Ağbal'dan 'Mustafa Koç' açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatına ilişkin, "Mustafa Koç, ülke ekonomimize önemli katkılar vermiş, son dönemde Koç ailesinin yaptığı yeni yatırımlarda da büyük emekleri olmuş bir insan" dedi.

Ağbal'dan 'Mustafa Koç' açıklaması
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatına ilişkin, "Mustafa Koç, ülke ekonomimize önemli katkılar vermiş, son dönemde Koç ailesinin yaptığı yeni yatırımlarda da büyük emekleri olmuş bir insan" dedi.

Ağbal, Demirözü ilçesine bağlı Gökçedere Belde Belediye Başkanı Necmettin Bakır'ı makamında ziyaret etti. Bakan Ağbal, Bakır'dan belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ağbal, daha sonra Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe ile Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman'ı ziyaret etti.

Oda başkanlarının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Bakan Ağbal, "64. Hükümet döneminde esnafa her bakımdan daha iyi bir çalışma ortamı, iyi bir iş ortamı üretme noktasında her türlü gayreti göstereceğimizden emin olun" diye konuştu.

Ağbal, bir gazetecinin, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefat ettiğini anımsatması üzerine, Koç'un vefatı dolayısıyla üzüntü yaşadığını söyledi. Koç ile birkaç defa değişik vesilelerle bir arada bulunduğunu belirten Ağbal, "Koç ailesi Türkiye'de sanayinin yerleşmesi, gelişmesi ve yurt dışına açılması konusunda büyük emeği olan bir aile. Her alanda sanayide dönüşümlere imza atan, binlerce insana iş veren, yurt dışında yapmış oldukları yatırımlarla, ihracatlarla, birçok ülkede gerçekleştirdikleri faaliyetlerle gerçekten bu ülkede önemli işlere imza atan, sanayici geleneği olan bir aile" ifadesini kullandı.

Ağbal, iş adamı Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet dileyerek şunları kaydetti:

"Başta Rahmi Bey olmak üzere, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Sanayici olmak başka bir şey. Bunun insanın içinden gelmesi lazım. Mustafa Bey'in o heyecanına da farklı yerlerde şahit olmuş bir insanım. Mustafa Koç, ülke ekonomimize önemli katkılar vermiş, son dönemde Koç ailesinin yaptığı yeni yatırımlarda da büyük emekleri olmuş bir insan. Allah mekanını cennet eylesin, milletimizin başı sağ olsun."

Bakan Ağbal'ın ziyaretlerine, Vali Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer ilgililer katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.