Üzerinize kayıtlı kaçak hat var mı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) internet sitesinden ''İnternet Üzerinden Hat Sorgulama Hizmeti'' başlattı...

Üzerinize kayıtlı kaçak hat var mı?

Bilgi Teknolojileri  ve  İletişim Kurumu (BTK) internet sitesinden ''İnternet Üzerinden Hat Sorgulama Hizmeti'' başlattı. Vatandaşların bilgisi dışında adlarına cep telefonu hattı açılmasını önlemek, daha önce bu şekilde açılan hatların tespit edilmesi amacıyla 2 Ocak 2013’ten itibaren başlatılan uygulama vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördü. Şu ana kadar 346 bin 610 kişinin sorgulama yaptığı belirtildi. İnternet üzerinden yapılan sorgulamalar sonucunda, bir vatandaşın adına haberi olmadan açılan 265 cep telefonu hattının başkaları tarafından kullanıldığı ortaya çıkarken, 12 bin 133 kişinin de adlarına 10'dan fazla hat açıldığı öğrenildi.

BTK tarafından verilen bilgilerde dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise 21 binden fazla kişinin üzerinde 5 ve daha fazla telefon hattının kayıtlı olduğu belirtildi. Bütün bu sorgulamalar ise sadece 10 gün içinde yapıldı! İnternet üzerinden yapılan sorgulamalar devam ettikçe, bu sayının da aynı oranda artması bekleniyor.

Dikkat! Üzerinize kayıtlı 265 hat çıkabilir!Öte yandan BTK, Mart 2012'deki kararı ile mobil işletmecilere açık hat nedeniyle ceza uygulamıştı. BTK’nın konuyla ilgili denetlemelerine bu yıl da devam ettiği belirtildi. BTK tarafından Eylül ayında alınan kararda, başkalarının adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, bu hatları üzerlerine almaları için 1 yıllık süre tanınmıştı. Buna göre başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananların, 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup taahhütname imzalayarak, kullandıkları hattı herhangi bir ücret ödemeden üzerlerine alma imkanının bulunduğu hatırlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.