Bakan Ağbal, taşeron işçilerin kadro tarihini açıkladı

Ağbal, taşeron işçilerinin beklediği tarihi açıkladı.

Bakan Ağbal, taşeron işçilerin kadro tarihini açıkladı
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda çok çarpıcı açıklamalarda bulunurken, taşeron işçilerine müjdeli haberi verdi. Ağbal, taşeron işçilerinin beklediği tarihi açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu.

Naci Ağbal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bölgede meydana gelen terörist aktiviteler sonucunda vatandaşlarımızda meydana gelen zararları karşıladık, karşılamaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yaklaşık 4-5 milyar liraya kadar geçmişten gelen tüm hasarlar karşılandı. Bugün de terörist unsurların verdiği tüm zararları telafi edeceğiz. Bugün gerek güvenlik birimlerimizin, gerek askeri birimlerimizin bölgede yürütülen operasyonlar bağlamında ne ihtiyacı varsa bunu karşılayacak güçteyiz. Güvenliğin söz konusu olduğu yerde Allah'a şükürler olsun kaynağın sözü olmaz."

"Gelirin yüzde 90'ı vatandaşa hizmet olarak dönüyor"
"2016 yılı bütçesi AK Parti hükümetinin 14. bütçesi, AK Parti hizmet bütçesi yapıyor. Artık bütçede elde edilen gelirin yüzde 90'ı vatandaşa hizmet olarak dönüyor. İnsanlar bütçenin bir hizmet bütçesi olduğunu gördü. Bütçemizden en büyük payı bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine eğitime veriyoruz. Eğitimin kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Eğitime ayrılan kaynakları çok artırdık. Bu yıl bütçede eğitime 109 milyar lira kaynak ayrıldı. Bu zamana kadar savaş bütçesi yapma düşüncemiz olmadı. Kardeşlik, hizmet ve yatırım genelinde bütçe yapmaya çalıştık."

"HDP'nin yaptığı değerlendirmeleri karşılığı yok"
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda HDP'nin yaptığı değerlendirmelerin hiçbir karşılığı yok. AK Parti döneminde bütçenin kaynağını artırdık, eğitim, sağlık ve sosyal yardımlara en büyük payı verdik. Sosyal yardımlara ayrılan kaynak 43 milyar liraya ulaştı.2002'de sosyal yardımlara devlet bütçesinden verilen kaynak yaklaşık 1,5 milyar liraydı. Şimdi ise 43 milyar lira.

"Milli Piyango'yu özelleştiriyoruz"

"Özelleştirme bizim için sadece gelir kaynağı değildir. Burada birincil amaç aslında piyasa faaliyetleri kapsamında devlet tarafından yürütülen işlerin özel sektöre verilmesi, ekonominin daha sağlam temellere oturtulmasıdır. Milli Piyango'nun özelleştirilmesi konusunda kararlıyız. Yatırımcılarla arkadaşlarımız görüşüyorlar, yeni ihaleler için hazırlanıyorlar. Yeni ihalenin başarılı bir şekilde sürdürülmesi için çalışmamızı sürdürüyoruz. 1 Kasım seçimleri Türkiye'de siyasi belirsizliği tamamen ortadan kaldırdı. 2016 yılında da, özelleştirme uygulamalarına devam edeceğiz."

"Taşeron işçilerin kadroya alınması"

"Kamuda asıl işlerin belirlenmesinde belli bir seviyeye gelindi. Ardından sendikalarla görüşmeler yapacağız. 21 Mart'tan önce bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi mutlaka Meclis'e sevk etmiş oluruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.