Abdullah Gül için Bayburt formülü!

Siirt'te Başbakan Erdoğan için izlenen yolun Bayburt'ta Gül için hayata geçirilebileceği konuşuluyor...

Abdullah Gül için Bayburt formülü!

Yerel seçimlerden çıkan Türkiye, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenirken, AK Parti kulislerinde hem Köşk hem de genel seçimlere ilişkin tahminler yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Siirt'te Başbakan Erdoğan için izlenen yolun Bayburt'ta Gül için hayata geçirilebileceği konuşuluyor.

Erdoğan'ın “Erken seçim asla yok” açıklamasının ardından öne çıkan formüle göre, bir ilin milletvekillerini istifa ettirip, yasa gereği o ilde seçime gidilmesini zorunlu hale getirmek. Bu yolla, Gül o ilden aday olacak ve milletvekili seçilip Meclis'e girecek. Ardından da Başbakanlık görevini devralacak. Bunun için de en uygun il tek milletvekiline sahip olan Bayburt. Bayburt Meclis'te tek milletvekili ile temsil ediliyor ve bu koltuk AK Parti'de.

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'de de Erdoğan'ın milletvekilliği önündeki engel kaldırılmış, Siirt milletvekilleri istifa ettirilmiş ve 2003 Mart'ında seçim yapılmıştı. Siirt'ten aday olan Erdoğan milletvekili olmuş, ardından Başbakanlık koltuğunu devralmıştı.

AK Parti'nin yetkili kurullarında karara bağlanan bir takvim olmasa da, Ağustos'ta yapılacak Köşk seçimleri ile milletvekili genel seçimlerinin birleştirilmesine ihtimal verilmiyor. AK Parti'de yapılan tahminlere göre, 10 Ağustos'ta yapılacak ilk tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan yüzde 51'in üzerinde oy alıp Köşk'e çıkacak. 28 Ağustos'ta da görevi Abdullah Gül'den devralacak. Bu aşamadan sonra AK Parti Eylül'de olağanüstü kongre yapacak. Gül partinin başına gelecekse, bu kongrede Genel Başkan seçilecek.

Yorum yapmadı

Günü İstanbul'da geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Sarıyer Yeniköy'deki Merkez Camii'nde kıldı. Gül, namaz çıkışında gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Ersoy 10 yıl önce

Hayırlısı Allahtan, Bayburt küçük deniliyor amma velakin manevi iklimi ağır basıyor.

Avatar
Bayburtlu 10 yıl önce

Bu şu anlama geliyor, o tarihten sonra hiç milletvekilimiz olmayacak

Avatar
KadirIst @Bayburtlu 10 yıl önce

Olmasa ne olur.. Hic degilse o zaman vekilimiz yok da is yaptiramiyoruz der avunuruz.. Kendi memleketinin kalkinmasi icin gerekli ulasim projelerine destek vermeyen bir vekilin varligi kime ne kazandirir kendinden ve partisinden baska ! O birilerinin sozunden disari cikamaz karsiligini da makam olarak ona geri verirler bu kadar basit!

Avatar
Türk 10 yıl önce

Hiç umudum yok ama inşallah Bayburtlular öyle bir tokat sallar ki hala Bayburt ile dalga geçmeyi ve Bayburt halkını küçük görmenin ne demek olduğunu çok iyi anlarlar!

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Bayburt o zaman bir başbakan seçecek ve muhalefetten de aday çıkmaması gereklidir. Eğer tek aday olarak Sayın Abdullah GÜL Bayburt tan aday olursa tüm seçmenler desteklemeli ve sıfır muhalefetle Bayburt Vekili Başvekil olacaktır. Bu da büyük mutluluk

Avatar
Varol 10 yıl önce

Koskoca bayburt'un millet vekili sayin recep tayip erdogan yetmezmi

Avatar
Gürbüz 10 yıl önce

Daha çok hayal edersiniz.....

Avatar
Fatih 10 yıl önce

Mevcut vekilin acaba bir dönem daha mecliste olabilirmiyim çabası. Boş uğraşı çünkü bir dönem daha olmayacak. bunu hatırlatalım