Özbek, çiftçiyi uyardı: Son tarih 24 Aralık

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, KKYDP başvurularının başladığını duyurdu.

Özbek, çiftçiyi uyardı: Son tarih 24 Aralık
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) başvurularının başladığını duyurdu. 
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan KKYDP’nin 2014 yılına ait tebliğinin resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıklayan Özbek, destekleme başvuru süresinin tebliğin yayımlandığı 26 Ekim 2014 itibaren 60 gün süreyle sınırlı olacağını ve yatırımcıların 24 Aralık 2014’e kadar bağlı bulundukları il müdürlüklerine başvuruda bulunabileceğini belirtti.

Bayburt’ta yüzde 50’si bakanlık tarafından hibe yoluyla desteklenecek olan yatırımın konularına göre, bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera, alternatif enerji üretim tesisleri ile tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar için başvuruların kabul edileceği bilgisini de veren Özbek, “Artık bu son Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile birlikte çiftçimiz modern tarımda önemli bir noktaya gelmiş olacaktır. Bundan sonra çiftçilerimiz tarım il müdürlüğümüz rehberliğinde söz konusu projelere başvuru yapmaları gerekmektedir. Bayburt bu projelerle dünya ölçeğinde tarım yapacak hale gelecektir. Bu önemli programın Bayburt çiftçisine hayır olmasını dilerim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.