Avea, Bayburt’ta ‘teknolojik girişimci’ arıyor…

Avea, Anadolu’da kalkınmada dezavantajlı bölgelerde mobil uygulama geliştirmeye yönelik ilk proje olan “Memleketim Anadolu, İşim Teknoloji” projesi ile iyi eğitim almış gençlerin bu yetkinliklerini Anadolu’ya değer katacak şekilde kullanmalarına olanak tanıyacak yeni bir “girişimcilik platformu” kuruyor...

Avea, Bayburt’ta ‘teknolojik girişimci’ arıyor…

Avea, Anadolu’da kalkınmada dezavantajlı bölgelerde mobil uygulama geliştirmeye yönelik ilk proje olan “Memleketim Anadolu, İşim Teknoloji” projesi ile iyi eğitim almış gençlerin bu yetkinliklerini Anadolu’ya değer katacak şekilde kullanmalarına olanak tanıyacak yeni bir “girişimcilik platformu” kuruyor.

Avea’nın yenilikçi ve uygulanabilir iş fikirleri geliştirebilen genç girişimcilere hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunan “Memleketim Anadolu, İşim Teknoloji” projesi Avea CEO’su Erkan Akdemir ve Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Yaratıcı yönü güçlü ve girişimcilik kavramını özümsemiş genç girişimcilere destek olacak proje, hem mobil iletişim sektörünün gelişimine, hem de bu girişimlerin gerçekleştiği yerel ekonomilerin güçlenmesine katkıda bulunacak.

Düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Avea olarak en iyi bildiğimiz alanda birikimimizi toplum için kullanarak Anadolu’ya inovasyon tohumları ekiyoruz. Hedefimiz kalkınmada dezavantajlı bölgelerde mobil girişimciliği teşvik etmek. Bu anlamda projemize kalkınmada en dezavantajlı illerin yer aldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nden başladık. Burada “uygun ortam” ve “doğru proje tasarımı” kelimesini vurgulamak isterim. Çünkü Avea olarak biz kendi imkânlarımız ölçüsünde bölgede yatırım yapmaya aday girişimcilere uygun ortamı sağlamayı vaat ediyoruz” dedi.

Proje henüz tanıtım aşamasında...Akdemir: "Beyoğlu’ndan Bayburt için girişim projesi geliştirmek gerçekçi değil"

“Bugün tepeden aşağıya kendi iş modellerini dayatan merkezi bir anlayış yerine interaktif iş geliştirme modellerine ihtiyaç var” diyen Avea CEO’su Erkan Akdemir sözlerine şöyle devam etti; “İstanbul Maçka’dan Mardin için, Beyoğlu’ndan Bayburt için girişim projesi geliştirmek gerçekçi değil. Bugün servisin, ürünün hitap edeceği topluluğun sesini dinleyen; o toplulukta iş geliştirme için o bölgede gerekli altyapıyı sağlayan bir yaklaşıma ihtiyaç var. Dünyada yerelin ihtiyacını dikkate alan birçok örnek var: Örneğin, Sri Lanka’da Dialog Tradenet isimli bir girişim, çiftçilerin anında fiyat bilgisine ulaşmalarını sağlıyor. Hindistan’da ise, Babjob.com adlı bir şirket, kalifiye olmayan eğitimsiz kişilerin iş alanlarına anında ulaşmalarını sağlıyor. Peru’da SMS bazlı bir uygulama ise, hastalara ilaçlarını zamanında almalarını hatırlatıyor. Kenya’daki mobil ödeme sistemlerinin gelişimi ise ilham verici... Ancak, bütün bu basit uygulamaları bir araya getirdiğinizde yepyeni bir dünya ortaya çıkıyor. Çünkü bütün bu basit uygulamalar birçok insanın hayatında fark yaratıyor”.

Akdemir, Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri’nin teknoloji girişimciliği açısından en büyük ihtiyaçlarından birisinin insan kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “Oysa İstanbul gibi Türkiye’nin batısındaki illerde bu insan kaynağı girişimciler yoğunlaşmış durumdalar. Bugün Batı illerinde teşviklerden yararlanmak için kuyruklar oluşurken Doğu bölgelerinde yeterli girişimci bulmakta zorluk yaşanılabiliyor. Bu nedenle biz öncelikle Türkiye’nin en gelişmiş ili olan İstanbul’da bu projeyi tanıtıyoruz. Bu ilde iyi eğitim almış girişimci adaylarını gelişmekte olan bölgelerde iş kurmaları için teşvik etmek istiyoruz. Bu anlamda da projemizin Türkiye’de son derece yenilikçi olduğu inancındayız” dedi.

Akdemir: "Bugüne kadar yapılmayan bir projeyi gerçekleştiriyoruz"

Girişimciye gelişmiş illerde ulaşabileceği iş ortamını sunmanın çok önemli olduğunu da belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir sözlerine şöyle devam etti; “Avea olarak elimizi taşın altına koyarak, bölgede Dünya standartlarında bir kuluçka merkezi kurmayı planlıyoruz. Ümraniye’de yer alan Türkiye’nin ilk lisanslı GSM Ar-Ge merkezinin bir uydusunu bölgemizde bir ilde kuracağız. Projesi seçilen ve bölgede iş kurmak isteyen girişimciler, bölgedeki kuluçka merkezimize giderek iş kurabilecekler. Ümraniye’deki bütün imkânları bu bölgedeki kuluçka merkezimizde de sağlayacağız”.

Projenin başvuru ve işleyiş süreçlerinden bahseden Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, “Bugüne kadar yapılmayan bir projeyi, ilki gerçekleştiriyoruz. Bu tohumların zaman içinde kalkınmada dezavantajlı bölgelerde istihdam, refah olarak meyve vermesini umut ediyoruz. Şirket olarak Dünya’da örnekleri gerçekleşen teknoloji ve özellikle mobil girişimcilik uygulamalarının Anadolu’da da olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda girişimcilik noktasında insan kaynağının yoğunlaştığı gelişmiş büyük illerdeki girişimcilerin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesindeki yatırımlarını teşvik etmek istiyoruz. Bu kapsamda üniversitelerin son sınıflarında, yeni mezun veya hali hazırda bir işe başlamış girişimci adaylarının bölgede teknoloji girişimciliği yapacaklarını düşünüyoruz. Bugün itibarıyla projemizi fiili anlamda başlatıyoruz. Şu an itibariyle www.aveaisimteknoloji.com adresine genç girişimci adayları proje fikirleriyle başvurabilecekler. Girişimciler basit bir form doldurarak ve iş fikirlerini girerek başvuruda bulunacaklar. Haziran’ın ilk haftasında bu iş fikirleri ve proje konseptleri içerisinden 50 tanesi seçilecek ve seçilen projelere 1 ay sürecince online iş planı danışmanlığı hizmeti verilecek. Temmuz’un son haftasında ise bu projeler arasından maksimum 10 tanesi seçilecek ve seçilen projeler bölgede kurduğumuz yeni kuluçka merkezimizde her türlü alt yapıdan yararlanabilecekler. Bu girişimcilere en önemli desteklerimizden biri de; ilgili proje Avea’nın iş modeli ile uyuşuyorsa, şirket olarak ürün ve hizmet satın alma garantisi vermek olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.