Yeni 'hayvan pazarı'nın ihalesi yapıldı

Bayburt Belediyesi ekonomisi büyük oranda tarım ve hayvancılığa dayanan Bayburt’a, bu alanda büyük katkı sağlayacak olan bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Yeni 'hayvan pazarı'nın ihalesi yapıldı
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, şehrin Türkiye'nin en modern hayvan satış pazarlarından birine kavuşacağını söyledi.

Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, çağın gerektirdiği tüm özelliklere sahip modern hayvan satış pazarının yapımı için ihale sürecinin tamamlandığını belirtti.

İnşaat sezonunun açılmasıyla başlayacak projeyle inşa edilecek hayvan satış pazarının, 3 bin 450 metrekare kapalı ve 4 bin 724 metrekare açık olmak üzere 8 bin 174 metrekare alana sahip olacağını aktaran Memiş, projenin tamamlanmasıyla Bayburt'un, Türkiye'nin en modern hayvan satış pazarlarından birine kavuşacağını kaydetti.

Şingah Mahallesi Düzlük mevkisinde belediyeye ait alanda yapılacak pazarda, büyük ve küçükbaş hayvan satış alanları ayrı ayrı tasarlanırken, projede padoklar, yükleme rampası, dezenfeksiyon alanı gibi hayvan pazarında bulunması gereken her şeyin düşünüldüğü belirtildi.

Hayvanların herhangi bir hastalığının olup olmadığının kontrol edileceği kontrol biriminin de bulunacağı pazarda ayrıca, hayvan satıcıları ve alışverişe gelen vatandaşların dinlenebilecekleri alanlar, kafeterya ve mescit bulunacağı kaydedildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut Aydın 7 yıl önce

Keşke önce insanları dusunseydinizde insanlar için bi kapalı pazar yeri yapsaydınız çok daha hoş olurdu

Avatar
NACİ 7 yıl önce

Ey Belediyemizi (!) yönetenler sizin en öncelikli işiniz güneş enerjisi, tarım yerleşkesi, şehit osman tepesine ev yapmak mı yoksa şehrin imarımı. size bu aklı kim veriyor. akıl hocalarınız kim. önce şu şehri bir güzelleştirin şehir görüntüsü verin de yapacak iş bulamaz iseniz bunları yaparsınız.