‘Ergenekon’ davasının Erzincan’daki ilk duruşması yapıldı

Ergenekon oluşumunun Erzincan yapılanmasına yönelik Erzurum’da sürdürülen yargılama artık Erzincan’da yapılacak.

‘Ergenekon’ davasının Erzincan’daki ilk duruşması yapıldı

Ergenekon oluşumunun Erzincan yapılanmasına yönelik Erzurum’da sürdürülen yargılama artık Erzincan’da yapılacak. 'Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılmasının ardından, Erzurum Ağır Ceza Mahkemelerine verilen dava, Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Görülen ilk davanın ardından, mahkeme heyeti iki dosyanın birleştirilmesine kararlaştırdı. Mahkemeye sunulan CD’lerin incelenmesi noktasında davanın 22 Eylül 2014 tarihine ertelendiği açıklandı. Ayrıca sanık avukatlarının gizli tanıkların gizliliklerini yitirdiği taleplerini, mahkeme heyeti reddetti. 

'Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılması ile Erzurum Ağır Ceza Mahkemelerinde görülen 'Ergenekon terör örgütünün Erzincan yapılanması’nın yargılanması bundan sonra Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Aralarında tutuksuz sanıklardan eski CHP milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe’nin de bulunduğu, Faruk Kutbay, Erdal Erdoğan, Abdullah Erdoğan, Bülent Bakıcı ve Murat Yılmaz, Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 

Dosyalar birleşti

Mahkeme heyeti; haklarında gizliliğin ihlali, rüşvet almak ve vermek, silahlı terör örgütüne üye olma, suç işleme amacıyla örgüt kurma eyleminde pişmanlık, tehdit, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundur veya el değiştirme suçlarından 7,5 ile 27 yıl arasında yargılanan Erdal Erdoğan, Abdullah Erdoğan, Davut Konig, Fatih Kutbay, Murat Yılmaz, Necip Kızılkaya, Serdar Işıksoy, İrfan Tezcan, Bülent Bakıcı, Murat Ekli, Aymelek Karabacak ve ‘Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüt adına suç işlemek’, ‘Rüşvet vermeye iştirak’, ‘Yargı görevini etkilemek’ suçlarından yargılanan CHP eski Milletvekili Erol Tınastepe ve ‘Ergenekon terör örgütüne üye olmamak ile birlikte örgüt adına suç işlemek’ ve ‘İştiraken rüşvet vermek’ suçundan yargılanan eski CHP Milletvekili Ahmet Ersin dosyalarının birleştirilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti talebi reddetti

Sanık avukatlarının gizli tanıkların ‘artık herkes tarafından tanındığı’ gerekçesini mahkeme heyetine sunarak, mahkeme heyetine; gizli tanıkların ‘Tanık Koruma Yasası’ kapsamında çıkarılarak, mahkeme heyetine ifade vermeleri talebinde bulundular. Mahkeme heyeti sanık avukatların talebini reddetti. 

Dava 22 Eylül 2014'e ertelendi

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde ilki görülen dava, mahkeme heyetini avukatlar tarafından sunulan iki ayrı CD’nin bilirkişi veya TÜBİTAK tarafından yeniden incelenmesi gerekçesi ile 22 Eylül 2014 tarihine ertelendi. 

Mahkeme çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan eski CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, “Yetkili mahkeme olarak bundan sonra burası, yargılama burada devam edecek. 22 Eylül’e ertelendi. Bazı CD’ler var. Bunların çözümünün yapılması lazım. Polis yapmış daha önce ama eksik yapmış. Bunun yeniden bir bilirkişi marifeti hatta TÜBİTAK marifetiyle yapılmasını talep ettik. Şimdi birbiriyle bağlantılı olması sebebiyle ben o dosyadaki kişileri tanımıyorum. Ama gizli tanıklar onlar hakkında da bazı şeyler söylemişler. Birbirleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla mahkeme birleştirilmesine karar verdi. Ben ona itiraz ettim ama mahkeme öyle takdir etti. Bizim de diyeceğimiz bir şey yoktur, mahkemenin takdirine saygılıyız.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.