Tarladan sofraya ‘yerli’ sebze

Bayburtlu bağcılar bin bir emekle ürettikleri taze sebzeyi el minibüslerinde satıyor.

 Tarladan sofraya ‘yerli’ sebze
Bayburt Postası - Bayburt’ta taze sebze dönemi başladı. Bayburtlu bağcılar bin bir emekle ürettikleri taze sebzeyi el minibüslerinde satıyor.

Bayburt Öğretmenevi yakınında bulunan alanda sebze yetiştiren üreticiler özellikle öğlenden sonra Bayburt caddelerinde satış derdine düşüyor.

20 yıldır bağcılık yaptığını ve özellikle bu yıl işlerin gayet güzel gittiğini söyleyen Ekrem Tekdemir, “İkindi namazına doğru Cumhuriyet Caddesi’ndeki yerime bir araba mal getiriyorum. İkindi namazı çıkışında malın tamamına yakınını satıyorum. Bir araba en geç 2 saatte bitmiş oluyor” dedi.

‘Yeşillik’ üzerine ne ararsan var!

Taze soğan, marul, aşotu, maydanoz, dere otu, roka, semiz otu, havuç, taze fasulye, domates ve salatalık satan Tekdemir, Ekim ve Kasım aylarında ise lahana satmaya başlayacaklarını söyledi.

Satış konusunda Bayburt Belediyesi’nin kendilerine zorluk çıkarmadığını ve kısa süreli satışlar için müsamaha gösterdiğini söyleyen Tekdemir, Belediye Başkanı Mete Memiş’in nezdinde tüm belediye çalışanlarına da teşekkür ettiğini dile getirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ertuğrul HAŞLAK 10 yıl önce

Bayburt'ta İnşallah yerli sebze üreticilerinin sayısı artar bir nebze de olsa işsizliği önlemiş oluruz emektar bayburt'lu bağcı kardeşlerimi kutluyor onlar hayırlı bol kazançlar diliyorum.