Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Başdanışman Prof. Bilgin

Prof. Dr. Vedat Bilgin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdamanlığına görevine getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Başdanışman Prof. Bilgin
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na Prof. Dr. Vedat Bilgin atandı. Bayburtlu olan Prof. Dr. Vedat Bilgin geçmiş yıllarda MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye de Başdanışmanlık görevinde bulunmuştıu. 

Prof. Bilgin'in Başdanışmanlığa atama kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

Prof. Dr. Vedat Bilgin, 1954 yılında Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde doğdu. Bilgin, ilk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde bitirirken 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini dereceye tamamlayan Vedat Bilgin, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmaları gerçekleştirdi.

Gazi Üniversitesi İİB Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulunan Bilgin, 25 ve 26. Dönemde genel seçimlerde AK Parti'den Ankara Milletvekili seçildi.

Çok sayıda yayımlanmış araştırma kitabı, makale ve çalışmaları bulunmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilen Bilgin, evli ve 2 çocuk babası.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 5 yıl önce

Ne işe yarar kendileri.

Avatar
Muhsin Durak 5 yıl önce

Hayırlı olsun.

Avatar
Ferit Gülhan 5 yıl önce

Rabbim yar ve yardımcınız olsun ülkemize hayırlı olsun başarıların daim olsun Allah utandırmasın.

Avatar
Hayırlı olsun 5 yıl önce

Hemşehrilerine aşırı bağlı, gözeten, yardımsever, kapısı Hemşehrilerine ardına kadar açık tutan sayın hocamıza hayırlı olsun (!?) Sahi 26. genel seçimden sonra gören duyan var mı