ilkesine tam olarak uymaktadır. Ancak, bu meselenin sadece Türkiye’nin sorunu olmadığı unutulmamalıdır. Bu nedenle, Türkiye bu krizin ağırlığını taşımak için yalnız bırakılmamalıdır.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Şahap Kavcıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.