Kahraman polis Fethi Sekin İzmir'de faciayı önledi

İzmir’de bombalı araçla adliye otoparkına girmek isteyen teröristler, trafik polisi tarafından engellenince aracı patlattı. Peşlerine düştüğü teröristlerle mermisi bitene kadar çatışan trafik polisi Fethi Sekin, roketatar ve elbombalı katliam planını önledi ancak şehit düştü. Saldırıda zabıt katibi Musa Can da şehit olurken 6 kişi yaralandı. Çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi. İşte olay anı ve sonrası yaşananlar...

Kahraman polis Fethi Sekin İzmir'de faciayı önledi
Bayburt Postası - İzmir'deki terör saldırısı, dün saat 16.10’da Bayraklı ilçesinde meydana geldi. İslam Kerimov Caddesi’nden İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, ‘C’ kapısı ile hâkim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi.

Motosikletli ‘Şahinler Timi’nde görevli trafik polisi Fethi Sekin’in (44) izin vermemesi üzerine araçtan inip koşarak uzaklaşan teröristlerden biri, elindeki düzenekle LPG’li olduğu belirtilen araçtaki bombayı infilak ettirdi. İzmir’in büyük bölümünde duyulan patlamada, parçalanan araçla çevresindeki araçlar yanmaya başladı. Adliyede büyük panik çıktı.

Son mermiye kadar çatıştı

Sekin, kaçan teröristlerin peşine düştü. Park etmiş araçların arkasına gizlenerek ateş eden teröristlerle mermisi bitene kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, mermisi bitince yolun karşısına koşarken vurularak şehit oldu. Diğer terörist adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Adliye çevresinde görevli olan diğer polislerle bu terörist arasındaki çatışma bir süre devam etti. İkinci terörist de olay yerinde öldürüldü.

İzmir Adliyesi’nde görevli zabıt katibi Musa Can 3’üncü katında evrak götürürken silah seslerini duyup camdan baktığı sırada başına isabet eden mermiyle yaşamını yitirdi. Çatışmada yaralanan 2’si polis 9 kişi hastanelere kaldırıldı. 

Saldırı sonrası güvenlik kamera kayıtları incelemeye alındı. Polisin, üçüncü bir teröriste rastlamadığı, saldırganların 2 kişi oldukları kanatine varıldı. Uzun namluluları gitar kılıfında taşıdıkları açıklandı. Kontrollü olarak patlatılan ikinci aracın da teröristlere ait olduğu, otomobilin olay yerinden kaçmak için yedek olarak getirildiği anlaşıldı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınanlar oldu.

Vali: Eylemi yapan PKK

Adliye önünde açıklama yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, çatışmada iki adet Kalaşnikof, bir RPG-7 roketatar, 8 roket ve 8 elbombası ele geçirildiğini belirterek şunları söyledi: “Bu hadisenin içimizi acıtmakla beraber bu şekilde atlatılması alınan tedbirlerin ve cefakâr, vefakâr, şehit olmayı göze alarak bunu atlatan emniyet güçlerinin sayesinde olmuştur. Allah razı olsun onlardan. Bu hadise içimizi yakmıştır. Eylemin yapılış biçimi, kişilerin kimlik tespitlerine bakıldığında eylemi yapanların PKK olacağı şu ana kadar değerlendiriliyor.”


Polisimiz felaketi önledi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: “Terör saldırısını kınıyor; büyük bir faciayı önleyen şehit polisimize ve hayatını kaybeden katibimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu hain saldırılar, güvenlik güçlerimizin kararlılığını, miletimizin birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmektedir. ” 

Başbakan Binali Yıldırım: “Saldırıda, canını hiç düşünmeden feda ederek şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin çok daha büyük bir felaketin yaşanmasını engellemiştir. Ülkemiz; birlik, beraberlik ve kesin bir inançla bu zor günleri atlatacaktır. Şehit düşen polis memurumuz ve adliye görevlimize Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Ülkemizin her kenti, insanlarımız terörle yüz yüze. Türkiye bunu hak etmiyor. İzmir’deki şehitlerimize rahmet, yaralılara şifa diliyorum.”

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: “Çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor. Facia olacak bir hadiseyi önleyen şehit polisimize, çalışma arkadaşlarına minnetlerimizi, şükranlarımızı ifade ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.