İHH: “Kime? Neye? Nereye? Hizmet”

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bayburt Şube Başkanı İlhami Polat, bir yazılı açıklama yayınlayarak emniyetin İHH’ya yönelik yaptığı operasyonu kınadı.

İHH: “Kime? Neye? Nereye? Hizmet”
Bayburt Postası - İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bayburt Şube Başkanı İlhami Polat, bir yazılı açıklama yayınlayarak emniyetin İHH’ya yönelik yaptığı operasyonu kınadı. Kilis'teki ofislerine yönelik polisin gerçekleştirdiği operasyona tepki gösteren Polat, "Kime? Neye? Nereye? Hizmet" başlığıyla bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, İHH’nın operasyon yapılan Kilis’teki merkezinde Suriye halkına yardımların koordine edildiği ve operasyonun hukuksuz olduğu belirtilerek, “Aranan kişinin evine gitmek yerine, ne hikmetse ofisine gelinmiş, bilgisayarlara el konulmuştur" denildi.

Açıklamada aynı bölgede bulunan Katar Kızılay'ına ait yerlerin de arandığı bilgisi paylaşılarak şöyle denildi:

"Bu operasyon ve uygulama şekli net bir şekilde göstermektedir ki, uzun süredir İHH'yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası bu aşamaya kadar ulaşmıştır. Tüm planlamalara rağmen İHH'ye suç atamayanlar bir İHH personelini hedef alarak ve bu personelin üzerinden İHH'yi bağlantılandırmaya çalışmaktadır. İHH 20 yıllık ve Türkiye halkı ile beraber dünyanın dört bir yanındaki vicdanların yetimlerin kurumudur.İHH hiç bir örgüte, hiç bir devlete, hiçbir hükümeti bağlı değildir. İradesi de idaresi de kendi yönetim kuruluna aittir. Neye, kime, nereye, hizmet ettiği açık olan bu ahlaksız operasyona karşı her türlü hukuk yoluna başvuracağımız gibi, yardımlardan hiçbir şekilde geri durmayacağımızı da ilan ediyoruz. Marmara’dan sonra İHH İsrail, Neoconlar, Suriye’ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştı. İHH hakkında bu operasyonla ve bu hukuksuzluklara imza atanlar da bu amaca  hizmet etmektedirler. İsrail dışişleri bakanı Liberman’ın “İHH İsrail için büyük bir tehlikedir” derken esasen bunu net bir şekilde açıklamıştır.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ercan 10 yıl önce

O zaman İHH 3 soru almanyada kim kurdu ² şii meshebinimi temsil ediyorlar ³ su an baaindaki adam mavi marmaradan burnu bile kanamadan nazil kurtuldu bence arastirmak lazim

Avatar
sibel akpolat 10 yıl önce

Acaba bu kadar zaman da nazil yayildi bu İHH kim yardim yapiyor ben hic yardim yapmadim yoksa iranmi yardim yapiyor

Avatar
savas dumlupinar 10 yıl önce

Dikkat etmek lazim bunlar bence namaz lari bile kilmayop sadece fin sansârligi yapip insanları ayiriyorlar