‘Başbakan Bayburt'tan çıkacak’ hayali yattı mı?

28 Ağustos’ta görev süresi bitecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yer değişimi yaparak siyasete döneceği yönündeki iddialarının aksine sürpriz bir açıklamada bulundu.

‘Başbakan Bayburt'tan çıkacak’ hayali yattı mı?
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasete dönüp dönmeyeceği hakkında bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili önemli bir açıklamada bulunan Gül, “Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını paylaşmak isterim” dedi.

28 Ağustos’ta görev süresi bitecek olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yer değişimi yaparak siyasete döneceği yönündeki iddialarının aksine sürpriz bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Ben devletin bütün kademelerinde devletimize hizmet ettim, büyük bir şerefle bu görevleri yerine getirdim ve bundan büyük bir gurur da söz konusu olamaz. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti kulislerinde yeniden konuşulmaya başlanan ve partinin yetkili organları tarafından da bir kez daha gündeme getirilen ‘Bayburt Modeli’ ile 2015 Genel Seçimleri’ni beklemeden Başbakan olacağı ileri sürülen Gül’den beklentilerin aksine bir açıklama geldi.

Kütahya Valiliği’ne yaptığı ziyarette, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ne zaman görüşeceğinin ve Başbakan Erdoğan’ın “Köşk’e çıkarsam tam yetki kullanacağım” açıklaması ile çıkan tartışmaya ilişkin bir soruya yanıt veren Gül, “Önce şunu söylemek isterim; ben bu cumhurbaşkanlığı seçiminin gayet nezih neticeleneceğini ve seçim sürecinin olacağına inanıyorum. Çünkü eskiden yaşadığımız krizler, tartışmalar, bunlar olmayacaktır. Onun için ülkenin üzerine siyasi riskler yüklenmesin. Herkes bu anlamda ben, ‘Herkes işinde gücünde sakin olsun’ diyorum. Diğer yandan tabii ki adaylar çıkacaktır. Bunlar da önümüzdeki günlerde belli olur. Başbakan ve benimle ilgili konular söz konusu olduğunda, bir araya gelip bunları konuşacağımızı, görüşeceğimizi zaten söyledik. Gördüğünüz gibi çeşitli istişareler, çeşitli temayül çalışmaları yapılıyor. Bunlar bütün seçimlerden önce kararlar verilmeden önce yapılan şeylerdir. Biz de bir araya geldiğimizde konuşup bunları neticelendireceğiz. Tabii ki cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili adaylar netleştikten sonra başka bir süreç başlayacaktır. Bu vesile ile şunu da söylemek isterim; görüyorum birçok tartışmalar oluyor, birçok spekülasyonlar oluyor. Ben devletin bütün kademelerinde devletimize hizmet ettim, büyük bir şerefle bu görevleri yerine getirdim ve bundan büyük bir gurur da söz konusu olamaz. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim. Çünkü bakıyorum, birçok spekülasyonlar birçok şeyler söyleniyor. Günü geldikçe bunlar daha çok konuşulacaktır, tartışılacaktır. Ama bunun da bilinmesini arzu ederim.” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin “Medvedev-Putin formülü tartışmaları gündemde. Sizi başbakanlık koltuğunda düşünebilecek miyiz?” sorusuna da cevap veren Cumhurbaşkanı Gül, “Bu şekilde demokrasiye yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim. Hali hazırda, bugünkü şartlar içerisinde düşündüğümü söylemiş oldum size. 
Bugün Cumhurbaşkanı olduğum için bazı konuları açık konuşmak beni sınırlıyor. Ama şu bir gerçek ki ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş veya da cumhurbaşkanı olmuş bir insan değilim. Dolayısıyla bunları arkadaşlarımız ile konuşacağımızı, tartışacağımızı ve neticede bir karara varacağımızı, bunu da kendi aramızda konuşarak halledeceğimizi söyledim. Dediğim gibi bunlar gayet açık, şeffaf bir şekilde olan konular. Türkiye yeterince olgun bir ülke. Hepimiz de yeteri kadar olgunuz. Onun için Türkiye’nin geleceği daima parlak olacaktır. Daima da iyi olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Sayın Cumhurbaşkanı olayları dikkatlice izlemektedir. Sanırımki Sayın Başbakan Cumhurbaşkanı adayı dahi olmadan seçilirsem yetkilerimi tam kullanırım derken Şimdiki Sayın Cumhurbaşkanına gönderme yaparak sen 7 yılda yetkini iyi kullanamadın der gibi yaptı. Bu da Sayın Gül Cumhurbaşkanımıza eğer sen Başbakan olursan yetkin metkin yok orada sadece oturacaksın ve ben devlet başkanı gibi her iş bana sorulmadan yapılamaz demektir. Onun için Sayın Gül siyasette yokum der gibi yaptı.
Bana göre yöneticilerin sorumluluklar çok ağır ve Allah huzurunda her bireyden sorumludurlar. Yani rey kullananlar 5-7 yıllığına da o yöneticinin kar ve zararlarına ortaklardır. Tıpkı şirketlerdeki gibi. Şirket zarar ettiğinde hissedarlar kardan mahrum oluşu gibi..