Zarar gören çiftçilere 384 bin lira

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, arazisi zarar gören çiftçiye ödemelerin yapıldığını duyurdu.

Zarar gören çiftçilere 384 bin lira
Bayburt Postası - Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdür Vekili Yunus Kuyruk konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bayburt Merkez-Demirözü Köyleri ve Gümüşhane Salyazı Beldesi AT ve TİGH projesi kapsamında Bayburt İli Demirözü Barajı Sulama Sahasında DSİ Genel Müdürlüğünce yapılan sulama borularının sahaya yerleştirilmesi aşamasında, tarlasında zarar gören veya gelir kaybına uğrayan çiftçilere müdürlükçe 2013-2017 yılları arasında toplam 384.118,72 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Kuyruk, kurum olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını, uygulanan projelerde üzerlerine düşen vazifeleri eksiksiz yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bu kapsamda 2017 yılı üretim sezonunda toplulaştırma sahasında fiili tahribatlar sebebiyle yer teslimi yapılmamış 4 birimde (Demirözü Merkez, Çiftetaş ve Güneşli Mahallesi, Karayaşmak Köyü) zarar-ziyan/gelir kaybı ödemeleri devam ettirilmiş olup İl Müdürlüğümüze 28 adet başvuru yapılmıştır. Yapılan başvuruların gerekli kontrol ve incelemeleri yapıldıktan sonra zarar-ziyan/gelir kayıpları hesaplanmış ve meblağlar çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarına yatırılmıştır” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ertuğrul 6 yıl önce

Ben koyunalmakistiyorum