Davutoğlu, yeni kimliklerin dağıtılacağı tarihi açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, merak edilen yeni kimliklerin dağıtılacağı tarihi açıkladı.

Davutoğlu, yeni kimliklerin dağıtılacağı tarihi açıkladı
Bayburt Postası - Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kimliklerin dağıtılacağı tarihi açıkladı. Merakla beklenen elektronik ve biyometrik yeni kimlik kartlarının Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacağını belirten Başbakan Davutoğlu, “Elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler, Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak" dedi.

Davutoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Doğum, ölüm, adres değişiklikleri elektronik ortamda yapılabilecek. Doğum için dahi ne kadar bürokratik uygulamaların olduğu hepimizin malumu. Yeni kimlikler ki son derece kullanışlı, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak”

Öte yandan merakla beklenen yeni kimlikler sayesinde kişiye dair her türlü bilgi kolayca elde edilebiliyor ama taklidi mümkün olmayacak. Kimlikler TÜBİTAK tarafından üretiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.